Hoe Het Signaal Van Een 3G-modem Te Vergroten

Inhoudsopgave:

Hoe Het Signaal Van Een 3G-modem Te Vergroten
Hoe Het Signaal Van Een 3G-modem Te Vergroten

Video: Hoe Het Signaal Van Een 3G-modem Te Vergroten

Video: Hoe Het Signaal Van Een 3G-modem Te Vergroten
Video: How to Make 3g 4g booster antenna for Your Modem 2024, April
Anonim

Het signaalniveau van een 3G-modem is afhankelijk van verschillende factoren: uw locatie ten opzichte van de dichtstbijzijnde toren, de aanwezigheid van extra draadloze apparaten in de kamer, de isolatie van de kamer, enzovoort. Om het signaal te verbeteren, moet u de exacte oorzaak van de slechte verbinding lokaliseren.

Hoe het signaal van een 3G-modem te vergroten
Hoe het signaal van een 3G-modem te vergroten

Het is nodig

  • - een computer;
  • - modem;
  • - telefoon met 3G-functie.

instructies:

Stap 1

Om het signaal van de 3G-modem te versterken, moet u deze zo installeren dat er geen vreemde voorwerpen in de buurt komen. Als je een thuiscomputer hebt, gebruik dan de USB-poorten aan de voor- of zijkant ervan, indien voorzien door het casemodel, of gebruik gewoon een speciale verlengkabel voor USB-apparaten.

Stap 2

Besteed speciale aandacht aan de staat van deze kabel, alsof deze beschadigd blijkt te zijn of gemaakt is van materialen van slechte kwaliteit, is het goed mogelijk dat deze ook een verslechtering van het signaalniveau zal veroorzaken.

Stap 3

Zorg ervoor dat het signaal naar de modem niet wordt gestoord door extra draadloze apparaten die op uw computer zijn aangesloten. Als u een draadloze muis, toetsenbord, monitor, een actieve Bluetooth-verbinding enzovoort gebruikt, zorg er dan voor dat de adapters en modem zich niet in aangrenzende USB-poorten bevinden, aangezien deze de signaalontvangst kunnen verstoren. Dit geldt met name voor gebruikers van laptops en netbooks; bij laptops is het minder mogelijk om deze apparaten aan weerszijden te plaatsen, omdat het aantal poorten kleiner is. Ook hier kun je het beste een speciaal verlengsnoer gebruiken.

Stap 4

Als u niet thuis bent en niet tevreden bent met de kwaliteit van het signaal dat door uw 3G-modem wordt ontvangen, verander dan uw locatie naar een locatie die zich dichter bij het station van de operator bevindt. Merk ook op dat de gesprekskwaliteit veel slechter is in kelders. Als het mogelijk is om via wifi verbinding te maken met internet, zoek dan een plek met een toegangspunt, voor het geval je modem geen goed signaal ontvangt.

Stap 5

Zorg ervoor dat de lage baudrate in dit geval afhangt van de kwaliteit van de verbinding. Om dit te doen, controleert u uw modem op een ander apparaat, of controleert u gewoon de snelheid van de internetverbinding van deze operator op uw telefoon, als u de mogelijkheid heeft om verbinding te maken met behulp van 3G-gegevensoverdrachttechnologie.

Aanbevolen: