Hoe Een Circuit Te Solderen?

Inhoudsopgave:

Hoe Een Circuit Te Solderen?
Hoe Een Circuit Te Solderen?

Video: Hoe Een Circuit Te Solderen?

Video: Hoe Een Circuit Te Solderen?
Video: Basic Soldering Technique 2024, Mei
Anonim

In de loop van hun werk creëert radio-elektronica heel vaak verschillende soorten circuits voor verschillende apparaten. Voor beginnende radioamateurs lijkt het maken van dergelijke schema's een ongelooflijk tijdrovend en onpraktisch proces, maar door de verdere instructies te volgen, kan elke beginner deze mening veranderen.

Hoe een circuit te solderen?
Hoe een circuit te solderen?

Noodzakelijk

  • - Laser Printer;
  • - ijzer;
  • - glanzend papier;
  • - printplaat;
  • - ijzerchloride;
  • - elektronische componenten.

instructies:

Stap 1

Zoek aan het begin van het werk op internet of teken uw eigen afbeelding van de printplaat. Gebruik daarna een laserprinter en druk je tekening af op glanzend papier (bij voorkeur uit Lomond, zoals het zich heeft bewezen onder radioamateurs). Maak daarna een textolietbord om er een patroon op te tekenen: maak het schoon met fijn schuurpapier en ontvet met aceton.

Stap 2

Bevestig na het strippen de afgedrukte tekening op het textolietbord met het patroon naar beneden en bevestig het. Strijk daarna het papier met een voorverwarmd strijkijzer tot het maximum, zodat het niet kan bewegen en zijn oorspronkelijke positie kan veranderen. Laat het bord een paar minuten afkoelen, plaats het dan in een stroom water en rol het papier voorzichtig op zodat alleen de textoliet en de toner overblijven. Laat het bord drogen.

Stap 3

Bereid, terwijl de plaat aan het drogen is, een oplossing van ijzerchloride: verdun het poeder van deze stof in water. De volgende stap is om je gedroogde plank in de oplossing te plaatsen, met een patroon naar beneden, zodat het naar de oppervlakte drijft (je kunt een stuk schuim aan de achterkant bevestigen met tape). Dit proces wordt beitsen genoemd en kan 10 minuten tot 1 uur duren.

Stap 4

Nadat het etsproces is voltooid, droogt u het bord en reinigt u het grondig van toner. Boor gaten volgens uw schematische tekening, maak het bord opnieuw schoon. Vertin daarna het bord - breng met een soldeerbout een dunne laag tin aan op de sporen van uw circuit.

Stap 5

Plaats in de laatste stap de benodigde elektronische componenten (condensatoren, weerstanden, microschakelingen, enz.) op je bord en soldeer ze voorzichtig in de gewenste gaten die eerder zijn gemaakt met een kleine hoeveelheid tin. Stel de soldeerbout ook niet te lang bloot aan het bord om te voorkomen dat zowel de elektronische componenten als de sporen op het bord zelf worden vernietigd.

Aanbevolen: