Hoe De Batterij Op Te Warmen?

Inhoudsopgave:

Hoe De Batterij Op Te Warmen?
Hoe De Batterij Op Te Warmen?

Video: Hoe De Batterij Op Te Warmen?

Video: Hoe De Batterij Op Te Warmen?
Video: De batterij conditie op je iPhone bekijken + Tips voor batterij 2024, Mei
Anonim

In de winter worden automobilisten geconfronteerd met het probleem om de motor 's ochtends te starten. Het starten wordt bemoeilijkt doordat de accu 's nachts bevroren is, dus voordat u achter het stuur kruipt, moet u deze opwarmen. Hier zijn verschillende methoden voor.

Hoe de batterij op te warmen?
Hoe de batterij op te warmen?

instructies:

Stap 1

Stel vast dat de oorzaak van de moeilijke start juist het bevriezen van de accu is. Als gevolg van afkoeling verliest de elektrolyt zijn dichtheid, neemt de capaciteit van de batterij af en wordt er onvoldoende elektriciteit aan de starter geleverd, waardoor de motor niet kan starten. Als gevolg hiervan moet de ontladen batterij worden aangesloten op het lichtnet en worden opgeladen, wat nogal problematisch en tijdrovend is. Als vorst echter de oorzaak is van deze problemen, kunt u het doel bereiken door de batterij op te warmen.

Stap 2

Schakel het dimlicht van de koplampen van de auto in. Schakel het na een paar minuten uit en wacht nog eens 2-3 minuten. Hierdoor zal de elektrolyt in de accu iets opwarmen, waardoor de motor gemakkelijker met de starter kan worden gestart. Als deze methode niet helpt, moet u de batterij demonteren en op andere manieren proberen op te warmen.

Stap 3

Haal de accu uit de auto en dompel hem onder in een bak met heet water. Houd er rekening mee dat het batterijklepje te allen tijde boven water moet zijn, anders beschadigt u het apparaat en zorgt u voor extra hoofdpijn. Je kunt het apparaat ook onder de warme kraan houden.

Stap 4

Laat warme luchtstromen van kachels op de batterij lopen. U kunt een elektrische föhn, luchtverwarmer, verwarmingsventilator en andere apparaten gebruiken. Overdrijf het niet, want oververhitting kan de batterij nadelig beïnvloeden.

Stap 5

Zorg ervoor dat de batterijhouder warm genoeg is om te bevriezen. Installeer het terug in de auto en probeer de motor opnieuw te starten. Als het probleem gewoon aan het vriezen was, zult u aangenaam verrast zijn, aangezien de starter de motor tornt alsof het buiten warm weer is.

Aanbevolen: