Een Samsung-tv Repareren Repair

Inhoudsopgave:

Een Samsung-tv Repareren Repair
Een Samsung-tv Repareren Repair

Video: Een Samsung-tv Repareren Repair

Video: Een Samsung-tv Repareren Repair
Video: Samsung Smart TV Repareren UE40D5700 Smart TV Moederbord vervangen Bootloop Repair Replace Mainbord 2024, April
Anonim

Samsung tv's hebben een goede prijs-kwaliteitverhouding en zijn daarom terecht populair. Toch falen zelfs zeer betrouwbare modellen soms. Als je schakelschema's kunt lezen, meetapparatuur kunt gebruiken en een soldeerbout in je handen kunt houden, probeer dan zelf de tv te repareren.

Een Samsung-tv repareren repair
Een Samsung-tv repareren repair

instructies:

Stap 1

Een moderne tv is een complex elektronisch apparaat dat gemakkelijk kan worden beschadigd als het niet goed wordt gerepareerd. Doe daarom al het werk zeer zorgvuldig en gebruik nooit geweld. Vergeet niet dat het repareren van lcd-tv's vaak gepaard gaat met de noodzaak om software te herstellen, wat moeilijk zelf te doen is. Thuis kun je je daarom beter beperken tot het repareren van tv's met een CRT-monitor (met een kathodestraalbuis).

Stap 2

De meest voorkomende storingen van Samsung TV's zijn het uitvallen van de voeding en het SSB (Central Control Board) bord. Als de tv geen tekenen van leven vertoont, controleer dan eerst de stroomtoevoer naar het stopcontact. Verwijder vervolgens de achterklep van de tv, controleer het netsnoer en de aan/uit-knop.

Stap 3

In het geval dat de netspanning correct aan de TV wordt geleverd, dient u de voeding te controleren. Onderzoek het bord zorgvuldig, let op tekenen van oververhitting. In de regel falen condensatoren in de voeding het vaakst, de defecte zijn gemakkelijk genoeg te herkennen aan de gezwollen bovenkant - in een bruikbaar onderdeel is het plat.

Stap 4

Als visuele inspectie niet tot een storing leidt, controleer dan de uitgangsspanningen. Je hebt een schematisch diagram van je tv nodig; vind het op internet. Het diagram toont alle uitgangsspanningen van de voeding. Meestal is er geen voedingsspanning voor de lijnscan; het moet ongeveer 110-160 volt zijn, afhankelijk van de grootte van het scherm. Hoe groter het is, hoe hoger de spanning.

Stap 5

Nu moet je begrijpen waarom er geen uitgangsspanning is: de voeding is defect of de fout moet worden gezocht in de lijnscaneenheid. Ontkoppel de 110-160 V-uitgangsspanning van de scanner, waarvoor u mogelijk een van de onderdelen van de voeding moet lossolderen. Sluit nu een gewone gloeilamp aan met een vermogen van ongeveer 100 watt als belasting. Zet de tv aan en meet de spanning over de lamp. Als het bijna normaal is, werkt de voeding.

Stap 6

Controleer de lijnscancircuits. Besteed aandacht aan de gezondheid van diodes en transistors. Begin met het testen van de transistor zonder hem los te solderen. In het geval dat de tester een storing vertoont, moet u de transistor lossolderen of de geleiders die ernaartoe gaan lossolderen (het is voldoende om er twee los te solderen) en opnieuw te controleren.

Stap 7

Hetzelfde principe geldt ook voor diodes - soldeer een van de draden alleen los als de tester een defect vertoont. Gebruik een pointer-multimeter. Het is veel informatiever dan digitaal - de bruikbaarheid van onderdelen kan worden beoordeeld aan de hand van de mate van afbuiging van de pijl, de worp op het moment van verbinding, enz.

Stap 8

Als de tv aan gaat, maar er is een smalle horizontale streep zichtbaar op het scherm, dan is de verticale scanmodule defect. Controleer de details; let bij microschakelingen op de overeenstemming van de spanningen op hun klemmen met die aangegeven in het diagram.

Stap 9

Als de LSD-tv het beeld verliest, verduister dan de kamer en laat een zaklamp op het scherm schijnen. Als u een vaag beeld ziet, is de voeding mogelijk defect. Controleer de condensatoren van het vermogensfilter; meestal zijn zij degenen die falen. Als ze defect zijn, controleer dan de zekering die op het bord is geïnstalleerd; het brandt meestal uit. Vervang defecte onderdelen en zet de tv aan. Als het beeld niet verschijnt, is de omvormer hoogstwaarschijnlijk defect. Vervang de defecte microschakeling.

Aanbevolen: