Een Stereobeeld Bekijken

Inhoudsopgave:

Een Stereobeeld Bekijken
Een Stereobeeld Bekijken

Video: Een Stereobeeld Bekijken

Video: Een Stereobeeld Bekijken
Video: What is Stereo Imaging? 2024, Mei
Anonim

Drie soorten stereoscopische afbeeldingen komen het meest voor op internet: stereoparen, anaglyfen en stereogrammen. Een speciale bril is vereist om anaglyphs te bekijken, maar training is niet vereist. Stereoparen en stereogrammen worden na de training bekeken zonder extra apparaten.

Een stereobeeld bekijken
Een stereobeeld bekijken

Noodzakelijk

Rood-blauwe stereobril

instructies:

Stap 1

Er zijn twee soorten stereoparen. Sommigen van hen worden beschouwd door de methode van het kruisen van de optische assen van de ogen, anderen door de methode van in de verte kijken. Op de site waar dergelijke afbeeldingen staan, wordt aangegeven op welke van deze manieren ze bekeken moeten worden. Soms is elk van de foto's in tweevoud opgesteld, omdat verschillende kijkers gewend zijn aan verschillende manieren om stereoparen te bekijken.

Stap 2

Als het stereobeeld is ontworpen om te worden bekeken door de optische assen van de ogen te kruisen, moet u als volgt trainen. Plaats uw vinger tussen uw ogen en de monitor. Concentreer je op je vinger. De helften van het beeld lijken in elkaar over te lopen en je krijgt een stereobeeld te zien. Na wat oefenen hoef je je vinger niet tussen je ogen en de monitor te steken.

Stap 3

Stereoparen, ontworpen om te kijken door in de verte te kijken, verschillen van de hierboven besproken stereoparen doordat het nodig is om uw blik te richten op een object dat zich achter de monitor bevindt. Het is iets moeilijker om te trainen voor het bekijken van dergelijke beelden.

Stap 4

Het overwegen van stereoparen, ontworpen voor de methode om de optische assen van de ogen te kruisen, is nuttig voor mensen die verziend zijn en schadelijk voor mensen die lijden aan bijziendheid. Met betrekking tot stereobeelden, ontworpen om te kijken door de methode van in de verte kijken, is de situatie precies het tegenovergestelde.

Stap 5

Anaglyphs worden bekeken zonder enige training, ze dragen een bril, waarbij het linker glas rood is en het rechter glas blauw. Als het perspectief vervormd blijkt te zijn, dan is het beeld niet volgens de norm samengesteld en moet de bril worden omgedraaid. Ook hebben sommige glazen groen glas in plaats van blauw.

Stap 6

Stereogrammen worden op dezelfde manier bekeken als stereoparen die zijn ontworpen om methoden voor het kijken op afstand te bekijken. Hun eigenaardigheid ligt in het feit dat totdat de juiste positie van de ogen om te kijken niet is ontwikkeld door training, het onmogelijk is om te zien wat er precies op de foto wordt getoond. Onderzoek van stereogrammen wordt beschouwd als een goede gymnastiek voor de ogen met bijziendheid.

Aanbevolen: