Hoe De Ni Mh-batterij Te Herstellen

Inhoudsopgave:

Hoe De Ni Mh-batterij Te Herstellen
Hoe De Ni Mh-batterij Te Herstellen

Video: Hoe De Ni Mh-batterij Te Herstellen

Video: Hoe De Ni Mh-batterij Te Herstellen
Video: Are AA NiMH Batteries obsolete? Here is everything you need to know about them! 2024, Mei
Anonim

Er wordt algemeen geadverteerd dat NiMh-cellen een hoog energiegehalte hebben en niet bang zijn voor kou. Maar helaas hebben deze elementen geheugen en neemt hun capaciteit af met elke lading. Kwaliteitsladers kunnen dit voorkomen, maar zijn zeer moeilijk te vinden. Train daarom regelmatig uw batterijen.

Hoe de ni mh-batterij te herstellen
Hoe de ni mh-batterij te herstellen

Noodzakelijk

  • - Oplader;
  • - gloeilampen;
  • - vaardigheden in het werken met elektrotechniek.

instructies:

Stap 1

Voer een NiMh-celtraining uit, die bestaat uit verschillende (één tot drie) volledige ontlaad- en oplaadcycli. Ontladen totdat de spanning over de cel daalt tot 1V. Ontlaad cellen afzonderlijk. Het feit is dat er een ander vermogen kan zijn om de leiding van elke batterij over te nemen. Dit wordt versterkt op het moment van opladen zonder training.

Stap 2

Voer ontlading uit in een speciaal apparaat dat dit voor elke batterij afzonderlijk kan uitvoeren. Als het geen spanningsbewakingsindicator heeft, controleer dan de helderheid van de lamp en ontlaad totdat deze merkbaar daalt. Tijd dat de lamp aan is om de batterijcapaciteit te bepalen.

Stap 3

Gebruik een formule waarbij de capaciteit gelijk is aan het product van de ontlaadstroom en de ontlaadtijd. Dienovereenkomstig, als u een batterij heeft met een capaciteit van 2500 mA, die in 3,3 uur een stroom van 0,75 A aan de belasting kan leveren. Als als gevolg van het ontladen de tijd korter is, dan is de restcapaciteit ook minder. Als de capaciteit die je nodig hebt daalt, blijf dan de batterij trainen.

Stap 4

Ontlaad de elementen met behulp van een apparaat dat is gemaakt volgens het schema https://www.electrosad.ru/Sovet/imagesSovet/NiMH4.png. Je kunt het ontwerpen op basis van een oude oplader. Er zitten maar vier lampen in. Als de lamp een ontlaadstroom heeft die gelijk is aan of kleiner is dan de batterij, gebruik deze dan als belasting en indicator. In andere gevallen is het slechts een indicator tijdens het herstel van de batterij.

Stap 5

Stel de weerstandswaarde zo in dat de totale weerstand ongeveer 1,6 ohm is. Vervang een gloeilamp niet door een LED. U kunt bijvoorbeeld een krypton-lamp uit een 2,4V-zaklamp halen. Na elke batterij volledig te hebben ontladen, laadt u deze op. Voor twee accu's met een spanning van 1,2 V, laadt u op met een spanning van niet meer dan 5-6 V. De duur van de eerste boostlading is meestal één tot tien minuten.

Aanbevolen: