Moet Je Een Refurbished IPhone 6 Kopen?

Inhoudsopgave:

Moet Je Een Refurbished IPhone 6 Kopen?
Moet Je Een Refurbished IPhone 6 Kopen?

Video: Moet Je Een Refurbished IPhone 6 Kopen?

Video: Moet Je Een Refurbished IPhone 6 Kopen?
Video: Should You Buy a Refurbished iPhone? 2024, Mei
Anonim

Op het eerste gezicht is de refurbished iPhone 6 een complete kopie van de nieuwe smartphone van Apple. Als je echter geld wilt besparen en zo'n telefoon wilt kopen, weet dan dat je risico's moet nemen. Uiteraard ondergaan alle refurbished iPhones een hoogwaardige totale systeemreparatieprocedure, waardoor alle tekortkomingen worden verholpen. Maar toch, de toekomstige eigenaar van een opgeknapte iPhone 6 kan een beschadigd model krijgen als hij een niet-geverifieerde leverancier tegenkomt of een telefoon koopt waarvan de breuk in remissie is.

Moet je een refurbished iPhone 6 kopen?
Moet je een refurbished iPhone 6 kopen?

Kenmerken

De refurbished iPhone 6 verschilt in uiterlijke kenmerken niet van het vergelijkbare model van de nieuwe telefoon. Het is echter de moeite waard om te onthouden dat elke gereviseerde iPhone 6 een reparatieproces heeft ondergaan waarbij de oorspronkelijke defecten zijn verholpen. In de regel retourneren specialisten van hardwarewinkels de telefoon voor restauratie wanneer ze een storing in het systeem constateren, of de gebruikers zelf onder het garantieprogramma als hun iPhone stopt met het uitvoeren van belangrijke bewerkingen. Apple-ontwikkelaars accepteren bijna altijd geretourneerde modellen en sturen ze terug voor fabrieksrevisie. En wanneer de iPhone weer normaal wordt, sluiten de fabrikanten een contract met particuliere bedrijven en verkopen ze de gereviseerde modellen tegen een lagere prijs.

In alle gevallen heeft de refurbished iPhone 6 een compleet nieuwe case, een perfect scherm en een headset kit. Het is immers de taak van specialisten om niet alleen de redenen voor het retourneren van de telefoon weg te nemen, maar ook om het uiterlijk volledig bij te werken. Na de procedure van een totale update wordt de herstelde iPhone 6 noodzakelijkerwijs enkele weken getest en wordt er een onderzoeksbeoordeling uitgevoerd om na te gaan of bij de reparatie rekening is gehouden met alle aspecten van het functioneren van de smartphone. Als de iPhone 6 de test doorstaat, wordt deze verpakt in een nieuwe doos met alle benodigde accessoires en naar de verkoopkantoren gestuurd.

Afbeelding
Afbeelding

Veel kopers maken zich vaak zorgen over de vraag: hoe te begrijpen of ze worden aangeboden om een refurbished of een nieuwe iPhone te kopen? Over het algemeen is het bijna onmogelijk om significante verschillen te vinden tussen een nieuwe en een refurbished iPhone 6. De enige bron die kan worden gebruikt om dit te bepalen is het serienummer, beginnend met de letters FRD voor gereviseerde modellen. Om deze informatie te vinden, gaat u naar het gedeelte 'Over het apparaat', dat zich in de hoofdinstellingen van de telefoon bevindt, en controleert u tot welke categorie uw iPhone-model behoort.

Prijs

Wat kost een refurbished telefoon? Een leuke bijkomstigheid is dat de prijs van een refurbished iPhone 6 ongeveer drie keer lager is dan de prijs van een nieuw model, wat veel Apple technologieliefhebbers weet te boeien. Kortom, de refurbished iPhone 6 is een budget smartphone van een vertrouwde fabrikant. Op dit moment kost bijvoorbeeld de 16 GB iPhone 6, die een totale reparatieprocedure heeft ondergaan, slechts 12 duizend roebel, in tegenstelling tot een nieuwe telefoon met dezelfde geheugengrootte, die nu ongeveer 20 duizend roebel kost. Of het de moeite waard is om voor die prijs een opgeknapte iPhone 6 te nemen, of dat je beter hetzelfde geld kunt uitgeven aan een gloednieuwe Android-smartphone, de keuze is aan jou.

Voordelen:

iPhones met kleine storingen vallen in de regel onder de herstelprocedure. Als een telefoon met ernstige defecten wordt aangeboden voor recycling, wordt deze op kantoor gedemonteerd voor onderdelen, die later in de productie worden gebruikt. Daarom elimineert Apple meestal met succes defecten in iPhone 6. In de meeste gevallen functioneren dergelijke smartphones na de herstelprocedure op het niveau van nieuwe.

Een belangrijk voordeel dat voor veel gebruikers een grote rol speelt, is de prijs van de refurbished iPhone 6. Iedereen weet dat Apple vrij dure apparatuur produceert, die meestal boven de middelen van een persoon met een gemiddeld inkomen ligt. De refurbished iPhone 6 kost ongeveer hetzelfde als elke moderne budget-smartphone, en qua functionaliteit overtreft hij vaak veel modellen met vergelijkbare kosten.

Afbeelding
Afbeelding

Een opgeknapte iPhone 6 heeft een geweldige camera, geweldige productiviteit, uitstekende graphics en supersnelle internettoegang. Bovendien zijn veel gebruikers gefascineerd door het laconieke ontwerp van de iPhone 6, gemaakt in de klassieke stijl van Apple, evenals een set hoogwaardige headsets, waaronder een oplader en een merkhoofdtelefoon. Het IOS-systeem dat op iPhone 6 is geïnstalleerd, voorkomt dat virussen de telefoon binnendringen en met de App Store-service kunt u de meest populaire applicaties naar uw smartphone downloaden.

Bij aanschaf van een refurbished iPhone 6 dient de koper 1 jaar garantie te krijgen. Als de gebruiker tijdens deze periode softwarestoringen ontdekt, krijgt hij de mogelijkheid om de telefoon gratis te repareren bij een servicecentrum. Meestal is deze tijd voldoende om kennis te maken met de specifieke kenmerken van de smartphone, zijn onderscheidende kenmerken en functionaliteit.

Afbeelding
Afbeelding

De refurbished iPhone 6 heeft veel positieve reviews. De meeste mensen zijn blij met hun aankoop vanwege de lage prijs van de telefoon. Velen van hen hoefden de iPhone 6 na aankoop niet te repareren, wat betekent dat de procedure voor de restauratie echt van hoge kwaliteit is.

Gebreken

Ondanks de lage kosten van de gerenoveerde iPhone 6, de functionaliteit en het interessante ontwerp, zijn er tal van problemen waarmee de nieuwe eigenaar te maken kan krijgen. De eerste ontevredenheid met de gebruiker begint vanwege de geplante telefoonbatterij, omdat de ontwikkelaars deze in de regel niet veranderen nadat de iPhone 6 het updateprogramma is binnengegaan. Het hangt dus allemaal af van hoe de vorige gebruiker de batterij heeft gebruikt. Dit is een soort loterij, omdat je een volledig normale iPhone kunt krijgen die perfect opgeladen is, of, omgekeerd, een telefoon die constant ontlaadt. Bovendien is het bijna onmogelijk om van tevoren te herkennen of de functionaliteit van je batterij beperkt is.

Een groter probleem is echter de aankoop van de iPhone 6 van externe leveranciers, die de telefoonmodellen gewoon doorverkopen zonder ze helemaal op te knappen. Daarom raden experts af om een refurbished iPhone 6s te kopen van Chinese sites of particuliere verkopers. U moet altijd onderscheid maken tussen officiële fabrikanten en illegale distributeurs van Apple-producten, vragen naar alle benodigde documenten waaruit blijkt dat uw telefoon herstelprocedures heeft doorlopen en volledig klaar is voor gebruik.

Afbeelding
Afbeelding

Een belangrijk nadeel is de complexe reparatie van de iPhone 6. En als u in het eerste jaar van gebruik gratis gebruik kunt maken van de diensten van servicecentra, moet u in de toekomst de reparaties zelf betalen. Het komt vaak voor dat wereldwijde problemen in verband met de systeemfuncties van de telefoon zich pas na een jaar gebruik manifesteren. En in de regel kosten gedetailleerde reparaties veel geld. In de meest geavanceerde gevallen raden experts zelfs aan om services te verlaten, omdat ze de kosten van de iPhone 6 kunnen overschrijden. Denk daarom voordat u een refurbished model aanschaft na of u klaar bent om zo'n groot risico te nemen.

Een refurbished iPhone 6 is een telefoon die al gerepareerd is. In dit opzicht kunnen verdere reparatiewerkzaamheden veel moeilijker zijn. Het komt vaak voor dat specialisten een refurbished iPhone 6s weigeren te repareren, omdat ze te maken hebben met de kleinste details die stuk voor stuk de prestaties van de telefoon beïnvloeden. En als deze onderdelen de restauratieprocedure al hebben doorlopen, kunnen ze gemakkelijk beschadigd raken tijdens de algemene reparatie van de iPhone 6.

Aanbevolen: