Hoe 3G Op IPad In Te Stellen

Inhoudsopgave:

Hoe 3G Op IPad In Te Stellen
Hoe 3G Op IPad In Te Stellen

Video: Hoe 3G Op IPad In Te Stellen

Video: Hoe 3G Op IPad In Te Stellen
Video: iPad 3G: Setting up AT&T's 3G Service on the iPad 2024, Mei
Anonim

Als je dit artikel leest, heb je al een iPad of sta je op het punt er een te worden. Gefeliciteerd, je hebt een geweldige smaak! Zoals je weet zijn de legendarische toestellen van Apple onderverdeeld in wifi en wifi + 3g. Het tweede type is wat duurder, maar ook vanaf deze apparaten kun je overal internetten. Bovendien is het opzetten van een 3g-netwerk net zo eenvoudig als peren schillen.

Door 3g aan te sluiten, kunt u de hoeveelheid verbruikt verkeer volgen
Door 3g aan te sluiten, kunt u de hoeveelheid verbruikt verkeer volgen

Een simkaart verbinden met een iPad

Om 3G op iPad in te stellen, heb je eerst een simkaart nodig. Houd er rekening mee dat Apple-tablets het micro-SIM-formaat ondersteunen, dat enigszins verschilt van het formaat dat wordt gebruikt in oudere mobiele telefoons. Als je wilt, kun je de klassieke simkaart zelf doorknippen, maar in dit geval is er een risico op beschadiging. Nu zijn micro-simkaarten verkrijgbaar in alle communicatiesalons, dus het is beter om daarheen te gaan.

Je hebt dus het tarief gekozen dat bij je past en een simkaart van het gewenste formaat gekocht. Het is tijd om hem op je tablet aan te sluiten. Voor velen is dit de moeilijkste fase. Hier is wat handigheid voor nodig.

Als u de sleutel bent kwijtgeraakt, kan deze elke clip vervangen.

Toen je de doos van je nieuw aangeschafte tablet opende, zag je waarschijnlijk een vreemd apparaat in een apart zakje. Alsof het een gedraaide draad was met een scherp uiteinde. Het wordt een sleutel genoemd en is handig voor het aansluiten van een simkaart.

We moeten de simkaartsleuf in onze iPad vinden. Neem uw tablet en draai deze naar een horizontale positie. Aan de ene kant bevindt zich een knop voor het regelen van het geluidsvolume. En aan de andere kant, recht tegenover, is het nest. Als je goed kijkt, zie je daar een klein gaatje.

Het is in dit gat dat je de sleutel met een scherp uiteinde moet steken. Dit moet abrupt gebeuren. Dan komt er een klein compartiment uit, waarvan de rand met een vingernagel moet worden vastgehaakt en tot het einde moet worden uitgetrokken. Het is niet de meest handige procedure, maar dat is de prijs voor de subtiliteit van het apparaat.

Nadat je het compartiment voor de simkaart hebt uitgetrokken, zie je meteen het gat waar je hem moet plaatsen. Daarna hoef je alleen maar het compartiment met de simkaart erin terug te schuiven.

Het verbinden, activeren en configureren van het netwerk gebeurt automatisch. Je hoeft alleen maar te wachten tot het felbegeerde 3g-pictogram in de linkerbovenhoek van het tabletscherm verschijnt. Dan kunt u al gebruik maken van internet. Het belangrijkste is om niet te vergeten om het op tijd te betalen.

Geavanceerde 3G-instellingen op iPad

We raden u aan aanvullende instellingen te maken. Ga hiervoor naar de apparaatinstellingen en selecteer daar het item "Mobiele data". Als u geen verbinding wilt maken met internet via 3G, kunt u mobiele gegevens uitschakelen door op de bijbehorende knop in de instellingen te klikken. In dit geval is internet alleen toegankelijk via wifi.

Vergeet dataroaming niet. Met zijn hulp kunt u het gebruik van mobiel verkeer bij roaming verbieden. Voor het geval dat, in het buitenland, is het beter om mobiele data helemaal uit te schakelen als u niet wilt betalen voor internet tijdens roaming. U kunt internetroaming ook gewoon als een service uitschakelen, als uw mobiele provider dit toestaat.

Tablet kan het verkeer zelf gebruiken omdat het constant synchroniseert met verschillende internetservices.

Ook in de instellingen kun je kijken naar de hoeveelheid verkeer die wordt verbruikt door verschillende applicaties op je tablet.

Aanbevolen: