Hoe Een Koptelefoon Te Solderen

Inhoudsopgave:

Hoe Een Koptelefoon Te Solderen
Hoe Een Koptelefoon Te Solderen

Video: Hoe Een Koptelefoon Te Solderen

Video: Hoe Een Koptelefoon Te Solderen
Video: How To Solder Headphone Wires Properly with Tips and Tricks 2024, Mei
Anonim

Een van de meest voorkomende hoofdtelefoonproblemen is een draadbreuk bij de 3,5 mm-stekker. Door de constante buiging verliest het plastic zijn elasticiteit en begint het mee te breken met de draden, waarvan het geïsoleerd is. Het geluid verdwijnt eerst in het ene oortje en daarna in het andere. Dit probleem kan eenvoudig worden verholpen met een soldeerbout en een tweede koptelefoon.

Hoe een koptelefoon te solderen
Hoe een koptelefoon te solderen

Het is nodig

  • - Soldeerbout
  • - Rosin
  • - Soldeer
  • - Een koptelefoon
  • - Isolatieband

instructies:

Stap 1

Koop allereerst een nieuwe koptelefoon. Ze kunnen van elke kwaliteit zijn, het belangrijkste is dat ze qua weerstand identiek zijn aan degene die gerepareerd moeten worden. Bereid ze voor op het solderen - knip de draad tien tot vijftien centimeter van de stekker en strip de draden.

Stap 2

Voer dezelfde handeling uit met een oude hoofdtelefoon. Knip hun draad vijf tot tien centimeter van de breuk af en strip vervolgens elke draad afzonderlijk. Er mogen geen plastic resten aan de uiteinden van de draden zijn, ze moeten een of twee centimeter kaal zijn.

Stap 3

Gebruik een soldeerbout om de juiste draden zorgvuldig te solderen. Terwijl je aan het werk bent, kun je de stekker op de speler aansluiten en een koptelefoon opzetten om te bepalen of je alles goed doet. Gebruik een gemiddelde hoeveelheid soldeer en reinig de soldeerbout regelmatig met hars.

Stap 4

Nadat u klaar bent met het werken aan de draad, wikkelt u deze in met isolatietape. Het verdient de voorkeur om dit direct na het solderen te doen, omdat de lengte van de draad het voor u moeilijk kan maken om deze na het werk op te winden. Controleer de hoofdtelefoon nogmaals op werking en omwikkel het soldeergebied met isolatietape.

Aanbevolen: