Huawei Y3 II (Huawei LUA-L21): Specificaties En Beschrijving

Inhoudsopgave:

Huawei Y3 II (Huawei LUA-L21): Specificaties En Beschrijving
Huawei Y3 II (Huawei LUA-L21): Specificaties En Beschrijving

Video: Huawei Y3 II (Huawei LUA-L21): Specificaties En Beschrijving

Video: Huawei Y3 II (Huawei LUA-L21): Specificaties En Beschrijving
Video: Huawei Y3II - Обзор смартфона за $77 2024, April
Anonim

Een gewone vertegenwoordiger van het budgetsegment - dit is precies de indruk die men krijgt bij de eerste kennismaking met de Huawei Y3 II. Als u echter geïnteresseerd bent in het kopen van een goedkope smartphone als werkstation, moet u de keuze van dit specifieke model eens nader bekijken.

Huawei Y3 II (Huawei LUA-L21): specificaties en beschrijving
Huawei Y3 II (Huawei LUA-L21): specificaties en beschrijving

Omschrijving

Y3 II is momenteel het jongste model in de lijn van budgettoestellen van Huawei. Medio 2016 werd de smartphone aan het publiek gepresenteerd, wat zowel bewondering als verontwaardiging in zijn richting veroorzaakte. De belangrijkste doelgroep zijn jongeren, mensen van de oudere generatie, die net de nieuwste technologie leren kennen. Ook is deze smartphone redelijk geschikt voor de rol van de tweede werkende "kiezer".

Beeld
Beeld

Uiterlijk

We zouden kunnen stilstaan bij het feit dat dit een budget-smartphone is, maar laten we het eens nader bekijken vanuit het oogpunt van uiterlijk: deze smartphone valt niet op door een speciale ontwerpbeslissing of door uitvoeringsmaterialen, en in het algemeen veroorzaakt geen emoties - zowel positief als negatief … Maar zoals u weet, zijn er geen kameraden voor smaak en kleur - een smartphone kan zich voordoen als de hoofdtelefoon van een pretentieloze gebruiker. De jongens van Huawei hebben echter niet erg hun best gedaan om kwaliteit te bouwen: de telefoon voelt niet als een monolithisch "blok", zoals we allemaal gewend zijn. Het plastic is erg dun, waardoor de achterkant, die een enigszins metalen structuur heeft, gemakkelijk kan buigen onder het gewicht van je vingers - een bumper of hoes kan het probleem oplossen. Door de afmetingen van de hoes (134x68x9,9 mm) kunt u de telefoon zonder enig ongemak in een zak met een strakke spijkerbroek of in een zak van een zomershirt dragen. Ook heeft dit model vijf kleuren:

  • Zwart - Zwarte obsidiaan;
  • Wit - Arctisch wit;
  • Blauw - Hemelsblauw;
  • Goud - Zand goud;
  • Roze Goud - Rosé goud.
Beeld
Beeld

Scherm

Aan het begin van de grote welvaart van het Apple-tijdperk, zouden velen deze telefoon een "schop" noemen, maar op dit moment kan dit op geen enkele manier worden gezegd - Huawei Y3 II is uitgerust met een 4,5-inch display gemaakt met behulp van de reeds verouderde TFT-technologie. Standaard multitouch - tot 10 gelijktijdige aanrakingen. Op een heldere dag zal het erg moeilijk zijn om iets te zien op zo'n scherm - de helderheidsmarge is nogal mager. Door de schermresolutie - 854 bij 438 pixels en 218 ppi, kun je je smartphone niet comfortabel als volwaardig multimedia-apparaat gebruiken.

Het is niet nodig om over de oleofobe coating te praten - hij is er gewoon niet, wat betekent dat het scherm uw afdrukken met dezelfde snelheid als het licht zal verzamelen. Er is echter een uitweg - een film of beschermend glas met een oleofobe coating zal niet alleen het scherm beschermen tegen de noodzaak om constant afdrukken af te vegen, maar het ook redden in geval van een val.

Fotomomenten

Huawei lua l21 is uitgerust met respectievelijk 5 en 2 megapixel hoofd- en frontcamera's. Naast de matrix spelen beeldverwerkingsalgoritmen hierin een belangrijke rol, die Huawei niet verschilt van zijn naaste concurrenten, wat betekent dat je geen min of meer hoogwaardige foto mag verwachten in omstandigheden van onvolmaakte verlichting. Natuurlijk heeft de telefoon een two-tone flitser, maar daar moet je niet op vertrouwen in het geval van volledige duisternis. Zodra het weer slechter wordt, krijg je een groot aantal highlights in beeld en moet je niet op de HDR-modus vertrouwen. Huawei lua-l21 is zeker niet geschikt voor de rol van een "cameratelefoon", maar hij kan omgaan met niet veeleisende foto's en videocommunicatie. Bij het opnemen van een video kan de telefoon automatisch scherpstellen, niet altijd correct, maar dit is voldoende.

Specificaties:

Huawei lua heeft aan boord een triple-core (Cortex-A7) MT6582M-processor van het bekende bedrijf MediaTek, bescheiden zelfs naar de maatstaven van 2016. De werkfrequentie van deze processor is van 600 tot 1300 MHz, wat misschien niet genoeg is voor serieus speelgoed - zelfs zware toepassingen zonder een buitengewone grafische interface kunnen aanzienlijk hangen tijdens piekbelastingen. De Mali-400MP videoadapter voegt alleen maar olie op het vuur toe. Games gemiddeld in termen van graphics warmen de telefoon merkbaar op. Maar je moet niet alleen de processor de schuld geven, want ook hier is niet veel RAM - slechts 1 gigabyte.

De ingebouwde opslag is 8 gigabyte, wat ook een kritieke factor is, omdat de telefoon applicatiebestanden en alles wat daarmee samenhangt naar het interne geheugen zal overbrengen, zelfs als je een flashstation hebt van maximaal 32 gigabyte, waarop je kan alleen muziek, foto's en video's opslaan. Ieders favoriete Antutu-benchmark toont 23.000 papegaaien in de algemene test. Wat betreft het besturingssysteem, de telefoon is uitgerust met Android OS 5.1 met een eigen shell van Huawei - EMUI 3.1 Lite. Het zou gepast zijn om de shell te prijzen voor zijn intuïtiviteit en enkele interessante functies: de sluiter verdeelt meldingen chronologisch in de tijd, die er een grafiek van vormen. Simple Screen zal Windows-liefhebbers echt aanspreken, evenals mensen met zichtproblemen. Over het algemeen zijn de kenmerken best geschikt om de telefoon als extra of als werktelefoon te gebruiken.

Accu

Beeld
Beeld

Verwacht geen uitstekende batterijduur, zoals bijvoorbeeld van Xiaomi - de telefoon heeft een 2100 mAh-batterij. Zo'n reserve aan energie kan genoeg zijn voor een dag gebruik met een actief scherm tot wel 2 - 2,5 uur. Waar de telefoon in dit opzicht op kan bogen, is dat de batterij verwijderbaar is en dat u deze gemakkelijk kunt vervangen elke keer dat deze volledig leeg is. Daarnaast kun je, als je de telefoon als werkstation gebruikt, onnodige animaties en andere functies die de autonome werking van de smartphone negatief beïnvloeden zonder schade uitzetten.

Naast alles heeft de smartphone een af fabriek geïnstalleerd programma waarmee u het stroomverbruik tot een minimum kunt beperken. De smartphone wordt opgeladen met een standaard micro-USB-kabel, dus je hoeft je geen zorgen te maken dat je de telefoon van een buurman kunt opladen.

Akoestische mogelijkheden

Op het eerste gezicht aan de achterkant van de smartphone, door de aanwezigheid van een grote grill, lijkt het misschien dat deze een echt enorme luidspreker heeft, maar niet alles is zo rooskleurig als we zouden willen - de luidspreker zelf is veel kleiner dan dit grille, die op zijn beurt slechts een designelement is. Het geluid is alleen op een laag volume draaglijk te noemen, op de middelste begint de luidspreker actief te sissen en op hoog is het niet mogelijk om er lang naar te luisteren zonder pijn in de oren. Wat betreft de gesproken dynamiek, het ruisonderdrukkingssysteem is extreem onstabiel. Er is een bekende 3,5 mm koptelefoonaansluiting en ingebouwde FM-radio.

Beeld
Beeld

Communicatie

De telefoon heeft 2 modificaties - 3G en 4G. Zoals je uit de naam al kunt raden, ondersteunt de vierde generatie internet (LTE) alleen het 4G-model. Internetsnelheidstest op "speedtest" toonde 38 megabytes aan downloads en 33 megabytes aan uploads 's nachts. De smartphone heeft vakken voor 2 micro-simkaarten, die alleen in alternerende modus kunnen werken.

Beide telefoons hebben een 2,4 GHz wifi-ontvanger met 802.11 b/g/n-bereik. Evenals Bluetooth versie 4.0 en GPS-satellietnavigatie.

Conclusie

Laten we beginnen met het pluspunt, aangezien er hier maar één is: huawei lua kan de gebruiker alleen tegen een prijs omkopen. De smartphone verschilt in niets bijzonders van de rest van de modellen in deze lijn, zowel op een slechte als op een goede manier. Als je bereid bent om foto's van lage kwaliteit te verdragen in omstandigheden met een slecht gevoel, een sissende luidspreker, middelmatige ruisonderdrukking en snelle verwarming van het apparaat tijdens de piekmomenten van de processorbelasting, dan is deze telefoon iets voor jou.

Aanbevolen: