Hoe Alle Bestanden Van De Ene Geheugenkaart Naar De Andere Op Android Over Te Zetten

Inhoudsopgave:

Hoe Alle Bestanden Van De Ene Geheugenkaart Naar De Andere Op Android Over Te Zetten
Hoe Alle Bestanden Van De Ene Geheugenkaart Naar De Andere Op Android Over Te Zetten

Video: Hoe Alle Bestanden Van De Ene Geheugenkaart Naar De Andere Op Android Over Te Zetten

Video: Hoe Alle Bestanden Van De Ene Geheugenkaart Naar De Andere Op Android Over Te Zetten
Video: Nieuwe Android-smartphone? Bestanden overzetten doe je zo 2024, Mei
Anonim

Bij het kopen van een nieuwe telefoon of geheugenkaart wordt al snel de vraag relevant hoe je alle bestanden van een oude geheugenkaart naar een nieuwe kunt overzetten. U kunt ze overzetten met een kaartlezer of computer.

Hoe alle bestanden van de ene geheugenkaart naar de andere op Android over te zetten
Hoe alle bestanden van de ene geheugenkaart naar de andere op Android over te zetten

De SD-kaart voorbereiden

In de regel moet u gegevens van de ene geheugenkaart naar de andere overbrengen nadat u een nieuwe SD-kaart met een grotere capaciteit hebt gekocht. De zaak lijkt niet ingewikkeld, maar er zijn hier enkele nuances, bijvoorbeeld wanneer u alle eerder geïnstalleerde programma's en applicaties moet laten werken.

Voordat u bestanden overzet naar een nieuwe geheugenkaart, moet u deze voorbereiden. Het eerste dat u moet doen, is de geheugenkaart formatteren. Dit zal een deel van de problemen in een vroeg stadium oplossen. Ga hiervoor naar het "Menu" van de telefoon, vervolgens naar "Instellingen", selecteer het item "Geheugen" en "SD-kaart wissen". Als alternatief kunt u het apparaat op een computer aansluiten en het formatteren als een gewone verwisselbare schijf (formaat moet FAT32 zijn).

Na succesvol formatteren moet u de geheugenkaart een naam geven. Het is beter om de naam hetzelfde in te stellen als voor de oude SD-kaart. Vervolgens moet u de zichtbaarheid van verborgen mappen en bestanden op uw computer inschakelen. Dit kan via de menubalk van elke map - "Service" - "Mapopties" - "Bekijken" (als de menubalk niet wordt weergegeven, moet u de "Alt"-toets ingedrukt houden). Het weergeven van verborgen bestanden is nodig om absoluut alle gegevens van de geheugenkaart van de telefoon te kopiëren (sommige bestanden kunnen verborgen zijn).

Bestanden overzetten

De eenvoudigste manier om gegevens naar een andere geheugenkaart te kopiëren, is met een kaartlezer. Om dit te doen, hoeft u alleen maar een oude SD-kaart in het apparaat te plaatsen, alle gegevens naar een computer te kopiëren en vervolgens een nieuwe geheugenkaart in de kaartlezer te plaatsen en deze gegevens erop te schrijven. In de regel ondersteunen kaartlezers zeer hoge gegevensoverdrachtsnelheden, dus dit proces zal enige tijd in beslag nemen.

Als er geen kaartlezer is, kunt u de bestanden eenvoudig via uw computer kopiëren. Om dit te doen, moet u een oude geheugenkaart in uw smartphone plaatsen, de juiste bedieningsmodus voor gegevensoverdracht inschakelen in de instellingen en het apparaat via een USB-kabel op een computer aansluiten. Vervolgens moet u alle gegevens van de SD-kaart naar uw bureaublad of een andere map kopiëren. Afhankelijk van de totale hoeveelheid informatie kan deze procedure lang duren.

Daarna moet u de telefoon loskoppelen van de computer, deze uitschakelen en een nieuwe geheugenkaart plaatsen. Vervolgens moet u het apparaat opnieuw op de computer aansluiten en de bestanden naar de nieuwe SD-kaart verplaatsen. Als alles correct is gedaan, worden alle bestanden en applicaties correct weergegeven.

Aanbevolen: