Een Mobiele Telefoon Kiezen, Hoe Doe Je Dat Goed?

Een Mobiele Telefoon Kiezen, Hoe Doe Je Dat Goed?
Een Mobiele Telefoon Kiezen, Hoe Doe Je Dat Goed?

Video: Een Mobiele Telefoon Kiezen, Hoe Doe Je Dat Goed?

Video: Een Mobiele Telefoon Kiezen, Hoe Doe Je Dat Goed?
Video: Mobiele Abonnementen - Kooptips (Consumentenbond) 2024, April
Anonim
Een mobiele telefoon kiezen, hoe doe je dat goed?
Een mobiele telefoon kiezen, hoe doe je dat goed?

De keuze voor een mobiele telefoon hangt van veel criteria af. Hoe kies je precies wat je nodig hebt? Het antwoord op deze en enkele andere vragen ligt al klaar.

Laten we om te beginnen definiëren met. Hier is het assortiment onderverdeeld in 2 categorieën:

-Mobiele telefoon.

Voor de meesten van ons al een vertrouwd apparaat. De belangrijkste verschillen zitten in de fabrikant, de vorm en kleur van de behuizing en enkele functies.

-Smartphone.

Dit is meer dan alleen een mobiele telefoon. De smartphone heeft een eigen besturingssysteem. Dit breidt de lijst met geïnstalleerde programma's aanzienlijk uit, extra functies voor bijna elke smaak. Smartphones zijn tegenwoordig erg populair, de keuze is hier groter.

Is het toestel bedoeld voor een kind of een bejaarde, dan moet je letten op simpele modellen mobiele telefoons met grote toetsen, goede schermverlichting en een minimum aan functies.

Zodra de keuze met de klasse van het toestel gemaakt is, gaan we over tot de keuze van de behuizing. Ook hier zijn er verschillende mogelijkheden:

- Monoblok. Dit is een klassieker onder de mobiele telefoons. Verschilt in betrouwbaarheid door de afwezigheid van bewegende elementen.

- Schuifregelaar. Het lichaam bestaat uit twee delen, waarvan er één zich naar boven uitstrekt. Het formaat is compact, het scherm is groot genoeg in vergelijking met de candybar.

- Opklapbed. Het hoogtepunt van zijn populariteit is al voorbij en verdwijnt geleidelijk in het verleden. Desalniettemin heeft het zijn eigen gebruikerskring, daarom houden de meeste fabrikanten nog steeds clamshell-modellen in hun assortiment.

Het belangrijkste hier is uw gemak. Elk van de voorgestelde besturingssystemen heeft zijn eigen ventilatoren.

Het aanraakscherm heeft een groter gebied, de bediening wordt uitgevoerd met behulp van vingers, maar ook met behulp van bedieningsknoppen (meestal van 1 tot 3, en in moderne modellen kunnen ze volledig ontbreken). Opgemerkt moet worden dat het touchscreen meer stroom verbruikt, waardoor de batterij sneller leeg raakt. Bij koud weer reageert de sensor mogelijk niet goed op aanraking. Ook heeft het touchscreen een beschermfolie nodig. Het is aan te raden deze direct bij aankoop aan te schaffen en op te plakken om krassen op het scherm te voorkomen.

zijn op hun beurt onderverdeeld in:

Capacitief - een moderner en handiger type scherm. Reageert uitsluitend op aanraking met vingers of speciale stylus (gewone zijn niet geschikt).

Resistive - reageert op aanraking met elk hard voorwerp (de kit wordt geleverd met een stylus, maar je kunt ook een potlood gebruiken).

Resolutie en zijn ook belangrijk voor een goede helderheid en beeld.

De hoge resolutie van het scherm staat garant voor een helderder beeld.

De beeldkwaliteit is afhankelijk van het type scherm. Er zijn er nogal wat, ik zal er slechts enkele van de meest populaire geven:

TFT, TFD - onderscheiden zich door een voldoende hoge helderheid en contrast van het beeld, goede schermprestaties. Het nadeel is een hoog stroomverbruik.

IPS en S-IPS zijn een van de varianten van TFT-schermen. Hier worden de kijkhoek en reactiesnelheid vergroot. Ze hebben een perfecte zwarte kleur en een goede kleurweergave.

OLED - hoog contrast, helderheid en energie-efficiëntie. Deze schermen zijn aanzienlijk dunner dan andere. De kosten van smartphones met een dergelijk scherm zijn behoorlijk hoog.

AMOLED is een meer geavanceerde OLED-technologie. Dienovereenkomstig duurder.

De meest populaire besturingssystemen van tegenwoordig zijn:

IOS is een besturingssysteem exclusief van de fabrikant Apple (iPhone).

Android - dit besturingssysteem is erg populair en de meeste fabrikanten brengen er smartphones op uit. Vaak genoeg bijgewerkt.

Windows Phone is een bekende interface van Windows. Iets minder mogelijkheden om programma's en applicaties te installeren.

BlackBerry - dit besturingssysteem wordt alleen gebruikt in smartphones met dezelfde naam. Dienovereenkomstig, minder vaak voor dan de vorige.

Er zijn ook enkele andere besturingssystemen zoals Symbian, Samsung Bada en andere.

Accu

Een smartphone verbruikt altijd aanzienlijk meer stroom dan een mobiele telefoon. Autonoom werken met een smartphone duurt meestal ongeveer een dag. Daarom moet de batterij een grote capaciteit hebben. Hoe hoger deze is, hoe langer u uw smartphone kunt gebruiken zonder te "opladen".

processor

De prestaties en snelheid van de smartphone zijn afhankelijk van het type en de snelheid van de processor, het aantal cores. Hoe hoger deze cijfers, hoe krachtiger uw apparaat is.

De meest voorkomende processors zijn single-core, maar het aantal krachtigere smartphones met 2- of zelfs 4-core-processors is in de loop van de tijd gestaag gegroeid. Als u van plan bent om high-definition video te bekijken en in meerdere applicaties tegelijkertijd te werken, dan is het de moeite waard om modellen met twee of meer cores te overwegen. Met een klokfrequentie van 800 MHz, en mogelijk zelfs hoger dan 1 GHz.

Ook afhankelijk van uw behoeften wordt geselecteerd. In smartphones is het meestal hoger, respectievelijk neemt de kwaliteit van de foto die door het apparaat wordt gemaakt toe. Opgemerkt moet worden dat de overgrote meerderheid van de smartphones op dit moment een digitale camera niet kan vervangen.

Aanbevolen: