Doogee X30 Young Is Een Betaalbare Smartphone Met Vier Camera's: Specificaties, Review

Inhoudsopgave:

Doogee X30 Young Is Een Betaalbare Smartphone Met Vier Camera's: Specificaties, Review
Doogee X30 Young Is Een Betaalbare Smartphone Met Vier Camera's: Specificaties, Review

Video: Doogee X30 Young Is Een Betaalbare Smartphone Met Vier Camera's: Specificaties, Review

Video: Doogee X30 Young Is Een Betaalbare Smartphone Met Vier Camera's: Specificaties, Review
Video: DOOGEE X30 Телефон с 4 камерами за 70$ 2024, April
Anonim

De camera in een smartphone is daar misschien wel het belangrijkste onderdeel van. Tegenwoordig kunnen we met vertrouwen zeggen dat camera's op mobiele apparaten de conventionele "zeepkisten" en digitale camera's hebben vervangen. Ja, het zijn nog verre van dure professionele camera's, maar voor de meeste gebruikers is dit niet nodig. Fabrikanten van smartphones proberen wanhopig de mogelijkheden van camera's op hun apparaten te verbeteren: ze verhogen het aantal pixels, pompen software, installeren extra cameramodules. Vorig jaar werd gekenmerkt door een zeer interessante trend: dubbele camera's. Vrijwel alle topfabrikanten hebben hun vlaggenschepen (en niet alleen zij) uitgerust met hoofdcamera's, bestaande uit twee modules. Het bedrijf Doogee kon niet aan de kant blijven staan. Uit het artikel leer je over de Doogee X30 Young-betaalbare smartphone met 4 camera's.

Doogee x30
Doogee x30

Onlangs is deze fabrikant van het derde niveau frequent geworden met de release van nieuwe oplossingen. Bovendien wordt de line-up niet alleen aangevuld met budget-smartphones (Doogee X10), maar ook met duurdere opties, stijlvol en productief (Doogee BL5000 en Mix). Doogee X30 wordt gepositioneerd als een van de meest betaalbare phablets. Alles is hier volgens de canons van het lagere klasse-genre anno 2017: een paar camera's aan beide zijden van de smartphone, een groot scherm met niet de hoogste resolutie, een goede batterij en een body van geassorteerd plastic en ijzer. Wat het belangrijkste voordeel van de Doogee X30 wordt, is de prijs. Welk ander bedrijf biedt aan om een phablet te kopen voor 4000 roebel?

doogee x30 specificaties:

Besturingssysteem: Android 7.0 Nougat;

scherm: 5,5‑inch met IPS‑matrix en een resolutie van 1280x720 pixels en 2,5D‑glas;

processor: quad-core MediaTek MT6580 met een frequentie tot 1,3 GHz en een grafische versneller Mali-400 MP;

RAM: 2GB;

geheugen: 16 GB uitbreidbaar;

hoofdcamera: 8 + 8 Mp met autofocus, diafragma f/2.2 met 1, 12 µm pixels en LED-flitser;

camera aan de voorkant: 5 + 5 MP;

interfaces: Wi-Fi 802.11 b / g / n (2,4 GHz), Bluetooth 4.0, GPS;

batterij: 3 360 mAh;

vingerafdrukscanner: nee;

USB: microUSB;

afmetingen: 154, 5x76, 9x9, 8 mm;

gewicht: 193 gram.

Zoals we hierboven al schreven, is het belangrijkste kenmerk van de smartphone twee camera's aan de voorkant en twee camera's aan de achterkant. We willen je iets vertellen over de mogelijkheden van de Doogee X30 Young-camera's: camera aan de voorkant - 5 MP, CMOS-sensortype, bokeh-effect, achteruitrijcamera - 8 MP, f / 2.0, CMOS-sensortype, dubbele flits, bokeh-effect. Het doel van elk van de twee modules is anders: de ene is RGB-kleur, de andere is monochroom, met een groter diafragma, telescopisch. De fabrikant verzekert dat ze hebben gewerkt aan de technologie van het vervagen van de achtergrond, zodat de foto's met het "bokeh"-effect nog beter tot hun recht komen op de Doogee X30 Young.

Smartphone review doogee x30

Inhoud van de levering

Doogee X30 is verpakt in een zwarte doos van acceptabele kwaliteit. De smartphone, verpakt in een tas, wacht eerst op ons, geplaatst op een kartonnen achterkant. Onder dit substraat bevindt zich de rest van het pakket, dat een gepatenteerde voedingsadapter, microUSB-kabel, evenals een film en een siliconen bumper als bonussen bevat. Een typische set van een moderne budget smartphone.

Ontwerp

Wat betreft het ontwerp, de smartphone ziet er erg mooi uit: de afgevlakte lijnen, de metalen behuizing, het afgeronde 2.5D-glas - aan alle normen van een mooie smartphone wordt voldaan. De fabrikant zorgde ervoor dat elke koper van de Doogee X30 Young een smartphone kon kiezen die zo dicht mogelijk bij hem zou staan.

Eerste indruk

In eerste instantie lijkt de smartphone erg massief en omvangrijk voor een schermdiagonaal van 5,5 inch. In feite zijn de afmetingen vrij gewoon, gemiddeld, hij is zelfs kleiner dan de iPhone 7 Plus, als je geen rekening houdt met de dikte van de behuizing van 9,8 mm.

Juist door de dikte, maar ook door het forse gewicht (193 gram), voelt de Doogee X30 aan als een lompe "schop", die uiterst onhandig is om met één hand te gebruiken.

Voor een vertegenwoordiger van het ultra-budgetsegment is de smartphone perfect gemonteerd. Het heeft een metalen frame en een plastic achterpaneel, dat verrassend genoeg verwijderbaar blijkt te zijn (in dezelfde X10 wordt een soortgelijk concept gebruikt). Daaronder zijn de slots voor simkaarten en microSD-geheugen verborgen. Er is ook een batterij die gemakkelijk kan worden verwijderd.

Aan de onderkant bevindt zich een microUSB-poort en een microfoon, aan de bovenkant bevindt zich een audiopoort. De luidspreker bevindt zich aan de onderkant van het achterpaneel, wat niet praktisch is, maar vrij gebruikelijk voor smartphones van deze klasse.

Het gehele voorpaneel is bedekt met 2.5D glas, dat ook wordt omlijst door een dun kunststof frame. Er zijn geen gebreken in zo'n complex ontwerp, alles is zeer strak gemonteerd, er zijn geen spelingen of gaten.

De behuizing zelf is niet-markerend en het is niet gemakkelijk om er krassen op te maken.

Scherm

Doogee X30 kreeg een 5,5-inch IPS-scherm met een resolutie van 1280x720 pixels. De kijkhoeken zijn niet slecht, er is geen vervorming onder hellingen. De voorraad helderheid is vrij groot, het is best comfortabel om het apparaat buitenshuis te gebruiken. Er is geen oleofobe coating, wat verwacht werd gezien de klasse van het apparaat.

Multi-touch herkent tot 2 gelijktijdige aanrakingen, over het algemeen zijn er geen serieuze problemen met de gevoeligheid van de sensor. Het is mogelijk om met het Doogee X30-scherm te werken, maar de sensaties zijn natuurlijk niet te vergelijken met duurdere oplossingen. Dezelfde Doogee BL5000 is bijvoorbeeld veel interessanter. Het grootste nadeel is de resolutie, waardoor je niet van de foto kunt genieten.

Uitvoering

Binnenin heeft de X30 een quad-core MediaTek MTK6580A met een frequentie van 1,3 GHz. Dit is de meest budgettaire chip, heel gebruikelijk in het segment van goedkope smartphones. De Micromax Canvas Power 2 Q398 is er bijvoorbeeld ook mee uitgerust, van zo'n processor moet je niet veel verwachten. Zelfs bij eenvoudige taken vertraagt het apparaat.

Interfaces, navigatie en geluid

Doogee X30 werkt alleen in 3G-netwerken. De smartphone ondersteunt 2 simkaarten in micro- en nanoformaat. Van de draadloze interfaces hebben we Wi-Fi en Bluetooth 4.0. Het GPS-systeem wordt gebruikt voor navigatie. Doogee X30 heeft tijd nodig om satellieten te vinden, dit proces duurt lang bij een koude start. Welnu, microUSB wordt op de ouderwetse manier gebruikt om een smartphone op te laden en verbinding te maken met een computer.

Helaas heeft de Doogee X30 geen vingerafdrukscanner gekregen. Dit is zelfs enigszins verrassend - tegenwoordig is er een vingerafdrukscanner in goedkopere oplossingen. Het geluid is goed, zowel uit de hoofdspeaker als uit het oortje. De smartphone is erg luid, maar het geluid is niet helder. Hoewel in dit segment geen enkele smartphone het beste kan bieden.

OS

De smartphone draait op Android 7.0 Nougat, wat nog steeds een zeldzaamheid is in het segment van ultra-budget "Chinees". De gepatenteerde shell verandert het algehele ontwerp van de schone versie van het systeem niet, maar het voegt een "kat" toe aan de desktop en brengt vele andere veranderingen aan, zowel plezierig als niet zo.

Doogee-ontwikkelaars veranderden het venster van geïnstalleerde applicaties, veranderden pictogrammen in het snelstartscherm en instellingen, en voegden ook InfoHub toe, een feed met nieuws over toonaangevende bronnen. Je kunt er naartoe gaan met een simpele veeg naar rechts vanaf het hoofdbureaublad.

Lang indrukken opent een uitgebreid menu met opstartinstellingen, waarmee u de grootte van pictogrammen en lettertypen kunt aanpassen, animatie kunt toevoegen, het thema en de achtergrond kunt wijzigen, gebaren kunt aanpassen, enzovoort. Er is een plek om te wandelen, maar er zijn niet zoveel echt bruikbare opties.

In de systeeminstellingen zijn er, naast de standaardtools, verschillende menu-items die niet zijn vertaald van het Engels (bedankt - niet Chinees) naar het Russisch. Deze omvatten veel bewegingsopties en een functie voor gesplitst scherm. Dit laatste wordt geactiveerd door de vensterminiatuur naar de bovenkant van het multitasking-menu te verplaatsen, het werkt met bijna elk programma.

Camera's

Doogee X30 ontving een dubbele hoofdcamera van 8 + 8 megapixels met f/2.2 diafragma en LED-flitser. De pixels van de fotosensor zijn vergroot tot 1, 12 micron, wat in theorie zorgt voor een toename van de hoeveelheid waargenomen licht, een afname van ruis en de mogelijkheid om bewegende objecten met een minimum aan onscherpte vast te leggen.

Onnatuurlijke kleuren overdag, veel ruis en vervorming bij gebrek aan licht, problemen met witbalans en dynamisch bereik - dit alles ontmoedigt de wens om te fotograferen.

De camera aan de voorkant, die ook dubbel is, 5 + 5 megapixels, zal nergens tevreden mee kunnen zijn. Een min of meer tolerante selfie kun je alleen buiten op een zonnige dag maken.

Autonomie

De smartphone kreeg een batterij van 3.360 mAh mee, wat ruim voldoende was voor anderhalve dag actief gebruik van het toestel. In een gemiddelde modus kan het twee uur daglicht zijn. In de instellingen voor stroomverbruik worden de standaardstatistieken niet weergegeven, maar het scherm voelde vooral 4-5 uur actief aan, wat een vrij goede indicator is.

Hieronder vindt u een videoreview van de doogee x30.

Overzicht

Over het algemeen presenteerde Doogee een redelijk goede smartphone voor degenen die een groot scherm voor een lage prijs willen. Wat de nadelen van de Doogee X30 ook zijn, in het prijssegment tot 5.000 roebel kun je simpelweg niet de beste phablet kopen met een 5,5-inch scherm. Het model heeft niet de krachtigste processor, maar de bestelling met RAM en permanent geheugen. Nadat hij een budgetapparaat met vier camera's had uitgerust, slaagde de fabrikant erin om op papier op te vallen, geïnteresseerd in de kenmerken, maar in de praktijk is er geen sprake van een fotohelling. Het camerakwartet is hier puur om de aandacht op het toestel te vestigen. Vrij acceptabele autonomie, een softwareonderdeel dat probleemloos werkt, een goede build - meer wil je niet van een betaalbare smartphone.

Doogee X30 in de officiële winkel op AliExpress kost nu ongeveer 4.300 roebel. Rekening houdend met zo'n lage prijs, kan hij zijn publiek vinden, want als je de algehele traagheid van het werk en een slechte camera aan de ene kant van de weegschaal plaatst, kun je aan de andere kant veilig een betrouwbare behuizing met een metalen frame plaatsen, langdurig werken zonder opladen en de nieuwste Android "out of the box".

voordelen

goed gebouwd

behoorlijke autonomie

Android 7.0 Nougat

lage prijs

minpuntjes

traag antwoord

slechte fotokwaliteit

zwaar gewicht

Aanbevolen: