Een Smartphone Verbinden Met Een Tv

Een Smartphone Verbinden Met Een Tv
Een Smartphone Verbinden Met Een Tv

Video: Een Smartphone Verbinden Met Een Tv

Video: Een Smartphone Verbinden Met Een Tv
Video: How to connect an Android phone to a TV 2024, Mei
Anonim

De mogelijkheid om een smartphone op een tv aan te sluiten, stelt de eigenaar in staat deze laatste als een redelijk groot scherm te gebruiken. Dit geldt met name bij het bekijken van foto's en video's vanaf een mobiele telefoon.

Een smartphone verbinden met een tv
Een smartphone verbinden met een tv

Er zijn veel mogelijkheden om een smartphone aan een tv te koppelen. Maar in de regel worden slechts 3 hoofdtypen verbindingen gebruikt:

  • via HDMI;
  • via USB;
  • Wifi gebruiken.

Hoe u uw telefoon via HDMI op een tv aansluit

Als uw tv een HDMI-aansluiting heeft, kunt u uw telefoon via deze op de tv aansluiten. Idealiter ondersteunt de smartphone de HDMI-interface, maar de afwezigheid ervan zal de gebruiker in deze verbinding niet beperken. Het enige nadeel van dit type verbinding is de noodzaak om een speciale adapter of kabel aan te schaffen. Maar de onbetwiste voordelen van dit type telefoon-naar-tv-verbinding zijn de afwezigheid van vertraging in de overdracht van informatie en de hoge kwaliteit van afbeeldingen en video.

Om een smartphone via HDMI op een tv aan te sluiten, moet je een kabel aansluiten op een mobiel apparaat. Als er geen HDMI-connector in uw smartphone zit, moet u bovendien een adapter aanschaffen en een HDMI-kabel aansluiten via een USB-connector. De meeste telefoons moeten automatisch instellen starten nadat ze zijn aangesloten. Gebeurt dit niet, dan kun je zelf HDMI-mirroring van beelden naar de tv instellen. Om dit te doen, selecteert u gewoon de HDMI-signaalbron in het menu van de tv en smartphone. Als de tv meerdere sleuven van hetzelfde type heeft, moet u bovendien in de instellingen de exacte connector selecteren waarmee de verbinding wordt gemaakt.

Als het mogelijk is om een HDMI-kabel aan te schaffen, is het beter om deze specifieke methode te gebruiken om een smartphone op een tv aan te sluiten.

Een smartphone via USB op een tv aansluiten

Het aansluiten van een tv op een telefoon via een USB-kabel wordt als de meest populaire manier beschouwd. Het enige wat je nodig hebt is de kabel zelf. Het nadeel van deze methode is dat de smartphone wordt gebruikt als een eenvoudig opslagapparaat. Dat wil zeggen, het is onmogelijk om afbeeldingen te dupliceren. U kunt alleen bestanden uit de lijst selecteren en openen.

Een smartphone verbinden met een tv via Wi-Fi

Nu wordt de markt gedekt door nieuwe soorten tv's. Ze worden smart-tv of smart-tv genoemd. Ze verschillen voornamelijk doordat ze een ingebouwde Wi-Fi-module hebben en verschillende applicaties, films, foto's en muziek van internet kunnen afspelen. Daarnaast koppel je op drie manieren eenvoudig je smartphone aan zo'n tv.

De eerste methode is alleen geschikt voor degenen die een tv en telefoon van hetzelfde merk gebruiken. Zo kunnen Samsung tv's en smartphones aangesloten worden via de all share functie. All Share play wordt gebruikt om foto's, documenten, video's en muziek van je telefoon over te zetten. Samsung biedt zijn gebruikers ook de All Share-besturingsfunctie, waarmee u apparatuur vanaf een mobiele telefoon kunt bedienen.

Om de All Share-functie te gebruiken, moet u de applicatie starten, registreren, akkoord gaan met de gebruiksvoorwaarden en, nadat u uw gegevens hebt ingevoerd, op de knop "Inloggen" klikken.

Om een LG smartphone aan te sluiten op een tv van hetzelfde merk, moet je de functie Smart Share gebruiken.

Je telefoon verbinden met een tv via Wi-Fi Direct

  1. Op de telefoon moet u in het instellingenitem het gedeelte 'Draadloze netwerken' vinden. In dit gedeelte moet u het item Wi-Fi Direct selecteren en inschakelen. Als er geen Wi-Fi Direct-functie in de instellingen zit, dan is deze methode om de smartphone met de tv te verbinden niet geschikt voor de gebruiker.
  2. Ga in het Smart TV-menu naar het tabblad Netwerk en activeer Wi-Fi Direct.
  3. Nadat Direct op twee apparaten is geactiveerd, kunt u een smartphone selecteren om verbinding mee te maken op de tv. Nadat je je telefoon hebt gekozen, moet je je acties bevestigen. Na bevestiging wordt er een afbeelding van de telefoon op het tv-scherm gegenereerd.

Aanbevolen: