De Resolutie Op Je Tv Aanpassen

Inhoudsopgave:

De Resolutie Op Je Tv Aanpassen
De Resolutie Op Je Tv Aanpassen

Video: De Resolutie Op Je Tv Aanpassen

Video: De Resolutie Op Je Tv Aanpassen
Video: How to adjust your TV settings for the best picture quality 2024, April
Anonim

Wanneer de tv is aangesloten op een computer (die laatste gebruikt om een videosignaal op een groter scherm uit te voeren), wordt de desktopresolutie automatisch ingesteld. Gebruik standaard Windows-tools om de resolutie te wijzigen in meer geschikte instellingen.

De resolutie op je tv aanpassen
De resolutie op je tv aanpassen

instructies:

Stap 1

De toegang tot het aanpassen van de weergave-instellingen hangt af van het besturingssysteem dat u gebruikt. Om erachter te komen welk besturingssysteem op uw computer is geïnstalleerd, klikt u met de rechtermuisknop op de snelkoppeling "Deze computer" en selecteert u "Eigenschappen". Hier worden de naam van het besturingssysteem en andere parameters weergegeven.

Stap 2

Voor Windows XP is het algoritme voor het instellen van de schermresolutie als volgt. Start het Configuratiescherm vanuit het Startmenu. Ga naar het gedeelte 'Eigenschappen'. Ga dan naar het tabblad "Scherm". Selecteer het tabblad "Opties", waar u een schuifregelaar ziet voor het instellen van de schermresolutie. Gebruik de aanbevolen waarden.

Stap 3

Volg deze stappen voor het besturingssysteem Windows Vista of Windows 7. Klik met de rechtermuisknop op een vrij gedeelte van het bureaublad. Klik op "Personalisatie" en vervolgens op "Beeldscherminstellingen". Verplaats de schuifregelaar in het gedeelte Resolutie naar links of rechts om de resolutie van het tv-scherm aan te passen.

Stap 4

Als uw videoadapter een eigen hulpprogramma heeft voor het aanpassen van weergave-instellingen, gebruik dan de functionaliteit ervan. Klik in Eigenschappen voor beeldscherm op de knop Geavanceerd en selecteer vervolgens het tabblad Adapter. Klik op de knop Lijst met alle modi. Hier kunt u de resolutie, kleurinstelling en verversingssnelheid selecteren.

Stap 5

Als u onjuiste waarden instelt en de tv het bureaublad van het systeem niet kan weergeven, hoeft u zich geen zorgen te maken. In ieder geval zal er een bericht op het scherm verschijnen dat, zonder bevestiging van de gebruiker, de scherminstellingen terugzet naar hun vorige waarden. Wacht 15 seconden en klik nergens op.

Aanbevolen: