Hoe Lampen Met Achtergrondverlichting Te Vervangen

Inhoudsopgave:

Hoe Lampen Met Achtergrondverlichting Te Vervangen
Hoe Lampen Met Achtergrondverlichting Te Vervangen

Video: Hoe Lampen Met Achtergrondverlichting Te Vervangen

Video: Hoe Lampen Met Achtergrondverlichting Te Vervangen
Video: Hoe hang je een lamp op aan het plafond? | Eigen Huis & Tuin helpt 2024, April
Anonim

Veelkleurige lampen en LED's worden gebruikt om indicatoren en toetsenborden in telefoons, spelers en autoradio's te verlichten. Als de gebruiker de kleur van de achtergrondverlichting niet mooi vindt, kan de lichtbron worden vervangen door een andere.

Hoe lampen met achtergrondverlichting te vervangen
Hoe lampen met achtergrondverlichting te vervangen

instructies:

Stap 1

Koppel het te wijzigen apparaat volledig los van de voedingen en van andere apparaten waarop het is aangesloten. Als het instrument een verwijderbare batterij bevat, verwijder deze dan. Doe hetzelfde met de geheugenkaart en de simkaart.

Stap 2

Gebruik voor het demonteren van het apparaat een set speciale schroevendraaiers die geschikt zijn voor de niet-standaard sleufschroeven. Probeer deze schroeven niet los te draaien met gewone schroevendraaiers: als de sleuven beschadigd zijn, wordt het onmogelijk om het apparaat te demonteren.

Stap 3

Onthoud bij het demonteren van het apparaat wat en in welke volgorde u hebt verwijderd. Plaats de schroeven in een pot of bevestig ze aan een magneet. Schets welke van de schroeven waar was. Als je een telefoon uit elkaar haalt in een slider- of clamshell-vormfactor, probeer dan instructies te vinden voor het demonteren op gespecialiseerde sites, omdat de volgorde niet altijd intuïtief is. Als het apparaat is uitgerust met een niet-verwijderbare batterij, koppel deze dan tijdelijk los.

Stap 4

Probeer niet de LED's te vervangen die het scherm van de telefoon verlichten - het verwijderen van de achtergrondverlichting van het scherm zal deze zelden vervangen. Vervang de SMD-LED's die het toetsenbord verlichten door een miniatuursoldeerbout. Let op de polariteit van hun aansluiting. In een apparaat waar de verlichting wordt uitgevoerd door lampen, als ze niet zijn doorgebrand, volstaat het om de kleur te veranderen om de kleurdoppen te veranderen. Vervang doorgebrande lampen zonder op de polariteit te letten. Vermijd hierbij kortsluiting. Probeer niet zelf fluorescerende en elektroluminescente lichtbronnen te vervangen als u geen ervaring heeft.

Stap 5

Als u een niet-verwijderbare batterij heeft, sluit deze dan opnieuw aan met de juiste polariteit. Zet het apparaat in omgekeerde volgorde weer in elkaar. Installeer een verwijderbare batterij, simkaart en geheugenkaart. Controleer het apparaat op functionaliteit.

Aanbevolen: