Hoe De Batterij Te Controleren Met Een Tester

Inhoudsopgave:

Hoe De Batterij Te Controleren Met Een Tester
Hoe De Batterij Te Controleren Met Een Tester

Video: Hoe De Batterij Te Controleren Met Een Tester

Video: Hoe De Batterij Te Controleren Met Een Tester
Video: How to Test a Car Battery with a Multimeter 2024, Mei
Anonim

Met behulp van een tester of multimeter kunt u thuis zelfstandig een aantal huishoudelijke metingen uitvoeren, bijvoorbeeld de spanning in het stopcontact controleren, de prestaties van een batterij of accu, een elektrische gloeilamp bepalen.

Hoe de batterij te controleren met een tester
Hoe de batterij te controleren met een tester

Het is nodig

  • - accu;
  • - multimeter.

instructies:

Stap 1

Sluit de testersondes aan op de batterij: sluit parallel aan: plus op plus, en min op min. Zet vervolgens de schakelaar voor het soort werk op de waarden "Amperes - DC". Gebruik de stand "Volt" niet om de batterijen te testen.

Stap 2

Om de batterijen op spanning te testen, zet u de pull-up-weerstand aan. In het geval dat de tester is ingeschakeld in de spanningsmeetmodus, zal er een aanzienlijke ingangsweerstand zijn. En dan geeft de accu (vrijwel onbelast) bijna volle of volle spanning aan, bijvoorbeeld 1,5 volt. Als het defect / onbruikbaar is, zal de spanning onmiddellijk afnemen wanneer deze in een apparaat wordt geïnstalleerd.

Stap 3

Zet het type werkschakelaar op de tester op constante stroom (ampère) op de maximale limiet. Op de multimeter wordt deze modus DC-spanningstestmodus genoemd. Sluit de batterij een halve seconde kort, zodat u tijd heeft om de meetwaarden van het apparaat te corrigeren. Het is niet de moeite waard om het langer te bewaren, dit kan leiden tot kortsluiting en de werking van de voedingen negatief beïnvloeden. Neem een huidige meting van de meter om de geschiktheid van de batterij te bepalen.

Stap 4

Trek conclusies over de gezondheid van de batterij na het meten van de spanning volgens de volgende kenmerken. De stroomsterkte van twaalf volt-batterijen moet ten minste twee en een halve ampère zijn, goedkope vingerbatterijen geven een resultaat van 2-2,5 A en die welke duurder zijn, bijvoorbeeld Duracell of Energizer, moeten ten minste 4-4,5 zijn EEN.

Stap 5

Als het resultaat tijdens de meting niet hoger is dan één ampère, gooi ze dan niet weg, gebruik dergelijke exemplaren in de afstandsbedieningen van spelers of tv's. Onthoud ook dat de batterijspanning anderhalve volt is en de batterijspanning 1, 2.

Aanbevolen: