DIY Digitale Antenne Voor DVB-T2

Inhoudsopgave:

DIY Digitale Antenne Voor DVB-T2
DIY Digitale Antenne Voor DVB-T2

Video: DIY Digitale Antenne Voor DVB-T2

Video: DIY Digitale Antenne Voor DVB-T2
Video: Как сделать Антенну DVB T2 / Антенна T2 своими руками / Antenna DVB-T2 for digital TV / #т2 2024, April
Anonim

Momenteel is in ons land het proces van overgang naar het digitale formaat van televisie-uitzendingen aan de gang. Grote Russische providers hebben hun faciliteiten al opnieuw ingericht, wat boekdelen spreekt over het einde van het tijdperk van analoge televisie. En om geld te besparen en de efficiëntie van het gebruik van eerder geïnstalleerde huisantennes te maximaliseren, moet u een DVB-T-ontvanger op de tv aansluiten, waardoor de juiste ontvangst van digitale signalen wordt gerealiseerd.

De digitale antenne kan ook thuis gemaakt worden
De digitale antenne kan ook thuis gemaakt worden

Het is vrij duidelijk dat het monteren van een digitale antenne thuis, die aanzienlijk zal besparen op functionele tv-apparatuur, geen speciale vaardigheden vereist en dat geïmproviseerde middelen kunnen worden gebruikt als gebruikte materialen. Om dit te doen, hoeft u alleen maar het werkingsprincipe van het antenne-apparaat te begrijpen, te zorgen voor de aanwezigheid van ongecompliceerde gereedschappen en materialen, een elementaire berekening en installatie te maken en deze ook aan te sluiten.

Onder de vele ontwerpopties voor digitale antennes voor DVB-T2 kunt u kiezen voor het meest voorkomende model dat een hoogwaardige signaalontvangst garandeert, de "acht".

Het werkingsprincipe van de antenne voor digitale tv

Een tv-signaal in elk formaat (digitaal of analoog) komt van speciale zenders op de toren naar de tv-antenne. In het geval van digitale verwerking van het ontvangen signaal, is het vereist om een sinusvormig apparaat met de hoogste frequentie te gebruiken.

Een digitale antenne met uw eigen handen mag niet inferieur zijn in zijn kwaliteiten en fabrieksmonsters
Een digitale antenne met uw eigen handen mag niet inferieur zijn in zijn kwaliteiten en fabrieksmonsters

Wanneer een elektromagnetische golf aankomt bij het ontvangende deel van de dtv-t2-antenne, wordt de V-spanning daarin geïnduceerd. Elke golf vormt dus een potentiaalverschil en markeert het met een onderscheidend teken. De resulterende geïnduceerde spanning in de gesloten lus van de ontvanger creëert een elektrische stroom die geleidelijk zal toenemen. De transformatie naar een beeld op de monitor en geluid in de luidsprekers gebeurt door elektronische verwerking van het tv-circuit.

Het is belangrijk om te begrijpen dat een conventionele binnenantenne niet in staat is om een digitaal uitzendsignaal om te zetten. Hiervoor heb je een speciale decoder (DVB-T-ontvanger) en een decimeterantenne (Turkse antenne) nodig.

Materialen die worden gebruikt voor de vervaardiging van de antenne "acht"

Om zelf een dvb-t2-antenne te maken, moet u in eerste instantie het benodigde materiaal en gereedschap verzamelen. Van alle verschillende antenne-opties is het mogelijk om de versie met de "acht" aan te bevelen, omdat deze vrij betrouwbaar in gebruik en eenvoudig te monteren is.

U moet dus een koper- of aluminiumdraad vinden met een diameter van 2 mm tot 5 mm, een buis, een hoek en een koperen of aluminium strip.

Antenne maken vereist geen speciale vaardigheden special
Antenne maken vereist geen speciale vaardigheden special

Als hulpmiddel voor het maken van de antenne moet u een hamer en een bankschroef gebruiken om het materiaal stevig te bevestigen. Als materiaal kan niet alleen draad worden gebruikt, maar ook coaxkabel. Daarnaast heb je ook een stekker nodig die de antenne op de tv-connector aansluit. U moet ook een antennebeugel maken, waarvan het type afhangt van waar deze wordt geïnstalleerd (in een kamer of buiten).

De kabel moet worden geselecteerd op basis van zijn weerstand in het bereik van 50 ohm tot 75 ohm. Bovendien mag u isolatiematerialen (elektrische tape of krimpkous) niet vergeten.

Wat betreft de vervaardiging van de beugel, moet worden begrepen dat wanneer de antenne binnenshuis wordt bevestigd, het voldoende is om bijvoorbeeld pinnen te gebruiken, maar voor buiten is de beugel gewoon noodzakelijk. In dit geval heeft u een vijl, een vijl en een soldeerbout nodig.

Niet alleen een spiraalantenne, maar ook een ontwerp in de vorm van een dubbel vierkant kan fungeren als een antenne "acht", wat het frequentiebereik en het aantal kanalen zal beïnvloeden. Een dergelijke antenne-opstelling zou het gebruik van koperen, aluminium of messing buizen vereisen (alternatief met 3-6 mm draad).

Berekening en fabricage van een digitale antenne

De verbinding van de twee frames met de bovenste en onderste pijlen is het dubbele vierkant. Het ene frame (klein) dient als vibrator, het andere (groot) als reflector. Het gebruik van het derde vierkant (regisseur) is ook mogelijk. Als mast moet een houten balk worden gebruikt (minimaal anderhalve meter).

Er zijn geen dure materialen nodig om de antenne te vervaardigen
Er zijn geen dure materialen nodig om de antenne te vervaardigen

Punt instructie:

- strippen van de coaxkabel aan beide zijden;

- zorg voor een overlap van 2 cm aan de kant van de kabel die aan de antenne wordt bevestigd;

- het vlechten en het kabelscherm tot een bundel draaien;

- we hebben twee dirigenten;

- de stekker moet aan het tweede uiteinde van de kabel worden gesoldeerd; hiervoor is het voldoende om 1 cm van de kabellengte te gebruiken;

- je moet nog twee geleiders vertinnen en maken;

- veeg de soldeerpunten af met alcohol;

- bevestig het plastic deel van de stekker op de draad;

- soldeer de mono-core aan de centrale ingang van de plug en de gevlochten bundel aan de zij-ingang;

- je moet de greep rond de isolatie knijpen en een plastic punt erop schroeven of deze plaats vullen met lijm als afdichtmiddel.

Om de ontvangst van uitzendingen in het digitale bereik te configureren, is het helemaal niet nodig om een nauwkeurige berekening van de golflengte te maken, omdat het voldoende is om een breedbandontwerp te gebruiken. Om dit te doen, hoeft u alleen maar enkele elementen aan de T2-antenne toe te voegen.

Om de zijde van het vierkant van de antenne te bepalen, is het noodzakelijk om de golflengte van het ontvangen signaal door vier te delen. En om de twee delen van het componentapparaat op enige afstand te houden, is het noodzakelijk om de buitenzijden van de ruiten iets langer te maken en de binnenzijden korter. Als kant-en-klare oplossing aan de zijkanten van een dergelijke rechthoek kunnen de volgende waarden worden genomen: de binnenkant is 13 cm en de buitenkant 14 cm. Het is belangrijk om te begrijpen dat de vierkanten niet mogen worden met elkaar verbonden, en de afstand tussen hen maakt het mogelijk om de lus op te rollen waarnaar de coaxkabel.

Voor de vervaardiging van dit ontwerp van de antenne-inrichting is dus 1, 12 meter van het gebruikte materiaal (draad of buis) vereist. Nadat u de vereiste lengte van het materiaal hebt afgesneden, moet u het buigen met een tang en een liniaal. Een belangrijke voorwaarde is de hoek van elke vouw, die ongeveer 90 graden moet zijn.

Met de juiste fabricage van het antenneframe zal het ontwerp de nodige speling tussen de twee helften bevatten. Vervolgens moet u de scharnieren reinigen en gebieden tot metaal buigen met schuurpapier met een fijne korrel, de scharnieren verbinden en samenknijpen voor bevestiging met een tang.

Nadat u de structuur zelf hebt gemaakt, moet u beginnen met het verwerken van de kabel. Het aan beide zijden strippen van de draad moet zorgen voor een vrije hoogte van twee centimeter op het aansluitpunt op de antenne. Dan is het noodzakelijk om het scherm en de vlecht van de kabel in een bundel te draaien en de resulterende twee geleiders te vertinnen.

De volgende stap is om de stekker aan het andere uiteinde van de kabel te solderen, waarbij u vergelijkbare voorbereidingsregels moet gebruiken. Nadat u de plug in het soldeerpunt hebt geplaatst, moet u het gebied ontvetten met een speciaal oplosmiddel of alcohol, het reinigen met een vijl of vijl en een plastic fragment van de plug op het snoer plaatsen. Daarna is het noodzakelijk om de kern aan de centrale ingang en de vlecht aan de zijkant te solderen. En rond de isolatie moet je in de greep knijpen.

Vervolgens moet u een plastic punt erop schroeven of de kruising vullen met lijm (afdichtmiddel), waarmee u de fixatie kunt versterken. Tijdens het stollen van de basis, moet u de plug snel monteren en vervolgens het uitstekende overtollige lijm of afdichtmiddel verwijderen.

Nadat u het DVB-T2-antenneframe hebt gemaakt, moet u het op de kabel aansluiten. Aangezien een precieze binding aan een specifiek kanaal niet nodig is, kunt u het snoer in het midden van de structuur solderen, waardoor een breedbandantenne ontstaat met een groot aantal ontvangen kanalen. En de tweede gedeelde en voorbereide rand van de kabel moet opnieuw in het midden worden gesoldeerd aan de andere twee zijden van de antennestructuur.

Een digitale antenne aansluiten

Nadat u de tuner hebt aangesloten, moet u de tv inschakelen om de functionaliteit van het antenneapparaat te controleren. In het geval dat het mogelijk was om een voldoende aantal tv-kanalen in te stellen, is het noodzakelijk om de montage te voltooien door alle soldeerpunten te vullen met lijm of afdichtmiddel.

Als u een antenne met uw eigen handen maakt, kunt u aanzienlijk besparen
Als u een antenne met uw eigen handen maakt, kunt u aanzienlijk besparen

Anders (er zijn weinig kanalen of ontvangst met interferentie), is het noodzakelijk om experimenteel de kruising van het frame met de coaxkabel te vinden, die de meest optimale ontvangst van het digitale signaal biedt. Als dit niet tot het gewenste resultaat leidt, moet u de kabel vervangen. In dit geval is het beter om een telefoonsnoer als kabel te gebruiken voor het testen, dat is zuiniger.

Gewone elektrische tape kan worden gebruikt om de soldeerpunten tussen de kabel en het antenneframe te isoleren. De meest gegarandeerde bescherming tegen externe omstandigheden van een agressieve externe omgeving kan echter het gebruik van krimpkousen of afdichtingsmiddel zijn. Het is dit soort isolatie dat de duurzaamheid en betrouwbaarheid van de constructie garandeert. Voor een normale werking van het antenneapparaat moet u er een hoesje voor maken, wat ook een eenvoudige plastic hoes kan zijn.

Aanbevolen: