Een Headset Repareren

Inhoudsopgave:

Een Headset Repareren
Een Headset Repareren

Video: Een Headset Repareren

Video: Een Headset Repareren
Video: How to Fix Headphones - A Detailed Guide 2024, April
Anonim

Een headset is een apparaat dat verbinding maakt met een mobiele telefoon om uw handen vrij te houden tijdens het praten. Het komt voor dat ze, net als gewone koptelefoons, falen.

Een headset repareren
Een headset repareren

instructies:

Stap 1

Sluit een bedrade headset aan op uw telefoon. Bel het gratis nummer van een antwoordapparaat van de telefoniste.

Stap 2

Begin met knijpen en knikken in de headsetkabel. Bepaal op welk punt het geluid in de koptelefoon wegvalt, of de microfoon stopt met werken (wanneer het niet werkt, wordt de echo van je eigen stem onhoorbaar). Het gedeelte van de kabel dat op dit moment wordt afgekneld of gebogen, bevat een kortsluiting of een open circuit.

Stap 3

Koppel de headset los van de telefoon. Knip de kabel voorzichtig door waar deze is gebroken. Verwijder de schaal eruit - er zullen verschillende geleiders van verschillende kleuren onder zitten.

Stap 4

Verbind ze paarsgewijs met elkaar met behulp van een soldeerbout, geleid door hun kleur. Isoleer de plaatsen van rantsoenen van elkaar. Wikkel daarna het hele gebied in met isolatietape.

Stap 5

Heel vaak treedt er een breuk op naast de stekker. Niet elke plug kan worden geopend zonder deze te beschadigen. Een stekker die geschikt is als vervanging is ook niet altijd beschikbaar. In dit geval is het het handigst om een stuk kabel te gebruiken samen met een stekker uit een andere defecte headset van hetzelfde type, waarvan de breuk zich op een andere plaats bevindt. Zo maakt u één werkbare headset van twee onwerkbare.

Stap 6

Als de breuk zich in de buurt van de plastic doos met de microfoon en de knop bevindt, open deze dan voorzichtig. Draden van verschillende kleuren zijn erin gesoldeerd aan het bord met contactpads. Nadat u de kabel iets hebt ingekort, soldeert u de draden opnieuw in het bord zodat hun kleuren hetzelfde zijn als vóór de reparatie.

Stap 7

In geval van een breuk, die zich naast het oorstuk bevindt, kan de behuizing van de geluidszender eenvoudig worden geopend, waarna het opnieuw kan worden gesoldeerd. Na het voltooien van de reparatie, zet u de hoofdtelefoonafdekking vast met lijm. Doe de oortelefoon pas op dit moment, als de lijm helemaal droog is. Dit kan twee dagen duren.

Stap 8

Er zitten geen kabels in de draadloze headset die bij onzorgvuldig gebruik kunnen breken. Alleen de batterij kan erin falen. Vervang het door een exemplaar met vergelijkbare parameters (elektrochemisch systeem, spanning, capaciteit). Hiervoor is soms solderen nodig. Voer het voorzichtig uit met de oplader ontkoppeld, om oververhitting, kortsluiting en ompoling te vermijden. Na het voltooien van de reparatie, verzoent u de headset met de telefoon.

Aanbevolen: