Hoe Zenders Op Een Satelliet Af Te Stemmen

Inhoudsopgave:

Hoe Zenders Op Een Satelliet Af Te Stemmen
Hoe Zenders Op Een Satelliet Af Te Stemmen

Video: Hoe Zenders Op Een Satelliet Af Te Stemmen

Video: Hoe Zenders Op Een Satelliet Af Te Stemmen
Video: Schotel uitrichten met M7 MZ-101 (Canal Digitaal) 2024, April
Anonim

Om satelliet-tv te kijken, volstaat het niet om een schotelantenne, tuner, tv of computer te hebben. Het is nodig om de ontvangst van het signaal van de transponder naar de ontvanger correct te configureren. Om dit te doen, kunt u de wizard bellen, of u kunt alle manipulaties zelf uitvoeren.

Hoe zenders op een satelliet af te stemmen
Hoe zenders op een satelliet af te stemmen

Het is nodig

  • - DVB PCI bkb USB-kaart;
  • - ProgDVB-programma.

instructies:

Stap 1

Installeer en stem de antenne af op de geselecteerde satelliet, laten we zeggen dat het de Express_AM22 53e zal zijn. Als u satelliet-tv op een computer kijkt, hebt u een satelliet-DVB PCI- of USB Skystar 2-kaart nodig om kanalen op een satelliet te vinden. Bovendien moet u het ProgDVB-programma op uw pc installeren, het is nog steeds superieur aan concurrenten in kwaliteit en betrouwbaarheid, moet u alleen een processor hebben met een frequentie van minimaal 1,5 GHz.

Stap 2

Open het tabblad "Instellingen" en vink het vakje voor uw apparaat aan, bijvoorbeeld Skystar 2. Ga in hetzelfde tabblad naar "DiSEqC en providers" en stel de gewenste satelliet in, als u een schotelantenne hebt geconfigureerd voor meerdere satellieten of een motor wordt gebruikt om het te draaien, selecteer vervolgens alle gebruikt of zichtbaar voor uw gebied. Respectievelijk aan de linkerkant en stel de DiSEqC-positie in.

Stap 3

Open het tabblad Zenderlijst. Als u niet weet welke transponder u nodig heeft, selecteert u het tabblad van het vervolgkeuzemenu "Blind zoeken", het programma zal alle transponderfrequenties scannen die het op de satelliet of satellieten heeft. In het geval dat het gewenste kanaal niet werd gevonden, gebruik dan de sites www.lyngsat.com of www.flysat.com. Selecteer een kanaal, noteer de parameters van de transponder van waaruit het wordt uitgezonden

Stap 4

Open het tabblad "Kanalenlijst", selecteer "Scan transponder", markeer de gewenste satelliet in het menu "Satelliet", voer handmatig de frequentie, polarisatie en snelheid in volgens de parameters. Klik op het tabblad Vastleggen. Twee strepen moeten van bovenaf "lopen", die het "niveau" en de "kwaliteit" van het signaal aangeven.

Stap 5

Klik op de knop Scannen. De gevonden zenders verschijnen in het venster aan de linkerkant. Klik op de knop "Opslaan" en ze verschijnen in het linkergedeelte van het hoofdvenster van ProgDVB. Open (FTA) kanalen worden groen gemarkeerd, gesloten - rood. Klik op een open tv-zender. De afbeelding verschijnt na 1-2 seconden aan de rechterkant van het venster. Om privékanalen te bekijken, kunt u speciale plug-ins voor ProgDVB gebruiken: MD Yanksee, s2emu en vPlug. Stem de overige zenders op de satelliet op dezelfde manier af.

Aanbevolen: