Waarom Kodak De Markt Voor Digitale Camera's Verlaat

Inhoudsopgave:

Waarom Kodak De Markt Voor Digitale Camera's Verlaat
Waarom Kodak De Markt Voor Digitale Camera's Verlaat

Video: Waarom Kodak De Markt Voor Digitale Camera's Verlaat

Video: Waarom Kodak De Markt Voor Digitale Camera's Verlaat
Video: Using an antique camera 2024, April
Anonim

Eastman Kodak Company is een wereldberoemd Amerikaans bedrijf dat tot voor kort bezig was met de productie van fotografische apparatuur en verscheen in de 19e eeuw. Twee jaar geleden werd ze gedwongen de markt voor digitale camera's te verlaten. Het is echter niet nodig om over de dood van de reus te praten.

Waarom kodak de markt voor digitale camera's verlaat
Waarom kodak de markt voor digitale camera's verlaat

De makers van de digitale camera hebben hun creatie onderschat

In de herfst van 2012, een van de grootste fabrikanten van fotoapparatuur, een legende van de 20e eeuw, maakte Eastman Kodak een luide aankondiging over zijn afscheid van de digitale cameramarkt. Het stopte ook met camcorders en digitale displays. De reden bleek erg prozaïsch - faillissement. Het laatste winstgevende jaar van het bedrijf was 2007, waarna het een snelle daling begon. In 2011 verloor het bedrijf 88 procent van zijn kapitalisatie, wat leidde tot massale ontslagen - 3,5 duizend werknemers werden ontslagen, dat wil zeggen 23 procent van het personeel. Bedrijfsleiders haastten zich om plannen voor bedrijfsherstructureringen op te stellen.

Om het bedrijf te reorganiseren, ontving Kodak een lening van Citigroup voor een bedrag van $ 950 miljoen.

Als gevolg hiervan besloot Kodak de technologie te verlaten en zich te concentreren op het printen van foto's en inkjetprinten. Volgens het management zou zo'n moeilijke beslissing moeten helpen om ongeveer $ 100 miljoen per jaar te besparen. Bedrijfsvoorzitter Pradil Jotwani beweert dat het was gebaseerd op een diepgaande analyse van trends in de sector.

Het tragische van de situatie is dat Kodak, opgericht in 1880, in de loop van een eeuw is uitgegroeid tot een gigant in de fotografie-industrie. Aan het eind van de jaren zeventig had het 90 procent van de filmmarkt en 85 procent van de Amerikaanse cameramarkt. Bovendien werd in haar laboratoria de eerste digitale camera geboren. Het kortzichtige management van het bedrijf zag echter geen perspectief in "digitaal" en bleef zich bezighouden met verouderde analoge technologieën. Pas eind jaren 90 nam Kodak het digitale segment over, maar het was te laat.

Merkrenaissance

In september 2013 kondigde het bedrijf zijn terugkeer naar de New York Stock Exchange aan, waarbij de nieuwe eigenaren van Kodak zich nu richten op retailklanten en zich richten op het zakelijke segment van de imaging printing-markt. De handel werd hervat op 1 november van hetzelfde jaar onder de ticker KODK.

Ondanks het feit dat het Kodak was die digitale fotografie creëerde, was het ongeveer vijf jaar te laat met de commercialisering ervan en kon het de concurrentie niet aan.

Het bedrijf ontwikkelt en produceert nu verpakkingen, geavanceerde drukmachines en het bedrukken van elektronische componenten. Al deze gebieden zijn volop in ontwikkeling en Kodak verwacht deze keer tijd te hebben om zijn eigen niche te bezetten. De financiële positie van het bedrijf is stabiel en de omvang van de schulden bedraagt slechts $ 695 miljoen - niet veel volgens de huidige maatstaven.

Aanbevolen: