Moet U Windows-telefoons Kopen?

Inhoudsopgave:

Moet U Windows-telefoons Kopen?
Moet U Windows-telefoons Kopen?

Video: Moet U Windows-telefoons Kopen?

Video: Moet U Windows-telefoons Kopen?
Video: Lumia 950 & 950 XL Review - Should You Buy a Windows Phone? 2024, Mei
Anonim

Dankzij het besturingssysteem kan een mobiele telefoon meer zijn dan alleen een communicatiemiddel, maar een multifunctioneel apparaat. De meest populaire zijn iOS, Android en Windows. En als de voor- en nadelen van de eerste twee bij velen bekend zijn, dan is niet iedereen op de hoogte van de kwaliteiten van het besturingssysteem van Microsoft. Om te begrijpen of u telefoons op het Windows-platform moet kopen, moet u weten wat hun voor- en nadelen zijn.

Moet u Windows-telefoons kopen?
Moet u Windows-telefoons kopen?

Voordelen van Windows-smartphones

Er zijn verschillende versies van Microsoft-besturingssystemen. Veel mensen denken dat versie 8.1 al als verouderd kan worden beschouwd, maar telefoons met een dergelijk systeem zijn nog steeds te koop. Het belangrijkste voordeel van deze versie is de bijna volledige afwezigheid van fouten. Hoewel het systeem zich aanvankelijk heel vreemd gedroeg, konden de ontwikkelaars alle problemen oplossen en eraan denken. Windows Phone 8.1 heeft een geweldige optimalisatie en werkt soepel. Soms zijn er kleine problemen bij het werken in applicaties, maar hier is het meer de schuld van de ontwikkelaars van deze software. Een ander pluspunt is dat je gemakkelijk zowel een nieuw vlaggenschip als een budgetoptie kunt vinden.

Windows 10 is een nieuwer platform. Hoewel gebruikers in het begin systeemfouten konden waarnemen, hebben de ontwikkelaars nu hun best gedaan, en telefoons op dit besturingssysteem zijn praktisch niet buggy. Mogelijke fouten worden meestal gemaakt bij de werking van applicaties van derden die in de winkel zijn gekocht.

Windows 10 Phone OS heeft een aantal van de volgende voordelen:

  1. Dankzij de uitstekende optimalisatie kunnen we stellen dat smartphones op basis van Windows OS een lading vrij lang kunnen vasthouden. Als de gebruiker eerder een Android-telefoon had, zal hij dit item beoordelen.
  2. Een controversieel pluspunt is de interface. Het is intuïtief. Bijna identiek aan het menu op computers en laptops met een besturingssysteem van dezelfde ontwikkelaar. Maar sommigen kunnen deze gelijkenis als een nadeel beschouwen. Je favoriete foto kun je immers niet op de desktop bekijken, maar alleen in de splash-modus op het hoofdscherm. Bij het openen van het menu verschijnen tegels. Maar voor wie van strak design houdt, is Windows een prima optie.
  3. Een belangrijke positieve eigenschap is de mogelijkheid om apparaten van de ontwikkelaar te synchroniseren. Dankzij het eigen programma Zune kunt u voortdurend en automatisch het telefoongeheugen vrijmaken door informatie naar uw computer over te brengen. Ook kunt u na de eerste installatie eenvoudig een onbeperkt aantal keren aanvullen, bijvoorbeeld uw muziekverzameling op uw telefoon, simpelweg door nummers toe te voegen aan een specifieke map op uw computer en vervolgens uw smartphone eenvoudig op uw computer aan te sluiten via een kabel. Het kopiëren gebeurt automatisch.

  4. Een andere handige functie is de mogelijkheid om een chat voor communicatie te creëren door specifieke contacten uit de hele lijst te selecteren. De Windows-ontwikkelaars hebben deze chatrooms genoemd. Daarnaast wordt er een stijlvolle en prettige tekst aangeboden.

Over het algemeen kunnen we stellen dat de ontwikkelaars erin geslaagd zijn een goed systeem te maken.

De meest populaire smartphones met OS Windows zijn:

  • HP Elit X3
  • Xiaomi Mi4 Windows 10
  • Nokia Lumia 930
  • Microsoft Lumia 640/640 XL
  • Acer jade primo
  • Microsoft Lumia 950/950 XL

Microsoft Lumia-telefoons hebben verschillende prijzen. Ze variëren van 4000 tot 34000 roebel. Acer biedt zijn klanten ook de mogelijkheid een nieuwe telefoon aan te schaffen vanaf 4000 roebel.

Nadelen van Windows Phones

Een Windows phone heeft de volgende nadelen:

  • Een zeer schaarse lijst met apps in de winkel. Dit nadeel wordt door veel gebruikers als het meest fundamentele beschouwd. Terwijl iOS en Android een enorme selectie van zowel betaalde als gratis software bieden, leren eigenaren van Windows-mobiel tevreden te zijn met wat ze hebben.
  • Mobiele apparaten verouderen zeer snel. Tegelijkertijd vindt veroudering op een synthetische manier plaats. Dat wil zeggen, de hardware zelf is normaal, de functionaliteit werkt volledig, maar het bedrijf brengt bijna elke 3 maanden een nieuwe supertelefoon uit, die vele malen beter is dan alle voorgaande. Het resultaat is dat de consument, zelfs als hij tevreden is met zijn gadget, het nog steeds niet langer als ideaal beschouwt.
  • Aanhangers van het systeem van Microsoft kunnen het zich niet veroorloven om de instellingen van de smartphone volledig voor zichzelf aan te passen. Voor deze parameter staat Android op de eerste plaats. Dankzij de vele interne instellingen kunt u elke smartphone aanpassen aan uw ideaal. In Windows kunnen zeer weinig parameters worden gewijzigd.
  • Optimaliseren met andere apparaten is eigenlijk niet zo eenvoudig. Sommige applicaties op verschillende versies kunnen gewoon niet synchroniseren.
  • Een zeer magere lijst met accessoires die tegen betaling te koop zijn. Nu maken mensen steeds meer gebruik van slimme technologie. En als er voor een Android of een appel een enorme lijst is met apparaten zoals smartwatches, activity trackers en andere, dan heeft Windows een veel slechtere keuze.
  • Zelfs in grote steden zijn er maar heel weinig servicecentra. Je krijgt het gevoel dat fabrikanten op het moment van aankoop afscheid nemen van klanten. En bij storingen zal de consument zijn best moeten doen om bij het servicepunt te komen.

Wanneer moet je precies een smartphone met het Windows-besturingssysteem kopen?

Alle besturingssystemen op mobiele apparaten hebben hun voor- en nadelen en u hoeft alleen te kiezen op basis van uw criteria. Voor sommigen is de levensduur van de batterij in de offline modus de belangrijkste factor, terwijl voor anderen hoogwaardige fotoverwerking in toepassingen van derden belangrijk is. Er zijn mensen die zich strikt houden aan smartphones binnen het ene besturingssysteem en verontwaardigd naar anderen kijken. Het is zeker de moeite waard om een smartphone met het Windows-besturingssysteem als volgt te nemen:

  • Voor degenen die een hekel hebben aan Android- en iOS-besturingssystemen.
  • Degenen die met Exchange en andere bedrijfsprogramma's werken.
  • Voor wie met verschillende documenten op een mobiel apparaat werkt.
  • Voor wie via skype communiceert of vaak gebruik maakt van andere diensten van microsoft.
  • Voor wie al een Windows tablet heeft. U kunt eenvoudig meerdere apparaten synchroniseren.

Aanbevolen: