Wat Te Doen Als De Telefoon Een Virus Heeft

Wat Te Doen Als De Telefoon Een Virus Heeft
Wat Te Doen Als De Telefoon Een Virus Heeft

Video: Wat Te Doen Als De Telefoon Een Virus Heeft

Video: Wat Te Doen Als De Telefoon Een Virus Heeft
Video: Die Nachbesprechung vom Virus Bounce #CYPHER20 | SRF Virus 2024, April
Anonim

Begin deze eeuw verschenen de eerste virussen voor mobiele telefoons. Sindsdien, naarmate de besturingssystemen voor mobiele telefoons complexer worden, zijn ook virussen geëvolueerd. De aanwezigheid van een virus op een mobiele telefoon kan tot zeer onaangename gevolgen leiden, van het verlies van gegevens die in de telefoon zijn opgeslagen tot vrij tastbare financiële verliezen.

Wat te doen als de telefoon een virus heeft
Wat te doen als de telefoon een virus heeft

U moet zich ervan bewust zijn dat virussen op een mobiele telefoon van twee soorten kunnen zijn: speciaal geschreven voor mobiele telefoons en gewone computervirussen die op de telefoon zijn gekomen met opgenomen bestanden. Computervirussen interfereren meestal niet met het gebruik van de telefoon, de eigenaar kan ze alleen opmerken wanneer de telefoon is aangesloten op de computer - het antivirusprogramma van deze laatste rapporteert over geïnfecteerde bestanden.

Het verwijderen van dergelijke virussen is heel eenvoudig - scan gewoon uw telefoon met het antivirusprogramma van de computer. Maar virussen voor mobiele telefoons kunnen niet worden verwijderd met een gewone computer-antivirus, omdat er verschillende besturingssystemen op de computer en de mobiele telefoon zijn geïnstalleerd.

Als u een smartphone gebruikt, kunt u de Kaspersky Mobile Security-toepassing downloaden om deze te controleren. Het programma ondersteunt de volgende OS-versies: Windows Mobile 5.0, 6.0, 6.1, 6.5; Symbian ^ 3, Symbian 9.1, 9.2, 9.3, 9.4 Series 60 (alleen Nokia); BlackBerry; Android 1.5, 1.6, 2.0, 2.1, 2.2, 2.3. U kunt een gratis proefversie van het programma downloaden door de link te volgen:

Als u niet weet welk besturingssysteem op uw smartphone is geïnstalleerd, volgt u de bovenstaande link en selecteert u de gewenste antivirus volgens het model van uw smartphone. U kunt de toepassing rechtstreeks vanaf uw telefoon downloaden door in de mobiele browser te typen: kms.kaspersky.com.

Een van de opties om je telefoon op te schonen, is hem te formatteren. Bij het formatteren worden alle telefooninstellingen teruggezet naar de fabrieksinstellingen, alle gebruikersinformatie wordt verwijderd. Raadpleeg de bijbehorende referentiehandleiding voor informatie over de opdracht om uw telefoon te formatteren.

Het is beter om elke dreiging te voorkomen dan de gevolgen later te elimineren. Neem basisvoorzorgsmaatregelen om te voorkomen dat uw telefoon geïnfecteerd raakt met virussen. Download geen programma's en bestanden van sites die u niet kent, geloof degenen die aanbieden om gratis antivirusprogramma's voor telefoons te downloaden niet - in de meeste gevallen zijn al deze programma's geïnfecteerd met virussen. Open geen MMS van vreemden, bel niet terug naar onbekende telefoons. Volg niet de links die door vreemden naar u zijn verzonden. Bluetooth uitschakelen. Door deze eenvoudige stappen te volgen, bespaart u veel problemen.

Aanbevolen: