Hoe Bestanden Over Te Zetten Van Android Naar IOS

Inhoudsopgave:

Hoe Bestanden Over Te Zetten Van Android Naar IOS
Hoe Bestanden Over Te Zetten Van Android Naar IOS

Video: Hoe Bestanden Over Te Zetten Van Android Naar IOS

Video: Hoe Bestanden Over Te Zetten Van Android Naar IOS
Video: How to Transfer Data from Android to iPhone (2 Free Ways) 2024, April
Anonim

In de wereld van moderne mobiele technologie is het niet ongebruikelijk dat dezelfde gebruiker meerdere apparaten heeft, mogelijk zelfs met verschillende besturingssystemen. In deze situaties is het handig om te weten hoe u bestanden van de ene gadget naar de andere kunt overbrengen. Een dergelijke behoefte kan zich immers op elk moment voordoen.

Afbeelding via www.dropbox.com
Afbeelding via www.dropbox.com

Cloud opslag

Een van de handige tools waarmee u cross-platform bestanden kunt delen, is cloudopslag. Ze bieden gedeelde gegevenstoegang tot een breed scala aan apparaten met verschillende besturingssystemen.

De Dropbox-service biedt haar klanten drie tariefplannen, die elk vooral verschillen in de hoeveelheid beschikbare ruimte voor het uploaden van persoonlijke gegevens. Het basistariefplan vereist geen betaling. In het kader daarvan ontvangt de gebruiker onmiddellijk na registratie van 2 GB schijfruimte.

Om bestanden van Android naar iOS over te zetten met Dropbox, moet je de mobiele versies van de service installeren op alle apparaten die bij de overdracht betrokken zijn. Met behulp van de Dropbox-applicatie die op het Android-apparaat is geïnstalleerd, moet je de benodigde bestanden uploaden naar de server, dat wil zeggen naar de cloud. Daarna zijn de gedownloade bestanden toegankelijk via de iOS-versie van Dropbox op het betreffende apparaat. Postback van iOS naar Android kan op een vergelijkbare manier worden gedaan.

Als Dropbox om de een of andere reden niet geschikt is, zijn er alternatieve opties voor bestandsopslag. Bijvoorbeeld Yandex. Disk. Deze service biedt in eerste instantie geen 2 GB, maar wel 10 GB en is helemaal gratis. Deze bestandsopslag vereist een Yandex-account om te werken. Anders is het principe van het gebruik van de service vergelijkbaar met dat van Dropbox.

Een andere redelijk populaire bestandsopslag is Google Drive. Deze service biedt gratis vanaf 15 GB schijfruimte op zijn server. Het kan worden gebruikt door alle houders van een Google-account. Deze opslag is nauw geïntegreerd in het Android-ecosysteem, waardoor u effectief kunt communiceren met een groot aantal applicaties. Dit maakt Google Drive erg aantrekkelijk voor gebruikers van het Android-besturingssysteem, maar natuurlijk heeft iOS ook een eigen versie.

Bij het werken met cloudopslag, om bestanden uit te wisselen, is het altijd nodig om een onnodige actie uit te voeren, namelijk om de overgedragen gegevens handmatig op de server op te slaan. Dit kan zowel een plus als een min zijn. Het hangt allemaal af van de specifieke situatie. Tegelijkertijd zijn er diensten die zo'n tussenfase niet nodig hebben en zelfs zonder registratie kunnen.

Diensten voor gegevensoverdracht

Diensten voor gegevensoverdracht zoals Send Anywhere en WiFi File Transfer zijn misschien wel de gemakkelijkste manier om bestanden tussen mobiele apparaten over te dragen. In tegenstelling tot cloudopslag hebben ze een vereenvoudigd proces voor het overdragen van informatie: het wordt automatisch overgedragen - rechtstreeks van het ene apparaat naar het andere. Deze aanpak kan bestandsoverdrachten versnellen. Send Anywhere en WiFi File Transfer bieden gebruikers gratis uitgebreide cross-platform opties voor het delen van bestanden. Interactie tussen apparaten, zoals in het geval van bestandsopslag, wordt geïmplementeerd met behulp van mobiele applicaties.

Aanbevolen: