Mini HDMI: Beschrijving, Interfacedoel

Inhoudsopgave:

Mini HDMI: Beschrijving, Interfacedoel
Mini HDMI: Beschrijving, Interfacedoel

Video: Mini HDMI: Beschrijving, Interfacedoel

Video: Mini HDMI: Beschrijving, Interfacedoel
Video: Micro HDMI 2024, Maart
Anonim

HDMI is een speciale kabel die is ontworpen voor het verzenden van digitale afbeeldingen van hoge kwaliteit, die verschillende varianten heeft, waaronder mini-HDMI.

Mini HDMI: beschrijving, interfacedoel
Mini HDMI: beschrijving, interfacedoel

Mini-HDMI

Tegenwoordig zijn er praktisch geen apparaten die geen speciale HDMI-connector hebben. Deze kabel heeft een sterke vraag gekregen vanwege de constant groeiende marktomvang van verschillende televisies en andere videoapparatuur, waardoor de drager het beeld in digitaal formaat (met hoge resolutie en kleurdiepte) kan bekijken. Wat betreft de mini-HDMI-kabel zelf, het is een connector en een kabel die meerdere malen kleiner is dan een standaardkabel die voldoet aan de moderne eisen voor miniaturisatie.

In de kern ligt het verschil tussen een gewone HDMI- en mini-HDMI-kabel en connector direct in het formaat. De mini-HDMI-versie, waarvan de officiële naam HDMI Type D is, heeft afmetingen van 6, 4 x 2, 8 mm en Type A heeft op zijn beurt afmetingen van 13, 9 x 4, 45 mm. Wat betreft de functionaliteit en prestaties van de mini-HDMI-kabel, deze verschilt absoluut niet van de originele kabel. Het verkleinde exemplaar heeft dezelfde 19 pinnen. Het blijkt dus dat uit de grootte van de kabel de kwaliteit van het beeld dat met behulp van deze kabel wordt geleverd, helemaal niet verandert, en zelfs niet slechter wordt.

Mini HDMI-toepassingsgebied

Meestal worden een mini-HDMI-kabel en -connector gebruikt voor verschillende mobiele apparaten, waarvan de afmetingen eenvoudigweg niet toelaten om een standaardconnector te installeren (vooral op dergelijke apparaten is dit niet geschikt). Het kan worden gebruikt voor: mobiele telefoons, tablets, laptops, verschillende videospelers, camcorders en camera's. Opgemerkt moet worden dat sommige moderne apparaten voor het weergeven van afbeeldingen op het scherm (bijvoorbeeld videokaarten) ook een mini-HDMI-connector hebben. Dit komt allereerst doordat er op de achterkant van videokaarten niet genoeg ruimte is voor een standaard HDMI aansluiting, aangezien de standaard 2 universele DVI-I uitgangen gebruikt. Daarom wordt een verkleinde kopie van een digitale kabel gebruikt. Functionaliteit en beeldkwaliteit komen in dit geval op de tweede plaats.

Mini HDMI, evenals een standaard HDMI-kabel, bestaat uit de volgende elementen: een buitenmantel die de draden binnenin beschermt, een afschermschaal, een aluminiumfolieafscherming die de kabel beschermt tegen verschillende elektromagnetische invloeden, een polypropyleenmantel en afgeschermde getwiste paren van de vijfde categorie zijn binnen, niet-afgeschermde getwiste paren, evenals afzonderlijke geleiders voor het leveren van stroom en een verscheidenheid aan signalen.

Aanbevolen: