Welke Boiler Is Beter: Boiler Of Instant

Inhoudsopgave:

Welke Boiler Is Beter: Boiler Of Instant
Welke Boiler Is Beter: Boiler Of Instant

Video: Welke Boiler Is Beter: Boiler Of Instant

Video: Welke Boiler Is Beter: Boiler Of Instant
Video: P4 Pellet Boiler 2024, Mei
Anonim

Stromen en opslag - dit zijn de twee belangrijkste groepen kachels, waartussen de eigenaar moet kiezen, beslissend over de watervoorziening in het appartement of in het land. De keuze hangt meestal af van de technische mogelijkheden.

Waterkoker
Waterkoker

instructies:

Stap 1

De keuze voor een boiler hangt voornamelijk af van de persoonlijke voorkeuren van de eigenaren, maar ook van de mogelijkheden van het elektriciteitsnet en van de hoeveelheid ruimte in de badkamer. De opslagketel neemt veel ruimte in beslag, hoe groter de tank, hoe meer ruimte er nodig is voor de installatie. Dergelijke boilers besparen elektriciteit, maar de verwarmingstijd neemt ook toe in overeenstemming met het watervolume. Ook bij dit type boilers hoeft u zich geen zorgen te maken over bedrading. Als je er aan gewend bent om van tevoren zo'n boiler aan te zetten, is er geen probleem met warm water.

Stap 2

Kachels van dit type werken volgens het principe van een verwarmde thermoskan. De volumes van de ketel variëren van 5 tot 100 liter, maar als dit niet genoeg is, is er een mogelijkheid om het systeem aan te passen en een extra tank te installeren. Het zijn deze kachels die ideaal zijn voor een appartement of een vakantiedorp, omdat ze niet veel elektriciteit nodig hebben en eenmalig water verwarmen, houdt het lang warm. Hiervoor is een warmte-isolerende pakking op de tank aangebracht. Er zijn ook waterverwarmingssystemen waarbij de tank is uitgerust met een afscheider. In plaats van het gestorte water stroomt er direct een nieuwe in zo'n boiler en de afscheider voorkomt vermenging van reeds verwarmd en koud water.

Stap 3

Doorstroomverwarmers nemen bijna volledig geen ruimte in beslag, maar afhankelijk van het type waterverwarmer wordt veel elektriciteit of gas besteed aan het continu verwarmen van water. Om de benodigde hoeveelheid water voor een douche of bad op een acceptabele temperatuur te krijgen, heb je een apparaat nodig met een vermogen van minimaal 8 kW. In huizen met oude, versleten bedrading is het onveilig om dergelijke te gebruiken, zolang er een apart en beschermd netwerk wordt getrokken om een boiler aan te sluiten.

Stap 4

De doorstroomverwarmer gaat direct aan nadat de kraan met water is geopend en schakelt ook automatisch uit als het water wordt uitgezet. Maar de behoefte aan een hoge stroomvoorziening maakt het bijna onmogelijk om zo'n apparaat in een appartement te installeren, hoewel het daar van pas zou komen met zijn kleine formaat. Ook een onbeperkte hoeveelheid warm water is een pluspunt ten gunste van een doorstroomverwarmer.

Stap 5

In de regel is de prijs van een doorstroomverwarmer beduidend lager dan die van een boiler. Maar gezien hoe de elektriciteitsrekening zal stijgen, lijkt een dergelijke aankoop nog steeds twijfelachtig als besparing. De keuze is in ieder geval aan u.

Aanbevolen: