Hoe Een HDMI-kabel Te Solderen

Inhoudsopgave:

Hoe Een HDMI-kabel Te Solderen
Hoe Een HDMI-kabel Te Solderen

Video: Hoe Een HDMI-kabel Te Solderen

Video: Hoe Een HDMI-kabel Te Solderen
Video: How to assemble a HDMI cable 2024, April
Anonim

Een HDMI-kabel, of High-Definition Multimedia Interface, is ontworpen om high-definition multimediasignalen over te dragen. Meestal worden fabriekskabels van hoge kwaliteit gebruikt, maar soms kan het nodig zijn om de HDMI-connector zelf te solderen.

Hoe een HDMI-kabel te solderen
Hoe een HDMI-kabel te solderen

Het is nodig

  • - kabel;
  • - Opvouwbare HDMI-stekker;
  • - soldeerbout.

instructies:

Stap 1

In de regel is het meestal niet nodig om zelf een HDMI-kabel te maken, omdat je behoorlijk hoogwaardige monsters op de markt kunt vinden die enkele dollars kosten. U moet zich ervan bewust zijn dat er geen verschil is in de kwaliteit van de signaaloverdracht voor een dergelijke kabel en de kosten van enkele honderden dollars. Het signaal gaat in digitale vorm, dus het arriveert zonder enige vervorming. Aangezien het onwaarschijnlijk is dat iemand die high-definition-apparatuur heeft gekocht beknibbelt op een kabel die $ 5-10 kost, kunnen we alleen praten over een soort speciale situatie. Je hebt bijvoorbeeld een lang snoer nodig, dat je zelf moet solderen.

Stap 2

Als je je eigen kabel maakt, heb je een afneembare HDMI-stekker nodig. Omdat het problematisch is om dit te vinden, is een andere optie mogelijk - koop een opvouwbare DVI-stekker en neem er een HDMI-adapter op. U hebt ook een kwaliteitskabel nodig - twisted pair-kabel van de 8e of 7e categorie.

Stap 3

Kijk voor het exacte diagram van DVI- en HDMI-connectoren op de sites, waarvan de links aan het einde van het artikel worden gegeven. Om te werken heb je een miniatuur soldeerbout nodig met een vermogen tot 25 W. Omdat de draden dun genoeg zijn, moet je heel voorzichtig te werk gaan. Gebruik krimpkous om een hoogwaardige verbinding te verkrijgen en kortsluiting te voorkomen. Leg een kort stukje buis op de draad en soldeer het dan. Schuif de krimpkous op het contact en verwarm voor. De verbinding die is gekrompen met een isolatiebuis zal zeer betrouwbaar blijken te zijn.

Stap 4

Als u meerdere stukken kabel moet solderen, is het belangrijk om niet alleen de draden, maar ook de afschermingen aan te sluiten. Bij een slechte afscherming kan er interferentie optreden in het verzonden signaal, wat zich uit in het verschijnen van delen van het beeld die in vierkanten op het scherm afbrokkelen.

Stap 5

Soms kan er een situatie ontstaan dat de kabel door de stekker niet door het gat in de muur, plint, meubel etc. kan worden geduwd. Om de muren niet te boren en het meubilair te bederven, is de eenvoudigste manier om de kabel door te knippen, in het gat te duwen en vervolgens voorzichtig alle draden te solderen. Dit is makkelijker dan bijvoorbeeld de stekker eruit halen en dan vervangen door een nieuwe opvouwbare. Voordat u de kabel doorsnijdt, snijdt u eerst de isolatie af in een klein gebied en markeert u alle geleiders zodat ze ze later niet verwarren bij het aansluiten.

Aanbevolen: