Een Afbeelding Overbrengen Van Een Computer Naar Een Tv

Inhoudsopgave:

Een Afbeelding Overbrengen Van Een Computer Naar Een Tv
Een Afbeelding Overbrengen Van Een Computer Naar Een Tv

Video: Een Afbeelding Overbrengen Van Een Computer Naar Een Tv

Video: Een Afbeelding Overbrengen Van Een Computer Naar Een Tv
Video: How to Transfer Data between computer or Laptop to TV (2020). 2024, April
Anonim

Grootbeeld-tv's zijn aanzienlijk goedkoper dan computermonitoren van vergelijkbare grootte. Sommige computers kunnen in eerste instantie een afbeelding op een tv-scherm weergeven, terwijl andere hiervoor verfijning nodig hebben.

Een afbeelding overbrengen van een computer naar een tv
Een afbeelding overbrengen van een computer naar een tv

instructies:

Stap 1

Controleer of uw tv een HDMI-, DVI- of VGA-connector heeft. Als er een is die overeenkomt met een van de interfaces van de videokaart van de computer, koop dan een aansluitsnoer van de juiste standaard en sluit de tv aan op de computer in plaats van op de monitor. Als er een connector van de ene standaard op de tv zit en op de computer een andere, kun je de videokaart in de laatste vervangen (als het een desktop is).

Stap 2

Als uw tv alleen een composietvideo-ingang heeft, inspecteert u de videokaart op een RCA- of S-Video-connector. De tweede is meestal te vinden op laptops. Op desktopcomputers is er meestal noch het een noch het ander - dan moet u ook de videokaart vervangen.

Stap 3

Sluit de TV rechtstreeks aan op een videokaart met een uitgangsconnector van het RCA-type en op een kaart met een S-Video-uitgang via een speciale adapter. Als een dergelijke adapter niet aanwezig is, voert u het helderheidssignaal rechtstreeks naar de tv en het synchronisatiesignaal via een keramische condensator met een capaciteit van ongeveer 0,01 microfarad. Dan zal het nauwkeuriger moeten worden geselecteerd, zodat enerzijds het beeld niet vervaagt en anderzijds de synchronisatie niet wordt verstoord (visueel manifesteert dit zich in de vorm van beeldinstabiliteit, vooral bij een scherpe verandering in helderheid).

Stap 4

In een laptop moet de video-uitgang worden geconfigureerd. Om dit te doen, voert u het CMOS-configuratieprogramma in (in laptops is dit meestal niet de "Del" -toets, zoals op desktopmachines, maar de "F2" -toets), zoek het menu-item "Video uit" en schakel de juiste modus in, en selecteer ook het kleursysteem dat door uw tv wordt ondersteund (PAL of NTSC). Als beide worden ondersteund, is het beter om de tweede aan te zetten, omdat dan de framerate hoger zal zijn en het flikkeren (op een CRT-tv) minder opvalt.

Stap 5

Het kan voorkomen dat het beeld wel correct wordt weergegeven op het beeldscherm, maar dat er niets zichtbaar is op de tv. Controleer eerst of u de gewenste ingang hebt geselecteerd. Als je alle ingangen hebt geprobeerd en er is nog steeds geen beeld, dan ben je een videokaart tegengekomen die niet meteen een videosignaal gaat produceren, maar pas na het starten van een speciaal programma. Download het van de website van de kaartfabrikant. Merk op dat er bijna geen dergelijke tools voor Linux zijn.

Stap 6

Stel de resolutie in op laag en alle tekst op het tv-scherm is groot en duidelijk. Maar toch, in gevallen waarin u met tekst moet werken, gebruikt u een monitor in plaats van een tv.

Aanbevolen: