Nokia-smartphones: Beschrijving En Specificaties

Inhoudsopgave:

Nokia-smartphones: Beschrijving En Specificaties
Nokia-smartphones: Beschrijving En Specificaties

Video: Nokia-smartphones: Beschrijving En Specificaties

Video: Nokia-smartphones: Beschrijving En Specificaties
Video: Смартфоны Nokia в 2021 году. Нокия С20 G10 X10 XR20 и основные минусы устройств. 2024, Mei
Anonim

Mobiele telefoons en smartphones van Nokia zijn altijd gewaardeerd in de markt. Het beroemde Finse bedrijf heeft zijn klanten immers altijd betrouwbaarheid, maakbaarheid, variëteit en aantrekkelijk design gegarandeerd

nokia
nokia

Nokia: Geschiedenis

Het merk begon in 1865 toen ingenieur Fredrik Idestam een papierfabriek opende in Finland. Na ongeveer drie decennia waagde het bedrijf zich aan energieopwekking. De naam is ontleend aan de locatie van hun tweede fabriek aan de Nokianwirth-rivier. In die tijd besloten de drie industrieën zich te verenigen voor één gemeenschappelijk doel. Een Finse rubberfabriek, een kabelfabriek en een papierfabriek begonnen samen te werken, maar pas in de jaren zestig werden ze één Nokia-onderneming.

Het bedrijf richtte zich voornamelijk op vier markten: papier, elektronica, rubber en kabel. Ze ontwikkelden dingen als toiletpapier, fiets- en autobanden, rubberen schoenen, televisies, communicatiekabels, robotica, pc's en militaire hardware. In 1979 ging Nokia een joint venture aan met de toonaangevende Scandinavische fabrikant van kleurentelevisie Salora om het radiotelefoniebedrijf Mobira Oy op te richten. Een paar jaar later lanceerden ze 's werelds eerste internationale mobiele systeem, Nordic Mobile Telephone genaamd. Ze verbond Zweden, Denemarken, Noorwegen en Finland. Het was in die tijd dat de eerste Mobira Senator autotelefoon verscheen, die ongeveer 10 kg woog.

Nokia mobiele telefoons

In de jaren negentig werd het merk de leider in de productie van telefoons en besloot het alleen in deze richting te gaan. In 1991 werd de eerste gsm-oproep ter wereld gemaakt door de toenmalige premier van Finland, Harri Holkeri. Het is niet verwonderlijk dat hij Nokia-apparatuur gebruikte. Het jaar daarop werd de eerste Russische mobiele telefoon Nokia 1011 gelanceerd. Een paar jaar later lanceerde het bedrijf zijn 2100-serie telefoons, het toestel waarop de Nokia Tune werd gepresenteerd. Terwijl Nokia van plan was 400.000 stuks te verkopen, bleek de serie een bestseller met wereldwijd 20 miljoen verkochte telefoons.

Het werd gevolgd door sliders, communicators en de wereldleider van de jaren 90 - het 6100-model, dat ons al dichter bij de 3310 bracht. Het nieuwe millennium was grandioos voor Nokia, ze brachten een waanzinnig aantal echt interessante telefoons uit met verschillende configuraties en schermen. Van de goedkoopste en eenvoudigste 1100 tot luxe telefoons zoals de 7280 "lipstick". Nokia-telefoons zijn in hun tijd het populairst geworden en hebben de verkoopmarkt doen ontploffen.

Oude nokia-smartphones zijn zelfs nu nog te vinden, ze worden gewaardeerd om hun betrouwbaarheid en eenvoud.

Technische specificaties Nokia 6100

  • Geheugen: 707,58 KB
  • Platform: Nokia-serie 40
  • Batterij: 720 mA * h Li-Ion, 5 uur (GSM)
  • Scherm: 128x128, CSTN, 4096 kl.
  • Type: Monoblock, 76 g, 102x44x13.5 mm, verwisselbare panelen
  • Materiaal: kunststof
  • Internet: GPRS, HSCSD, WAP

Eigenaardigheden:

  • Lichtgewicht (76 g) vooraf geïnstalleerde WAP-browser
  • GPRS- en HSCSD-internet, JAVA-ondersteuning
  • Geïnstalleerde spellen: puzzelschaak, snelkiezen
  • Automatisch kiezen, sms met T9-ondersteuning
  • EMS- en MMS-ondersteuning, speakerphone

Aanbevolen: