Hoe Het Aantal Ontspanknopen Te Weten Te Komen

Inhoudsopgave:

Hoe Het Aantal Ontspanknopen Te Weten Te Komen
Hoe Het Aantal Ontspanknopen Te Weten Te Komen

Video: Hoe Het Aantal Ontspanknopen Te Weten Te Komen

Video: Hoe Het Aantal Ontspanknopen Te Weten Te Komen
Video: How to find out the Shutter Count on a Canon DSLR FAST & FREE using FREE macOS application [2020] 2024, Mei
Anonim

Het aantal ontspanknopen vind je alleen op een digitale camera, en dan nog niet op elk model. Sommige fabrikanten hebben manieren geboden om de "kilometerstand" van de camera te bepalen, terwijl anderen hun klanten op de een of andere manier hebben overgelaten om op de een of andere manier de slijtage van de sluiter op het oog te bepalen. Het is de sluiter op spiegelreflexcamera's die het snelst faalt, en daardoor worden de algehele prestaties van de camera bepaald.

Hoe het aantal ontspanknopen te weten te komen
Hoe het aantal ontspanknopen te weten te komen

Noodzakelijk

  • - Opanda EXIF-programma;
  • - ShowExif-programma.

instructies:

Stap 1

Nikon en Pentax voeren alle informatie in over het aantal keren dat de sluiter op de camera werkte in een speciaal bestandsformaat - exif. Dit is een heel klein bestand, het wordt opgeslagen in elke foto die met de camera is gemaakt. U moet de meest recente foto openen die is gemaakt in een programma dat exif leest, en daar, in de eigenschappen die worden geopend om te bekijken, vindt u de regel "Totaal aantal sluitertijden". De waarde ervan is het aantal ontspanknopen. Er zijn veel toepassingen die het exif-formaat lezen. Enkele van de eenvoudigste zijn Opanda EXIF en ShowExif.

Stap 2

Canon, een andere grote DSLR-fabrikant, ondersteunt exif-bestanden niet volledig. Sommige camera's hebben ze, andere niet. U kunt proberen een afbeelding te openen in een programma dat dit formaat leest en kijken of uw camera deze methode ondersteunt om het aantal ontspanknopen te achterhalen.

Stap 3

Olympus-camera's hebben een niet-triviale benadering om het probleem op te lossen. Om het aantal sluiterklikken te weten te komen, moet u verschillende stappen nemen die op het eerste gezicht verre van voor de hand liggend zijn. Zet de camera aan en open het geheugenkaartcompartiment. Druk nu tegelijkertijd op de afspeel- en OK-knoppen. Druk daarna afwisselend op de pijl omhoog, de pijl omlaag en vervolgens op links en rechts. Druk nu nogmaals op de sluiterknop en de pijl omhoog. Informatie over het aantal ontspanknopen verschijnt op het scherm.

Stap 4

Als de camera het exif-bestand niet ondersteunt, zit er niets anders op dan te proberen de slijtage op het oog te bepalen. Hetzelfde geldt voor mechanische camera's, waarbij niemand telde hoe vaak de sluiter knapte. Als je twijfelt, is een redelijk betrouwbare manier om de camera naar een servicecentrum te brengen, waar specialisten nauwkeuriger kunnen bepalen hoe versleten deze is.

Aanbevolen: