Heeft De Telefoon Een Ip-adres?

Inhoudsopgave:

Heeft De Telefoon Een Ip-adres?
Heeft De Telefoon Een Ip-adres?

Video: Heeft De Telefoon Een Ip-adres?

Video: Heeft De Telefoon Een Ip-adres?
Video: What does IP address tell you | AND what can someone do with it? 2024, April
Anonim

Het IP-adres is het adres van het netwerkknooppunt van waaruit toegang tot internet wordt verkregen. Elk apparaat dat toegang heeft tot het netwerk, krijgt zijn eigen persoonlijke set nummers van de provider. In dit geval is het IP-adres dynamisch, dat wil zeggen veranderen.

Heeft de telefoon een ip-adres?
Heeft de telefoon een ip-adres?

Naast het dynamische adres hebben apparaten ook een statisch, constant, ip. Dat geldt niet alleen voor computers en laptops, maar ook voor smartphones. Ongeacht welk besturingssysteem ze gebruiken. Het IP-adres is niet het wettelijke adres van de locatie van het apparaat, maar het virtuele.

Lokaal ip

Een intern adres of lokaal ip is een uniek numeriek adres van een apparaat dat nergens anders wordt gebruikt dan een smartphone. Hetzelfde adres wordt gebruikt als de gadget deel uitmaakt van een lokaal netwerk, bijvoorbeeld thuisapparaten. Hij is het die prioriteit heeft bij het creëren van een enkel netwerk.

Het interne adres is het meest kwetsbaar voor virussen en hackers omdat het statisch is. In de regel moet het na het hacken van een apparaat volledig systematisch worden gerepareerd door het lokale IP-adres te wijzigen. Dit kan alleen in een servicecentrum, anders bestaat het risico dat u de telefoon zelf in een nutteloos stuk plastic verandert. Voor het verlenen van een dergelijke service wordt meestal een cheque (commodity of contant geld) uitgegeven bij het servicecentrum en wordt een bepaalde garantie gegeven.

Hoe kom je erachter?

Om het interne adres te bepalen, hoeft u geen internetverbinding op uw smartphone te maken of te verbreken. Het is noodzakelijk om een eenvoudige procedure te doorlopen die zelfs voor de meest onervaren gebruiker toegankelijk is:

  • ga naar telefooninstellingen (tandwielpictogram in het menu);
  • ga naar de sectie "over het apparaat" of "over de telefoon";
  • zoek de subsectie "algemeen" of "status".

De subsectie heeft een aparte kolom met het ip-adresnummer. Mogelijk hebt u deze nodig om uw telefoon aan te sluiten op bijvoorbeeld uw thuis-LAN. Dit zorgt voor een snelle uitwisseling van informatie tussen alle apparaten in huis en voor toegang op afstand tussen de apparaten. Het combineren van gadgets vereist een heel ip-adres, niet slechts een fragment ervan.

Externe ip

Dit type adres wordt gebruikt bij toegang tot internet. Voor oplichters of hackers is het niet van bijzonder belang, omdat het elke keer dat u verbinding maakt met internet op het apparaat verandert. Dit is een secundair adres zonder waarde. Het enige voordeel is de mogelijkheid om het apparaat met grote nauwkeurigheid te lokaliseren.

Vrijwel elke ISP (Internet Service Provider) heeft een aantal IP-adressen die hij aan gebruikers "least". Zodra de ene smartphone de verbinding met het netwerk verbreekt, of zelfs even de verbinding ermee verliest, neemt een andere zijn plaats in de rij met adressen in. Dit proces vindt plaats onopgemerkt door de gebruiker en is op geen enkele manier van hem afhankelijk. Dat wil zeggen, de vervaldatum van een dynamisch adres is de tijd dat het is verbonden met het netwerk.

Hoe kom je erachter?

De gemakkelijkste, snelste en veiligste manier om het externe ip-adres te bepalen, is door een willekeurige zoekmachine te doorzoeken. Het volstaat om het verzoek "mijn ip" in te voeren. De zoekmachine zal onafhankelijk het huidige adres op het netwerk als eerste regel weergeven. U hoeft hiervoor geen applicaties van derden te installeren.

Aanbevolen: