Hoe Een Gerecht Gradueel Af Te Stemmen

Inhoudsopgave:

Hoe Een Gerecht Gradueel Af Te Stemmen
Hoe Een Gerecht Gradueel Af Te Stemmen

Video: Hoe Een Gerecht Gradueel Af Te Stemmen

Video: Hoe Een Gerecht Gradueel Af Te Stemmen
Video: Top tien tips TEGEN verkoudheid! Dit werkt echt!! 2024, Mei
Anonim

Satelliet-tv en satelliet-internet zijn niet iets exotisch in onze tijd. Overal waar een satellietdekkingsgebied is, kunt u tv-zenders in digitale kwaliteit bekijken. Bovendien, als je een computer en een DVB-kaart hebt, kun je, nadat je hebt afgestemd op een internetprovider, altijd verbinding maken met het netwerk via een asynchroon of tweerichtingskanaal. Het belangrijkste is echter om de satellietschotel correct af te stemmen om het signaal te ontvangen. Er zijn verschillende mogelijkheden om dit te doen, een daarvan is met het kompas.

Hoe een gerecht gradueel af te stemmen
Hoe een gerecht gradueel af te stemmen

instructies:

Stap 1

Installeer de satellietschotel op een plaats waar deze niet wordt bedekt door hoge gebouwen of hoge bomen, anders "brokkelt" het tv-beeld af of kan het signaal van de satelliettransponder helemaal niet worden opgevangen. De beugel en de pilaar waarop deze wordt bevestigd, moeten respectievelijk strikt horizontaal of verticaal worden bevestigd.

Stap 2

Bepaal de geografische coördinaten van uw locatie. Om dit op de site te doen www.maps.google.com in de zoekbalk, voer je stad, coördinaten (oosterlengte, oosterlengte en noorderbreedte, noorderbreedte) in. Er verschijnt een rode markering op de kaart, klik er met de rechtermuisknop op en selecteer "Wat is hier?" De coördinaten verschijnen in de regel "Zoeken". Donetsk (Oekraïne) heeft bijvoorbeeld geografische coördinaten: 48.028968 E, 37.802582 N

Stap 3

Gebruik de site www.dishpointer.com, waar ook de naam van de stad of de coördinaten ervan worden ingevoerd. Selecteer in het vervolgkeuzemenu hieronder de satelliet waarop u de antenne wilt afstemmen. Selecteer daarna op de satellietkaart uw locatie in de stad en klik erop. De groene straal geeft de richting van de antennerotatie aan en de waarden in graden worden onderaan de kaart weergegeven: elevatie (hellingshoek van de schotelspiegel), azimut (waar) (kompaspeiling), LNB Scheef (omzetterrotatie). Bijvoorbeeld: Donetsk (Oekraïne) - instelling op satelliet ABS 1 75e, elevatie: 24, 3 graden, azimut (waar): 134, 4 graden, LNB scheefstand: -28,5 ° ("min" betekent rechtsom draaien ten opzichte van loodrecht op de naar de grond gerichte vector)

Stap 4

Pak een kompas en draai de schotelantenne volgens deze gegevens. Plaats de spiegel verticaal. Laat de bevestigingen een beetje los en begin de sector te scannen door de antenne naar links en rechts te bewegen. Wanneer een signaal verschijnt, bereikt u de maximale waarde en repareert u het. Pas de signaalsterkte aan met de converter en repareer deze. Als er geen signaal wordt gevonden, verlaagt of verhoogt u de antenne na elke passage een graad.

Aanbevolen: