Bluetooth Inschakelen Op Je Telefoon

Inhoudsopgave:

Bluetooth Inschakelen Op Je Telefoon
Bluetooth Inschakelen Op Je Telefoon

Video: Bluetooth Inschakelen Op Je Telefoon

Video: Bluetooth Inschakelen Op Je Telefoon
Video: Bluetooth: Hoe maak je verbinding via Bluetooth? | Samsung & You 2024, Mei
Anonim

Mobiele telefoons uitgerust met de Bluetooth-functie maken de uitwisseling van gegevens via het radiokanaal mogelijk op een afstand van maximaal tien meter. Het apparaat waarmee wordt uitgewisseld (inclusief een andere telefoon) moet dezelfde interface hebben.

Bluetooth inschakelen op je telefoon
Bluetooth inschakelen op je telefoon

instructies:

Stap 1

Zoek een item met de naam Bluetooth in het menu van je telefoon. Op Nokia-apparaten kan het bijvoorbeeld de volgende locatie hebben: "Instellingen" - "Connectiviteit" - Bluetooth.

Stap 2

Er verschijnt een invoerformulier dat uit meerdere velden bestaat. Selecteer in het veld Bluetooth de optie Ingeschakeld om de interface in te schakelen. Selecteer in het veld met de titel "Zichtbaar voor iedereen" of iets dergelijks "Ja" of "Nee", afhankelijk van of u wilt dat uw telefoon zichtbaar is vanaf andere apparaten. Houd er rekening mee dat als de telefoon zichtbaar is, kwetsbaarheden in de firmware ervoor kunnen zorgen dat indringers de inhoud van het geheugen kunnen lezen zonder uw medeweten. Maar de kans hierop is vrij klein. Voer in het veld "Telefoonnaam" een willekeurige tekenreeks in. Het kan zowel Latijn als Cyrillisch gebruiken. Om de interesse van potentiële ontvoerders niet te wekken, kunt u in dit veld de naam van een goedkoop apparaat invoeren. Als het veld SIM-toegang op afstand aanwezig is, moet u om veiligheidsredenen de waarde "Uitgeschakeld" erin invoeren.

Stap 3

Om een bestand naar een andere telefoon over te brengen, selecteert u het met de ingebouwde bestandsbeheerder of een vergelijkbaar programma van derden (bijvoorbeeld X-Plore). Selecteer in het contextmenu het item "Verzenden" en vervolgens het subitem "Via Bluetooth" (de exacte namen van deze items zijn afhankelijk van het gebruikte programma). Er wordt automatisch naar apparaten gezocht. Selecteer het telefoonnummer van de ontvanger onder hen. Er verschijnt een afspraakverzoek op. Antwoord positief en het bestand wordt overgedragen. Het bevindt zich in dezelfde map waarin ontvangen SMS- en MMS-berichten worden opgeslagen. Als er op beide telefoons een formulier voor het aanvragen van een wachtwoord wordt weergegeven, voert u op beide telefoons een viercijferig nummer in - het belangrijkste is dat het op beide telefoons hetzelfde is. Deel geen bestanden die niet van jou zijn met mensen buiten je normale familiekring. Nadat u een uitvoerbaar bestand van een onbekende persoon hebt geaccepteerd, mag u het onder geen enkele omstandigheid uitvoeren - het kan kwaadaardig blijken te zijn.

Stap 4

Breng op dezelfde manier bestanden over naar een computer die is uitgerust met een Bluetooth-interface. Het enige verschil is dat het ontvangstverzoek niet op het scherm wordt weergegeven - de computer accepteert het bestand zonder waarschuwing.

Stap 5

Om een externe GLONASS- of GPS-ontvanger met een telefoon te koppelen, voert u eerst een algemene reset van de settopbox uit door op de overeenkomstige knop erop te drukken. Start vervolgens het navigatieprogramma op de telefoon en selecteer in zijn kleinere het item dat overeenkomt met het zoeken naar de ontvanger. Wanneer u de laatste in de lijst met apparaten vindt, selecteert u deze. Voer het wachtwoord 0000 in en als het niet werkt, probeer dan de wachtwoorden 1234 en 12345. Onmiddellijk na het koppelen wordt de ontvanger onzichtbaar voor andere telefoons totdat deze opnieuw wordt onderworpen aan een masterreset.

Stap 6

Verbind de draadloze headset met de headset met de speciale knop. Druk op de rechterknop van de joystick van de telefoon en in plaats van het invoerformulier verschijnt een lijst met gekoppelde apparaten. Geef het contextmenu weer met de linker subschermknop en selecteer vervolgens "Nieuw gekoppeld apparaat" of iets dergelijks. Selecteer de headset in de lijst en voer vervolgens de toegangscode in zoals hierboven. Via hetzelfde menu kunt u gekoppelde apparaten verwijderen, bijvoorbeeld als de headset wordt overgedragen aan een andere persoon.

Aanbevolen: