Een Laptop Verbinden Met Internet Via Een Mobiele Telefoon

Inhoudsopgave:

Een Laptop Verbinden Met Internet Via Een Mobiele Telefoon
Een Laptop Verbinden Met Internet Via Een Mobiele Telefoon

Video: Een Laptop Verbinden Met Internet Via Een Mobiele Telefoon

Video: Een Laptop Verbinden Met Internet Via Een Mobiele Telefoon
Video: How to Connect Mobile Internet to Laptop via USB Cable 2024, April
Anonim

Een mobiele telefoon is een zeer handige vervanging voor een USB-modem wanneer u onderweg bent en geen gebruik kunt maken van de modems van mobiele operators. Het is vooral handig om je mobiel met internet te verbinden aan een laptop of netbook.

Een laptop verbinden met internet via een mobiele telefoon
Een laptop verbinden met internet via een mobiele telefoon

Het is nodig

  • - telefoon met Android, iOS, WM of Symbian OS
  • - Simkaart met tariefplan
  • - eigen USB-kabel

instructies:

Stap 1

Zorg er eerst voor dat je telefoon op een van de besturingssystemen draait: Android, iOS (Apple iPhone), Symbian of Windows Phone. Bovendien moet de telefoon 3G/HSDPA-verbinding met internet ondersteunen, niet alleen WAP en GPRS/EDGE.

Stap 2

Zoek in de hoofdinstellingen van de telefoon het item "Netwerk" en "jumper" of gebruik de "aan / uit" -toets het gebruik van uw telefoon als modem inschakelen.

Stap 3

Activeer daarna op dezelfde plaats in de netwerkinstellingen mobiel internet zodat uw telefoon gegevens kan uitwisselen met het wereldwijde netwerk.

De internetinstellingen moeten vergelijkbaar zijn met de instellingen die door de operator worden voorgesteld. Gebruik het APN-toegangspunt, de login en het wachtwoord die uw mobiele provider u aanbiedt. Gedetailleerde informatie over verbindingsparameters is te vinden op de officiële website van uw mobiele provider.

Stap 4

Nu het apparaat gereed is, sluit u de telefoon met een eigen USB-kabel aan op de computer. Als u een communicator op Android gebruikt, selecteert u het standaard verbindingstype "Internetmodem" in de pc-verbindingsinstellingen.

Als de computer u meldt dat het besturingssysteem een nieuw apparaat heeft gevonden en u vraagt om het modemstuurprogramma te downloaden en/of te installeren, gaat u akkoord door op "OK" of "Akkoord" te klikken.

Stap 5

De telefoon kan je op de hoogte stellen van het begin van de verbinding met een speciale melding of een balk op het scherm, net als de Apple iPhone. Ook ziet u bij de klok in de lade op het computerscherm een afbeelding in de vorm van één monitor met een stopcontact (Windows Vista/7) of twee knipperende monitoren (Windows XP). Dit pictogram geeft aan dat de internetverbinding tot stand is gebracht, u kunt de browser openen en beginnen met surfen op internet.

Aanbevolen: