Hoe De Achtergrondverlichting Op Een Monitor Te Vervangen?

Inhoudsopgave:

Hoe De Achtergrondverlichting Op Een Monitor Te Vervangen?
Hoe De Achtergrondverlichting Op Een Monitor Te Vervangen?

Video: Hoe De Achtergrondverlichting Op Een Monitor Te Vervangen?

Video: Hoe De Achtergrondverlichting Op Een Monitor Te Vervangen?
Video: Let's Fix: LCD Monitor LED Backlight Upgrade 2024, April
Anonim

Het vervangen van de achtergrondverlichting van de monitor is een nogal arbeidsintensief proces dat uw aandacht en uiterste zorg vereist. Onthoud dat als je de basisregels niet volgt, je de matrix volledig kunt verpesten.

Hoe de achtergrondverlichting op een monitor te vervangen?
Hoe de achtergrondverlichting op een monitor te vervangen?

Noodzakelijk

  • - schroevendraaier;
  • - vervangbare backlight lampen.

instructies:

Stap 1

Zorg ervoor dat de storing precies in de storing van de achtergrondverlichtingslampen ligt. Als je zo'n mogelijkheid hebt, sluit dan de laptopschermmatrix aan op een werkende omvormer of gebruik een werklamp met achtergrondverlichting in plaats van de matrix. Als het probleem is bevestigd, gaat u verder met het vervangen van de lamp.

Stap 2

Om dit te doen, verwijdert u de tape van de achterkant van de matrijs en legt u deze opzij, u hebt deze nodig voor de montage. Verwijder de tape van de kabel die van de achtergrondverlichting komt.

Stap 3

Trek het bord met het schermbedieningspaneel los van de onderkant van het scherm en houd het voorzichtig vast om het niet te buigen. Wees uiterst voorzichtig, want als u het of de kabel beschadigt, is het apparaat in de toekomst niet meer te herstellen.

Stap 4

Verwijder het frame van de dobbelsteen. Gebruik een dunne schroevendraaier om de bevestigingen te verwijderen. Zorg ervoor dat u het oppervlak van de filters niet aanraakt bij het uitvoeren van deze stap.

Stap 5

Scheid het decoderpaneel van de monitormatrix en probeer het contactgebied met het oppervlak van de onderdelen te verkleinen. Neem de schermbehuizing en verwijder de filters zonder ze in lagen te scheiden en leg ze opzij.

Stap 6

Ga verder met het verwijderen van de kap van de achtergrondverlichting, een metalen structuur. De kabel van de achtergrondverlichting kan aan de binnenkant worden gelijmd, dus pas op dat u deze niet beschadigt. Verwijder de kabels uit de beugels.

Stap 7

Verwijder de achtergrondverlichting en reflector van het schermframe van uw monitor. Verwijder vervolgens de reflector, die is vastgezet met dubbelzijdig plakband. Verwijder de achtergrondverlichting ervan door de rubberen isolatoren te verwijderen waarop deze aan de reflector is bevestigd.

Stap 8

Vervang deze door een werklamp en monteer de monitor in omgekeerde volgorde, maar niet volledig. Voordat u de monitorbehuizing sluit, sluit u de lamp aan op de omvormer en zet u uw laptop aan. Bij sommige modellen vindt verificatie plaats na montage, als een videokabel nodig is.

Aanbevolen: