Een Antenne Voor Een Tv Monteren

Inhoudsopgave:

Een Antenne Voor Een Tv Monteren
Een Antenne Voor Een Tv Monteren

Video: Een Antenne Voor Een Tv Monteren

Video: Een Antenne Voor Een Tv Monteren
Video: Ways to Install an Outdoor HD TV Antenna for Best OTA TV Reception 2024, September
Anonim

Een televisieantenne is niet altijd een technisch complex ontwerp. Als de ontvangst op korte afstand van het tv-centrum plaatsvindt, is het niet nodig om een kant-en-klare antenne aan te schaffen. Zelfgemaakt zal doen.

Een antenne voor een tv monteren
Een antenne voor een tv monteren

instructies:

Stap 1

Neem een stuk RK-75 of RG-59 coaxkabel. Hij heeft een karakteristieke impedantie van 75 ohm, en dat is precies waar de tv-zenderkiezer voor is ontworpen. Een kabel zoals RK-50 of RG-58 zal niet werken omdat deze een karakteristieke impedantie van 50 ohm heeft. Bij toepassing kan het beeld merkbaar worden verdubbeld, vooral als het een aanzienlijke lengte heeft.

Stap 2

Bevestig een stekker aan het ene uiteinde van de kabel. Het is het beste om een connector te gebruiken die niet hoeft te worden gesoldeerd, zelfs als u erg goed bent in solderen. Bij verhitting wordt de isolatie van de centrale kern zachter, wat kan leiden tot kortsluiting. Het is niet gevaarlijk, maar het maakt de antenne onbruikbaar. Sluit de centrale kern van de kabel aan op de mannelijke elektrode van de stekker en de vlecht op de ringelektrode.

Stap 3

Maak een ring van de draad met een breuk op een bepaald punt op de cirkel. Het moet een diameter hebben van ongeveer een halve meter voor metergolven en ongeveer 0,1 m voor decimetergolven. Sluit de andere kant van de kabel aan op de breuk in de ring. Bevestig het ene uiteinde van de draad aan de centrale kern van de kabel, het andere aan de vlecht. Isoleer verbindingen goed.

Stap 4

Als de tv afzonderlijke ingangen heeft voor de MV- en UHF-banden, maak dan twee van dergelijke antennes die zijn ontworpen om in het overeenkomstige bereik te werken.

Stap 5

Sluit de antenne (of twee antennes) aan op de uitgeschakelde tv. Zet het aan. Selecteer vervolgens de posities van de ring (of ringen) die zorgen voor een consistente ontvangst van de kanalen. In sommige gevallen is het nodig om de positie van de antennes te veranderen bij het overschakelen van kanaal naar kanaal.

Stap 6

Als de tv wordt getransporteerd van een plaats waar een collectieve antenne is naar een plaats waar deze afwezig is, moet u het apparaat onmiddellijk na het aansluiten van de zelfgemaakte antennes opnieuw configureren van de kabel naar het terrestrische zenderraster. Stel dergelijke antennes nooit buiten het terrein bloot, waar ze kunnen worden blootgesteld aan regen en atmosferische elektriciteit. Dat laatste is niet alleen gevaarlijk voor de tv, maar ook voor de gebruiker.

Aanbevolen: