Hoe Het Laptopgeheugen Te Vergroten

Inhoudsopgave:

Hoe Het Laptopgeheugen Te Vergroten
Hoe Het Laptopgeheugen Te Vergroten

Video: Hoe Het Laptopgeheugen Te Vergroten

Video: Hoe Het Laptopgeheugen Te Vergroten
Video: How to Upgrade laptop RAM and How to Install laptop Memory 2019 - Faster laptop - Beginners 2024, April
Anonim

Als u besluit de snelheid van uw laptop te verhogen, kunt u slechts twee hoofdmethoden gebruiken: een snellere harde schijf installeren en een nieuwe geheugenstrip installeren, die ook wordt gekenmerkt door snellere prestaties. Waarom kan een harde schijf sneller zijn in een laptop? Het punt is dat harde schijven zijn verdeeld volgens de snelheid van de spil. Hoe hoger de snelheid, hoe hoger de kosten van zo'n schijf. Sneller geheugen installeren betekent het verwijderen van de oude geheugenbalk. Daarom moet de laptop worden gedemonteerd.

Hoe het laptopgeheugen te vergroten
Hoe het laptopgeheugen te vergroten

Het is nodig

Sneller RAM installeren, SiSoftware Sandra-software

instructies:

Stap 1

Voordat u een nieuwe RAM-stick koopt, moet u precies weten wat u moet kopen:

- Pentium I - PC-66, PC-100, EDO;

- Pentium II, III - PC-100, PC-133;

- Pentium IV, Centrino - PC-2100, PC-2700, PC-3200.

Stap 2

Voordat u de laptoptas uit elkaar haalt, moet u de diensten van diagnostische programma's gebruiken die het type RAM kunnen weergeven. U kunt Everest Ultimate of SiSoftware Sandra gebruiken. Overweeg het Sandra-programma van SiSoftware. Om informatie te krijgen over het type RAM dat in uw systeem is geïnstalleerd, moet u op de knop "Samenvattingsinformatie" klikken. Zoek in het venster van het lopende proces de regel "Geheugenbussnelheid". Nu u de snelheid van de geheugenbus kent, kunt u het juiste type RAM kiezen:

- 100 MHz - PC-100;

- 133 MHz - PC-133;

- 266 MHz - PC-2100;

- 333 MHz - PC-2700;

- 400 MHz - PC-3200.

Stap 3

Na aanschaf van het juiste RAM-geheugen dien je de laptop uit elkaar te halen. Meestal bevindt het geheugencompartiment zich in de buurt van de achterkant (onderkant) van de laptop. Het deksel wordt losgeschroefd met een schroevendraaier, er is altijd één schroef.

Stap 4

Na het openen van het compartiment, is het noodzakelijk om de witte bevestigingen die de RAM in deze sleuf vasthouden, uit elkaar te halen. Pak de geheugenbalk met uw vingers vast om deze eruit te trekken. Vervang door een nieuwe en zet de laptop in omgekeerde volgorde weer in elkaar.

Aanbevolen: