Hoe De Batterij Op De Juiste Manier Op Te Laden?

Inhoudsopgave:

Hoe De Batterij Op De Juiste Manier Op Te Laden?
Hoe De Batterij Op De Juiste Manier Op Te Laden?

Video: Hoe De Batterij Op De Juiste Manier Op Te Laden?

Video: Hoe De Batterij Op De Juiste Manier Op Te Laden?
Video: Noodtip om batterij op te laden zonder met de wagen te rijden 2024, April
Anonim

Om ervoor te zorgen dat uw laptopbatterij zo lang mogelijk meegaat, moet deze op de juiste manier worden gebruikt. Dit geldt niet alleen voor de manier waarop de batterij wordt opgeladen, maar ook voor de opslag buiten de mobiele computer.

Hoe de batterij op de juiste manier op te laden?
Hoe de batterij op de juiste manier op te laden?

instructies:

Stap 1

Controleer de batterijstatus voordat u een laptop aanschaft. U kunt een batterij van lage kwaliteit identificeren zonder programma's te gebruiken. Vraag om de laptop op netstroom aan te sluiten. Wacht tot de batterij volledig is opgeladen.

Stap 2

Controleer de laadindicator van de batterij. Als de indicator niet boven 98% komt, dan is deze batterij defect. Als deze batterij werkt met lithiumionen (het opschrift LiOn), dan is het noodzakelijk om het optreden van het "geheugeneffect" te voorkomen.

Stap 3

Zet uw mobiele computer uit en plaats de batterij. Sluit het apparaat aan op het lichtnet. Wacht tot de batterij volledig is opgeladen. Als er een speciale oplaadindicator in de laptop is geïnstalleerd, volg dan de aanwijzingen.

Stap 4

Koppel nu de mobiele computer los van de netstroom. Zet je laptop aan en draai een minder krachtig programma zoals een muziekspeler. Wacht tot de batterij helemaal leeg is. De laptop moet automatisch afsluiten of in de slaapstand gaan.

Stap 5

Sluit het apparaat nu weer aan op het lichtnet. Herhaal deze cyclus 3-4 keer. Dit geeft de batterij een maximale batterijduur. Als je thuis constant je laptop gebruikt, kun je het beste de accu loskoppelen. Dit verlengt de levensduur van het onderdeel.

Stap 6

Wacht tot de batterij 45-55% bereikt voordat u de batterij loskoppelt. Bewaar een lege batterij nooit buiten de mobiele computer.

Stap 7

Nadat u de batterij uit de laptop hebt verwijderd, wikkelt u deze in een plastic zak. Maak er wat gaatjes in. Bewaar de batterij op een plaats die beschermd is tegen zonlicht. Bewaar de batterij niet in vochtige ruimtes.

Aanbevolen: