Hoe De Zelfrijdende Auto's Van Google Worden Getest

Hoe De Zelfrijdende Auto's Van Google Worden Getest
Hoe De Zelfrijdende Auto's Van Google Worden Getest

Video: Hoe De Zelfrijdende Auto's Van Google Worden Getest

Video: Hoe De Zelfrijdende Auto's Van Google Worden Getest
Video: Hoe kunnen zelfrijdende auto’s en bestuurders elkaar beter begrijpen? 2024, Mei
Anonim

Vorig jaar kondigde Google aan de wereld aan dat het een robotsysteem voor voertuigcontrole heeft ontwikkeld dat is ontworpen om de manier waarop mensen rijden te veranderen. En al in mei van dit jaar ontving het de eerste licentie in zijn soort om onbemande voertuigen op de wegen van Amerika te testen.

Hoe de zelfrijdende auto's van Google worden getest
Hoe de zelfrijdende auto's van Google worden getest

Op 7 mei 2012 heeft de Nevada Motor Vehicle Administration Google officieel gemachtigd om zelfrijdende auto's te testen op de wegen van zijn staat, waaronder een aantal Toyota Prius-auto's, een Lexus RX450h en een Audi TT. Tot op heden hebben dergelijke auto's al ongeveer 500.000 kilometer afgelegd zonder de regels te overtreden en zonder verkeersongevallen te krijgen.

Voertuigen met een robotbesturingssysteem worden in de ruimte georiënteerd met behulp van een verscheidenheid aan speciale sensoren - beveiligingscamera's, een navigatiesysteem, wielsensoren, een op het dak gemonteerde laserradar die de afstand tot objecten bepaalt, en vele andere. Het door Google ontwikkelde besturingssysteem is volledig verantwoordelijk voor optrekken, remmen, sturen en veilig bewegen op de openbare weg met verkeerslichten, andere auto's, voetgangers en kruispunten.

De eerste drone-tests begonnen in Californië, daarna reden de auto's naar San Francisco langs de beroemde Golden Gate Bridge, rolden langs de Pacifische kust en langs de oevers van Lake Tahoe. Tegenwoordig voeren ze testritten uit op stadswegen in Nevada. In de toekomst zijn de technici van Google van plan om robotauto's ook te testen op gerepareerde en besneeuwde wegen.

Volgens de wet moeten er tijdens de tests twee mensen in een onbemand voertuig zitten - een van hen moet op de bestuurdersstoel zitten en de andere moet het stuursysteem verzekeren in geval van storing van het controlesysteem. Het bedrijf wil vervolgens echter slechts door één persoon toestemming krijgen om deze auto te besturen.

Volgens het Nevada Department of Motor Vehicles kan een rijbewijs om op de openbare weg te rijden alleen worden afgegeven voor voertuigen die tijdens het testen minimaal 16.000 kilometer hebben afgelegd. Ook krijgen drones speciale nummers om ze te onderscheiden van de achtergrond van conventionele voertuigen. Zo krijgen experimentele auto's rode kentekenplaten met een oneindigheidsteken aan de linkerkant - het symbool van de "auto van de toekomst". En voor de eerste onbemande voertuigen worden groene kentekenplaten gemaakt.

Aanbevolen: