Hoe De Antennegevoeligheid Te Vergroten?

Inhoudsopgave:

Hoe De Antennegevoeligheid Te Vergroten?
Hoe De Antennegevoeligheid Te Vergroten?

Video: Hoe De Antennegevoeligheid Te Vergroten?

Video: Hoe De Antennegevoeligheid Te Vergroten?
Video: Hoe het verhogen van de WI-FI-netwerk met WI-FI FPV voor QUADCOPTER 4 KEER 2024, April
Anonim

Antennegevoeligheid is het vermogen om zwakke radiosignalen te ontvangen. Het wordt gemeten in microvolt. De kwaliteit van de prestaties van de ontvanger hangt grotendeels af van de antennegevoeligheid. Zoals de praktijk laat zien, is het niet voldoende en moet het worden verhoogd.

Hoe de antennegevoeligheid te vergroten?
Hoe de antennegevoeligheid te vergroten?

instructies:

Stap 1

Zoals u weet, zet een ontvangstantenne de energie van een hoogfrequent elektromagnetisch veld om in elektrische trillingen. Er zijn twee soorten radio-ontvangstantennes - abonnee en professionele. Het belangrijkste kenmerk van antennes is de resonantieversterking, gemeten in decibel. Zo heeft bijvoorbeeld de flexibele antenne van het Maycom SH-27 radiostation een resonantieversterking van 15 dB, terwijl een vergelijkbare antenne van een draagbaar radiostation 20 dB heeft. Een verschil van 5 dB kan het uitzendbereik tot 30% vergroten. Het is voldoende om een draadtegengewicht aan te sluiten op de standaardantenne van het radiostation, omdat het radiocommunicatiebereik 1,5-2 keer groter wordt.

Stap 2

De gevoeligheid van de antenne neemt toe met een toename van de grootte - lengte en dikte. Tegenwoordig kun je echter kleine compacte antennes vinden met een vrij hoge gevoeligheid. In sommige gevallen wordt voorgesteld om, om het te vergroten, een bolvormige antenne te gebruiken, omdat deze een grote dwarsdoorsnede heeft voor interactie met het zwaartekrachtveld, omdat deze een grote massa heeft.

Stap 3

De kwaliteit van het radiosignaal wordt sterk beïnvloed door het terrein. Weerkaatsend van verschillende obstakels wordt het in sterk verzwakte vorm door de antenne opgevangen. Als u hoogwaardige radioapparatuur hebt, kunt u, om een stabiele radiocommunicatie te garanderen, twee op afstand van elkaar geplaatste ontvangstantennes en twee ontvangstpaden gebruiken. In dit geval zal de ene antenne altijd de andere afdekken als er een verzwakt signaal op die antenne komt.

Stap 4

Een zwak radiosignaal veroorzaakt een slechte beeldkwaliteit op televisieontvangers. Dit probleem kan worden opgelost met behulp van een antenneversterker, die de gevoeligheid van de antenne aanzienlijk verhoogt. Om de gevoeligheid van de radiotelefoon-ontvangstapparaten te verhogen, moet u eerst het ontvangstpad aanpassen en vervolgens een extra UHF-cascade aan de ingang van het ontvangende apparaat invoeren.

Aanbevolen: