Hoe Maak Je Een Zelfgemaakte Microfoon

Inhoudsopgave:

Hoe Maak Je Een Zelfgemaakte Microfoon
Hoe Maak Je Een Zelfgemaakte Microfoon

Video: Hoe Maak Je Een Zelfgemaakte Microfoon

Video: Hoe Maak Je Een Zelfgemaakte Microfoon
Video: Maak je eigen Microfoon 2024, Mei
Anonim

Situaties waarin u het geluid moet versterken, maar er geen microfoon bij de hand is, komt niet zo zelden voor. Een zelfgemaakte microfoon kan daarbij helpen. Net als een professionele kan hij worden aangesloten op een computer of een geluidsopnameapparaat.

Hoe maak je een zelfgemaakte microfoon
Hoe maak je een zelfgemaakte microfoon

Noodzakelijk

  • - afgeschermde audiokabel;
  • - oortelefoon met hoge impedantie;
  • - lage impedantie wetenschapper (u kunt een dictafoon of een speler gebruiken);
  • - spreker radio-uitzending;
  • - geluidstransformator;
  • - soldeerbout;
  • - hars;
  • - blik;
  • - isolatieband;

instructies:

Stap 1

De microfoon kan worden gemaakt van een oorstuk met hoge impedantie, dat wordt gebruikt in hoofdtelefoons. Gebruik hiervoor een afgeschermde kabel om deze aan te sluiten op de juiste connector van de versterker of het mengpaneel. Een dergelijke microfoon is zeer geschikt voor het uitzenden of opnemen van spraak. Maar voor het opnemen of versterken van een muziekstuk zal de kwaliteit onvoldoende zijn. Als je een hoogwaardige microfoon met een groot bereik wilt, maak het dan van een "radiopunt" -uitzendluidspreker.

Stap 2

Pak de broadcast speaker en open de case. Binnenin zie je naast de luidspreker zelf ook een uitgangsluidspreker en een transformator, evenals een variabele weerstandsweerstand. Je hebt de weerstand nu niet meer nodig, dus soldeer hem los van de schakeling en haal hem uit de behuizing. Sluit de luidspreker rechtstreeks aan op de transformator.

Stap 3

Maak de stekker en draad los van de hoogohmige wikkeling van de transformator en sluit in plaats daarvan een afgeschermde draad met de juiste connector aan op de microfoonaansluiting van het opname- of versterkerapparaat.

Stap 4

Deze microfoon kan iets verbeterd worden. U kunt het bijvoorbeeld screenen. Bedek de binnenkant van de behuizing van de vertaler met staalplaat of foliepapier. Je kunt bijvoorbeeld folie van sigarettenpakjes gebruiken. Maak elektrisch contact tussen deze afscherming en de gevlochten afscherming van de audiokabel, bijvoorbeeld met een schroef en een contactstrip. Dit elimineert interferentie van externe elektromagnetische velden.

Stap 5

Ook de geluidskwaliteit van zo'n microfoon kan verbeterd worden. Sluit een afstembaar RC-filter in serie aan op de hoogohmige wikkeling van de transformator. Dit filter bestaat uit een parallel geschakelde condensator van 510pF en een variabele weerstand van 1mΩ. Bevestig de weerstand aan het frontpaneel van de radio op de plaats van de eerder verwijderde volumeregelaar. Soldeer het filter en kies, aansluitend op de versterker, de filterimpedantie voor de beste geluidskwaliteit.

Stap 6

In een schakeling met bijpassende trafo kun je elke laagohmige luidspreker gebruiken, maar ook een uitgangstransformator van iedere buizenontvanger. In plaats van een luidspreker kun je een koptelefoon met lage impedantie gebruiken, ook die van een telefoontoestel of een speler. Als je een miniatuuroortelefoon van de speler neemt, kan de hele structuur draagbaar worden gemaakt door de oortelefoon zelf in een metalen buis te plaatsen en deze te stylen als een microfoon met snoer. Plaats in dit geval de step-up transformator in de directe nabijheid van de versterker. Maak alle verbindingen in dit ontwerp met afgeschermde draad.

Aanbevolen: