Een Afbeelding Weergeven Van Een Computer Naar Een Tv

Inhoudsopgave:

Een Afbeelding Weergeven Van Een Computer Naar Een Tv
Een Afbeelding Weergeven Van Een Computer Naar Een Tv

Video: Een Afbeelding Weergeven Van Een Computer Naar Een Tv

Video: Een Afbeelding Weergeven Van Een Computer Naar Een Tv
Video: How to get picture on tv with HDMI cable - No picture of video on TV from pc laptop HDMI cable 2024, April
Anonim

Thuiscomputers zijn in het verleden ontworpen om op televisies te worden aangesloten. Een moderne auto werkt in combinatie met een monitor, maar als je wilt, kun je deze aansluiten op een tv.

Een afbeelding weergeven van een computer naar een tv
Een afbeelding weergeven van een computer naar een tv

instructies:

Stap 1

Koppel de tv en de computer los van de stroom en alle apparaten die erop zijn aangesloten. Koppel de antenne los van de tv als deze wordt gedeeld.

Stap 2

Als je een laptop gebruikt, zoek dan op de achterkant van de laptop naar een ronde connector, vergelijkbaar met die voor een PS/2-toetsenbord of -muis, maar met vier pinnen in plaats van zes. Als die er is, kan de computer op een tv worden aangesloten. Koop een speciale adapter die een S-Video-signaal omzet in een composiet videosignaal. Serveer het op de tv.

Stap 3

Als je zo'n adapter niet op de markt kunt vinden, maak hem dan zelf. Gebruik pinnen 1 en 2 als algemene pinnen. Het signaal op pin 3 bevat informatie over luminantie en synchronisatie, maar niet over chrominantie. Het kan zonder extra aansluitingen naar de tv worden gevoerd, maar het beeld is zwart-wit. Om het gekleurd te maken, moet je pin 4 gebruiken, die chrominantiehulpdraaggolven heeft. Ze moeten niet rechtstreeks naar de tv worden gevoerd, maar via een condensator met een capaciteit van enkele honderden picofarads. Indien gewenst kan deze worden geselecteerd voor de beste beeldkwaliteit. Als er geen S-Video-stekker is, kan deze worden gemaakt van een stekker van een beschadigd toetsenbord of muis door onnodige pinnen te verwijderen.

Stap 4

Bij een desktopcomputer zul je de videokaart moeten vervangen door een speciale die is uitgerust met een video-uitgang. Het kan S-Video zijn, zoals een laptop, of RCA, zoals een gewone videorecorder of dvd-speler. Stuur in het eerste geval het signaal naar de tv zoals hierboven beschreven, in het tweede - rechtstreeks.

Stap 5

De tv zelf kan worden uitgerust met een SCART-aansluiting. Breng in dit geval een signaal aan via de RCA-SCART-adapter of gebruik de volgende contacten als u de juiste stekker hebt gekocht: 17 - gemeenschappelijk, 20 - ingang.

Stap 6

Sluit de antenne opnieuw aan op de tv en schakel alle apparaten van stroom uit. Zet de tv aan en zet deze met de afstandsbediening in de AV-modus. Als het meerdere ingangen heeft, selecteert u degene waarop de computer is aangesloten. Zet de computer aan - als het beeld onmiddellijk zowel op de monitor als op de tv verschijnt, hoeft u niets extra's te doen. Zo'n videokaart zal een composiet videosignaal produceren in Linux, DOS, Windows en elk ander besturingssysteem. Als het beeld alleen op de monitor verschijnt, kan het beeld pas op de tv worden weergegeven nadat het stuurprogramma is geïnstalleerd. Dit kan meestal alleen op Windows.

Aanbevolen: