Een Lcd-tv Instellen

Inhoudsopgave:

Een Lcd-tv Instellen
Een Lcd-tv Instellen

Video: Een Lcd-tv Instellen

Video: Een Lcd-tv Instellen
Video: How to set up a TV 2024, Mei
Anonim

Niemand zal zich zelfs maar iets herinneren van buis-tv's, en de aanwezigheid van een vloeibaar-kristalbroeder in je huis zal niemand verbazen. Maar helaas probeert niet iedereen een lcd-tv op te zetten, inhoud met een CRT-beeld.

Een lcd-tv instellen
Een lcd-tv instellen

Voorinstellingen

De belangrijkste parameters bij het instellen van de beeldkwaliteit zijn helderheid en contrast. Voordat u echter helderheid en contrast kalibreert, moet u een paar eenvoudige stappen uitvoeren waarmee u deze parameters het meest efficiënt kunt aanpassen. Voor tv-kijken is het beter om de modus "Film" te gebruiken. Van de kleurmodi is "Warm" optimaal. Om het algehele beeld te verbeteren, schakelt u de Energiebesparingsmodus, Dynamisch contrast, Achtergrondverlichting en Beeldmodus uit.

Helderheid en contrast

Helderheid beïnvloedt het zwartniveau in het beeld en het is beter om het speciale beeld "Pluge pattern" te gebruiken om dit aan te passen. Deze afbeelding is een reeks strepen van verschillende toon - van zwart tot wit. Open het op een toegankelijke manier op uw tv (in de regel hebben moderne lcd-tv's vleesconnectoren, zodat het beeld vanaf een USB-stick kan worden geopend). Dan is het noodzakelijk om de parameter "helderheid" op de maximale positie in te stellen, zodat alle strepen duidelijk zichtbaar zijn, en vervolgens te verlagen zodat de meest linkse streep overgaat in de zwarte achtergrond.

Contrast kan het beste in het donker worden afgesteld, omdat dit het witniveau bepaalt. Het is noodzakelijk om de waarde bijna op de maximale markering in te stellen (in de regel is deze waarde 95), vervolgens de afbeelding met het witniveauvenster op het scherm weer te geven en de indicator "achtergrondverlichting" te verhogen tot de maximale waarde. Verminder vervolgens de "helderheid van de achtergrondverlichting" totdat het wit de ogen niet langer hard maakt.

Kleurverzadiging

Hoe lager de kleurverzadigingswaarde, hoe dichter het beeld bij zwart-wittinten komt. U kunt de kleurverzadiging in een natuurfoto aanpassen en proberen de waarde van deze parameter te wijzigen totdat de afbeelding realistischer is. Dan kun je de afbeelding veranderen in een afbeelding van een persoon en, volgens hetzelfde principe, letten op de kleur van de huid.

Scherpte instelling

U kunt de aanpassing voltooien door de waarde van de scherpteparameter te controleren, die nodig is om een even hoogwaardig beeld te verkrijgen vanaf verschillende afstanden. Om dit te doen, kunt u een speciale afbeelding "Scherptepatroon" gebruiken. Dit is een zwart-witfoto om de helderheid te testen en aan te passen. Deze afbeelding is gratis beschikbaar op internet, dus download hem gewoon van internet en open hem op uw tv. Dan moet je op de gebruikelijke afstand gaan zitten om tv te kijken en, nadat je dit beeld hebt geopend, de helderheid op maximaal zetten. Verlaag vervolgens deze parameter totdat het beeld is genormaliseerd (het verdwijnen van lichte highlights).

Aanbevolen: