Een Videoband Op Schijf Branden: Hoe Doe Je Dat?

Inhoudsopgave:

Een Videoband Op Schijf Branden: Hoe Doe Je Dat?
Een Videoband Op Schijf Branden: Hoe Doe Je Dat?

Video: Een Videoband Op Schijf Branden: Hoe Doe Je Dat?

Video: Een Videoband Op Schijf Branden: Hoe Doe Je Dat?
Video: Videorecorder aansluiten op een videograbber. 2024, Mei
Anonim

Tegenwoordig heeft in bijna elk huis een dvd-speler de plaats ingenomen van een videorecorder. Velen willen echter het videomateriaal dat op cassettes is opgeslagen, op schijf herschrijven. Hoe het zelf te doen?

Een videoband op schijf branden: hoe doe je dat?
Een videoband op schijf branden: hoe doe je dat?

Het is nodig

  • - video-opnameapparaat;
  • - WinDVD_Creator-programma;
  • - Nero.

instructies:

Stap 1

Koop een video-opnameapparaat dat een analoog signaal omzet in digitaal, of controleer uw computerpakket om te zien of u al een tv-tuner heeft die hetzelfde kan doen.

Stap 2

Voordat u videomateriaal van cassettes digitaliseert, installeert u het programma WinDVD_Creator, dat gewoonlijk bij de video-opnamekaart wordt geleverd, of controleert u of het al op uw computer is geïnstalleerd.

Stap 3

Zoek de "video"- en "audio"-ingangen van de tv-tuner op het achterpaneel van de systeemeenheid. Als ze zich niet op het achterpaneel bevinden, open dan voorzichtig de systeemeenheid en kijk waar ze zich bevinden. Als u een video-opnamekaart moest kopen, gebruik dan de instructies om deze op uw computer aan te sluiten.

Stap 4

Zet de videorecorder aan, plaats de cassette erin en druk op de "Play"-knop. Selecteer het tabblad "VHS" in het dialoogvenster van de tuner. Daarna zou in dit venster een pictogram moeten verschijnen dat de aanwezigheid van videomateriaal op de cassette aangeeft.

Stap 5

Selecteer het tabblad Opnamepaneel in het tunervenster. Dezelfde actie kan worden uitgevoerd door met de rechtermuisknop op het tunermenu te klikken en dezelfde optie te kiezen. Selecteer in het opnamepaneel het tabblad Video-/audio-opname-instellingen in de lijst. Bepaal voor het digitaliseren van video van hoge kwaliteit welk formaat optimaal is. Let op de rechterkolom met de daarin aangegeven opties (de opties in de linkerkolom worden automatisch geïnstalleerd). Selecteer "Bestand branden" en geef het pad op om te branden.

Stap 6

Ga naar het tabblad "Opnemen", klik op het pictogram met een videocamera om het opnemen van materiaal in de opgegeven map te starten. Na het einde van het opnameproces heeft het bestand de extensie mpg, wmv of avi. Materiaal in dit formaat kan al naar schijf worden overgebracht.

Stap 7

Plaats de schijf in het station en gebruik de wizard Schijfbrander of een speciaal programma zoals Nero om de video-informatie naar de schijf te schrijven.

Aanbevolen: