Hoe De LED-achtergrondverlichting Aan Te Zetten?

Inhoudsopgave:

Hoe De LED-achtergrondverlichting Aan Te Zetten?
Hoe De LED-achtergrondverlichting Aan Te Zetten?

Video: Hoe De LED-achtergrondverlichting Aan Te Zetten?

Video: Hoe De LED-achtergrondverlichting Aan Te Zetten?
Video: LED Strip Light RGB Controller Installation Guide step by step, led strip lights amazon, led strip 2024, April
Anonim

LED-strips worden gebruikt om interieurartikelen van binnenuit te verlichten. Door hun geringe dikte kunnen ze worden geplaatst waar andere lichtbronnen niet passen en door hun aanzienlijke lengte zorgen ze voor een gelijkmatige verlichting.

Hoe de LED-achtergrondverlichting aan te zetten?
Hoe de LED-achtergrondverlichting aan te zetten?

instructies:

Stap 1

Aangezien de ledstrip alleen kan worden gesneden langs speciaal ontworpen lijnen die zich op een meter afstand van elkaar bevinden, ontwerpt u het te verlichten meubel van tevoren zo dat de lengte van het verlichte gebied een veelvoud van deze waarde is. Als dit niet mogelijk is (het te markeren object is bijvoorbeeld al beschikbaar), kunt u de lijn gedeeltelijk markeren en kleine donkere gebieden langs de randen achterlaten.

Stap 2

Het is raadzaam om een plaats te kiezen om de tape te lijmen, zodat de LED's zelf niet zichtbaar zijn, maar alleen hun licht dat wordt gereflecteerd door de heldere gebieden. Kies de tape zelf afhankelijk van de installatieomstandigheden: deze kan met of zonder lijmlaag zijn en kan ook waterdicht of open zijn. Als er geen lijmlaag is, moet u een lijm gebruiken die compatibel is met het tapemateriaal en het object waarop u het wilt plaatsen.

Stap 3

Bereken de stroom waarvoor de voeding moet worden beoordeeld. Om dit te doen, vermenigvuldigt u de vermogensdichtheid van de band (in watt per meter) met de totale lengte (in meters). Deel het resultaat, dat in watt zal zijn, door de bedrijfsspanning, en vind zo de stroom in ampère. Selecteer een stroombron met een marge van minimaal 1, 5. Deze moet isolatie bieden van het netwerk en de uitgangsspanning moet gelijk zijn aan of iets lager zijn dan de bedrijfsspanning van de tape. Er zijn geen weerstanden vereist - ze zijn inbegrepen in de tape.

Stap 4

U kunt de band van beide kanten van stroom voorzien, let daarbij op de polariteit. Met een totaal stroomverbruik van meer dan één ampère, moet het in afzonderlijke secties worden gesneden en aan elke voeding worden geleverd met afzonderlijke draden om oververhitting van de gedrukte geleiders te voorkomen. Maak de verbindingen door te solderen, en als de tape waterdicht is en in de juiste omstandigheden wordt gebruikt, verzegel dan de soldeerpunten, evenals alle, zonder uitzondering, de uitgesneden delen met contactvlakken. Voorkom kortsluiting en plaats de bron zelf binnenshuis.

Stap 5

U kunt het gedeelte van de ene kant van stroom voorzien en van de andere kant verwijderen en vervolgens, met inachtneming van de polariteit, het andere gedeelte van de tape aanbrengen. Maar maak hier geen misbruik van - houd u aan de bovenstaande regel, volgens welke door de stroomvoerende strips van de tape een totale stroom van meer dan één ampère niet mag stromen.

Stap 6

Een plotselinge uniforme daling van de helderheid van de hele band duidt op een storing, niet van de LED's, maar van de voeding. De reparatie ervan (meestal is de vervanging van elektrolytische condensatoren vereist) vertrouw alleen personen toe met de nodige vaardigheden en ervaring.

Aanbevolen: