Hoe Een Koptelefoon Op Te Warmen

Inhoudsopgave:

Hoe Een Koptelefoon Op Te Warmen
Hoe Een Koptelefoon Op Te Warmen

Video: Hoe Een Koptelefoon Op Te Warmen

Video: Hoe Een Koptelefoon Op Te Warmen
Video: Ihip Convoy Wireless Bluetooth Headphone... ACTION Time !! 😎 2024, April
Anonim

Waarschijnlijk hebben veel van degenen die op de een of andere manier vertrouwd zijn met koptelefoons, gehoord dat ze na aankoop moeten worden "opgewarmd" om beter te klinken. Wat is verwarming, en is het zo effectief, we zullen proberen te overwegen.

Hoe een koptelefoon op te warmen
Hoe een koptelefoon op te warmen

Het is nodig

  • Een reeks geluiden met verschillende frequenties
  • Een reeks muzikale composities van verschillende genres om bepaalde frequenties te accentueren
  • Witte en roze ruisopnames - optioneel

instructies:

Stap 1

Wat betekent de term "opwarmen"? Feit is dat bij nieuwe koptelefoons het diafragma vaak niet voldoende ontwikkeld is om het hele bereik van reproduceerbare frequenties correct over te brengen.

Stap 2

Ja, velen zullen misschien zeggen dat "opwarmen" een mythe is, en in feite is er geen verschil. Ten eerste is het de moeite waard om te overwegen in welke staat de hoofdtelefoon zich bevond voordat hij werd gekocht. Het komt voor dat er geen ongeopende items meer zijn en verkopers bieden aan om een koptelefoon van de standaard te kopen. Het is in het geval van kopen vanaf de stand dat er geen verschil zal zijn, aangezien er geen verschil zal zijn. al heel wat mensen hebben er voor u naar geluisterd, en de diafragma's van de luidsprekers zijn al behoorlijk ontwikkeld.

Stap 3

Er zijn waarschijnlijk mensen die denken dat zijn koptelefoon eerst slecht klonk, en toen raakte hij eraan gewend. Deze versie heeft natuurlijk het recht op leven, maar een concept als verslaving op zich is puur subjectief en kan niet dienen als een dwingende reden om de betekenis van warming-up als zodanig te weerleggen. Misschien was het niet de gewoonte die hier een rol speelde, namelijk de ontwikkeling van de werkoppervlakken van de koptelefoon.

Stap 4

Waarom zouden de ontwikkelaars de luidsprekermembranen in eerste instantie niet in optimale staat brengen? Het is moeilijk om deze vraag te beantwoorden en hier moet u hoogstwaarschijnlijk al contact opnemen met de experts of de fabrikant zelf.

Stap 5

Er zijn veel verschillende manieren om de koptelefoon op te warmen, maar er een kiezen en zeggen dat het de beste is, is onmogelijk. Er is gewoon geen wetenschappelijke rechtvaardiging voor de superioriteit van de ene methode boven de andere, en daarom kun je elke methode kiezen die je wilt.

Stap 6

De eerste manier is om gewoon zonder onderbreking naar muziek te luisteren. Gewenst luider. Een paar uur van deze oefening is genoeg voor de meeste modellen.

Stap 7

De tweede manier is om een verzameling geluiden te vinden om je audioapparatuur te testen. Dergelijke compilaties worden doorgaans gebruikt door audiotechnici om het geluid van bepaalde frequentiebereiken te testen. Tegenwoordig is het geen probleem om dergelijke collecties te vinden, het belangrijkste is om ervoor te zorgen dat er zowel hoge als lage frequenties zijn. Zo ontwerp je koptelefoons in alle reeksen.

Stap 8

De derde manier - sommige mensen gebruiken liever sinusvormige signalen om op te warmen, evenals roze en witte geluiden. Dit zijn geluiden die door een computer worden gegenereerd volgens bepaalde regels. In geluid zijn het uniforme ruis met kleine insluitsels van lage frequenties in het geval van roze ruis. Witte ruis wordt gelijkmatig door het menselijk oor waargenomen, zonder de nadruk te leggen op frequenties.

Stap 9

Over het algemeen, welke methode u ook verkiest, gebruik deze. Je moet er niet te veel over nadenken.

Aanbevolen: