Moet Je Een Smartphone Op Krediet Kopen?

Inhoudsopgave:

Moet Je Een Smartphone Op Krediet Kopen?
Moet Je Een Smartphone Op Krediet Kopen?

Video: Moet Je Een Smartphone Op Krediet Kopen?

Video: Moet Je Een Smartphone Op Krediet Kopen?
Video: De BESTE smartphones in elke prijsklasse 2024, Mei
Anonim

Het kopen van een verscheidenheid aan apparatuur op krediet wordt een steeds gebruikelijkere procedure. Op deze manier kun je immers de juiste computer of telefoon kopen zonder op je salaris te wachten. Maar is zo'n aankoop verantwoord?

Moet je een smartphone op krediet kopen?
Moet je een smartphone op krediet kopen?

Moet ik een telefoon lenen?

Leningaanbiedingen zijn nu in bijna elke winkel te vinden. Hun voorwaarden zijn anders, ergens bieden ze aan om zoveel mogelijk geld als aanbetaling te betalen, ergens bieden ze aan om het ding meteen te krijgen zonder financiële kosten tegen een minimale rente. Het probleem is dat het plezier van het kopen van een nieuw ding een paar weken zal duren, en de lening zal enkele maanden moeten worden terugbetaald. Dit is echter niet het enige nadeel van de lening.

Bedenk voordat u een lening voor een gewenste telefoon aanvraagt, of u het zich kunt veroorloven om twee- of drieduizend roebel per maand extra te geven zonder uw budget en een comfortabel leven in gevaar te brengen. Bedenk of u leningen heeft, hoeveel u daarop betaalt en hoeveel u nog moet betalen. Vaak, als mensen iets zien dat ze nodig hebben, vergeten ze gewoon andere schuldverplichtingen of zijn ze niet in staat om hun maandelijkse uitgaven te berekenen en in te schatten hoeveel reguliere betalingen hen zullen beïnvloeden. Experts zijn van mening dat leningbetalingen niet meer dan een derde van het maandelijkse inkomen mogen bedragen. Dus voordat u iets koopt, moet u niet alleen de voorwaarden van de lening evalueren, maar ook uw schuldenlast en de algemene financiële situatie.

Houd er rekening mee dat de kosten van leningen voor kleine aankopen erg hoog zijn, dus als u denkt dat u iets zeker nodig heeft, overweeg dan de mogelijkheid om een creditcard met een respijtperiode uit te geven bij een vertrouwde bank. Dergelijke leenoplossingen zijn veel goedkoper dan snelle leningen bij bouwmarkten.

alternatieven

De reële rentetarieven voor de meest voorkomende leningproducten kunnen sterk variëren. Van renteloze termijnen tot negentig procent per jaar. Het rentepercentage wordt door veel factoren bepaald (het aantal benodigde documenten, de hoogte van de aanbetaling, de looptijd van de lening). Gemiddeld worden de tarieven voor de aanschaf van apparatuur vastgesteld op dertig tot veertig procent per jaar. Dit komt door het feit dat leningen voor mobiele telefoons als hoog risico worden geclassificeerd, dus de uitlenende bank is gewoon "herverzekerd" met zo'n hoge rente.

Daarom zijn creditcards veel voordeliger en transparanter. Bij de meeste banken kunt u een kaart aanvragen met een aflossingsvrije periode, die in sommige gevallen tot drie maanden kan oplopen. Dit is het moment waarop de lening kan worden terugbetaald zonder te veel te betalen. Bovendien is het gemiddelde jaarlijkse percentage op dergelijke kaarten zelden hoger dan twintig of dertig punten.

Houd er rekening mee dat de modernste telefoons snel verouderd raken, dus het is goed mogelijk dat tegen de tijd dat de lening voor de oude telefoon eindelijk is afgelost, je een nieuwe lening moet afsluiten om een geavanceerder model te kopen.

Aanbevolen: