Een Cartridge In Een Printer Vervangen

Inhoudsopgave:

Een Cartridge In Een Printer Vervangen
Een Cartridge In Een Printer Vervangen

Video: Een Cartridge In Een Printer Vervangen

Video: Een Cartridge In Een Printer Vervangen
Video: Een cartridge vervangen - HP Deskjet 2050 All-in-One printer 2024, April
Anonim

Gisteren was hij je vaste assistent. Ik heb alles op papier gezet wat nodig was. En vandaag is de kleur niet hetzelfde en de afdrukkwaliteit verre van ideaal. Het lijkt erop dat uw printer geen inkt meer heeft en nu moet de cartridge dringend worden vervangen.

Een cartridge in een printer vervangen
Een cartridge in een printer vervangen

De classificatie van printers is als volgt:

- Matrix, - inkjet, - laseren.

Daarnaast zijn de printers verkrijgbaar in zwart-wit of kleur. De meest voorkomende tegenwoordig zijn inkjetprinters met kleurenafdrukken en laserprinters met zwart-wit- of kleurenafdrukken.

Inkjetcartridges vervangen

In inkjetprinters zijn cartridges kleine parallellepipedums met markeringen en inktkleuren aan de bovenkant. Om gebruikte cartridges in te wisselen voor nieuwe, moet u:

1. Open de printerkap die de cartridges verbergt;

2. Verwijder de gebruikte cartridges volgens de instructies aan de binnenkant van het deksel (deze geeft aan aan welke rand u moet trekken om de cartridge uit de groeven te halen);

3. Haal nieuwe cartridges uit de verpakking, verwijder de beschermfolie van de metalen contacten (meestal staat er "Verwijderen voor gebruik" of "Verwijderen");

4. Installeer de cartridges en let daarbij op het kleurdistributiesysteem (u kunt het niet verkeerd plaatsen, omdat elke cartridge een soort "sleutel" heeft - een individueel montagesysteem);

5. Sluit de klep.

Als de fabrikant voorziet in het navullen van inkjetcartridges met een spuit en inkt, verwijder dan de gebruikte cartridge, steek de spuit in de speciaal daarvoor bestemde opening en injecteer inkt. Schud de cartridge vervolgens meerdere keren en vervang deze.

Gebruik originele cartridges van de fabrikant, aangezien analoge cartridges vaak de afdrukkwaliteit verslechteren, de printer beschadigen of uw garantie ongeldig maken.

Een tonercartridge in een laserprinter vervangen

Laserprinter cartridges zijn groter dan inkjet cartridges, hebben de vorm van een rechthoek met afgeronde randen en veel groeven en op het oppervlak. U kunt de tonercartridge in een laserprinter als volgt herkennen:

1. Open de printerkap.

2. Trek de hendel van de tonercartridge, die op de behuizing zit, voorzichtig omhoog en naar u toe (de cartridge beweegt langs de speciale geleiderails). Als er toner wordt gemorst, was deze dan af met koud water en een vochtige doek.

3. Haal de nieuwe tonercartridge uit de verpakking, verwijder de beschermfolie (met het opschrift “Remove” of “Remove”).

4. Schud de patroon meerdere keren horizontaal.

5. Plaats de cartridge in de lade, druk niet, de cartridge, die de geleiders correct raakt, valt gemakkelijk op zijn plaats.

6. Sluit de printerkap.

Tonercartridges kunnen worden gevuld met een speciale samenstelling, maar het wordt niet aanbevolen om dit thuis te doen, omdat de toner het lichaam binnenkomt via de luchtwegen en de gezondheid kan schaden.

Aanbevolen: