Hoe Maak Je Een Router?

Inhoudsopgave:

Hoe Maak Je Een Router?
Hoe Maak Je Een Router?

Video: Hoe Maak Je Een Router?

Video: Hoe Maak Je Een Router?
Video: Make a Router table / trimmer table 2024, Mei
Anonim

Een router is een middel om een intern lokaal netwerk naar het internet te brengen via een speciaal apparaat - een router. Simpel gezegd, dankzij dit systeem hebben meerdere computers tegelijkertijd toegang tot internet via één kanaal.

Hoe maak je een router?
Hoe maak je een router?

Noodzakelijk

  • - een computer die is aangesloten op internet;
  • - schakelaar.

instructies:

Stap 1

Zorg ervoor dat op de computer die u in de routermodus wilt zetten twee netwerkkaarten zijn geïnstalleerd. Sluit de draad van de provider aan op één netwerkkaart. Er moeten twee interfaces zijn in het venster "Netwerkomgeving": één is verantwoordelijk voor de werking van het lokale netwerk, de tweede is voor toegang tot internet. Internettoegang instellen: hiervoor heb je de gegevens van je ISP nodig.

Stap 2

Zet een lokaal netwerk tussen computers op. Om dit te doen, sluit u de computers met een netwerkkabel op de switch aan en sluit u de kabel aan op de hoofd-pc, die als router / router fungeert. Het besturingssysteem wijst standaard de benodigde LAN-instellingen toe. Controleer of de adressering correct is geconfigureerd.

Stap 3

Selecteer hiervoor de snelkoppeling "Netwerkverbindingen" en klik met de rechtermuisknop op de lokale netwerkverbinding. Selecteer de optie "Eigenschappen". Het aantal verzonden en ontvangen pakketten moet groter zijn dan nul. Klik op het tabblad Ondersteuning. Het subnetmasker voor alle computers moet hetzelfde zijn, maar de adressen moeten verschillend zijn.

Stap 4

Stel voor alle computers dezelfde werkgroepnaam in. Klik hiervoor met de rechtermuisknop op "Deze computer", selecteer "Eigenschappen" en vervolgens "Naam". Voer de naam van de pc en werkgroep in, klik op Toepassen.

Stap 5

Klik met de rechtermuisknop op de externe interface om internettoegang voor LAN-gebruikers te activeren en een router van de computer te maken. Selecteer de optie "Eigenschappen". Ga naar het tabblad Geavanceerd, vink het vakje aan naast "Andere gebruikers toestaan verbinding te maken".

Stap 6

Als uw computer geen firewall gebruikt, schakelt u deze in. Klik op de knop "OK", de computer wordt geactiveerd in de routermodus. Boven de netwerkinterface verschijnt een palmsymbool. U hebt dus de configuratie van de computer in de routermodus voltooid.

Aanbevolen: