Hoe Een Wachtwoord Op Een Router Te Zetten

Inhoudsopgave:

Hoe Een Wachtwoord Op Een Router Te Zetten
Hoe Een Wachtwoord Op Een Router Te Zetten

Video: Hoe Een Wachtwoord Op Een Router Te Zetten

Video: Hoe Een Wachtwoord Op Een Router Te Zetten
Video: D-Link | Wifi Router Setup | Change Wifi Password Using Mobile 2024, Mei
Anonim

Om alle thuis- of werkcomputers en laptops van internettoegang te voorzien, heb je een wifi-router nodig. Dit apparaat moet goed beveiligd zijn om hacking van uw netwerk te voorkomen.

Hoe een wachtwoord op een router te zetten
Hoe een wachtwoord op een router te zetten

Noodzakelijk

Wifi router

instructies:

Stap 1

Kies eerst een wifi-router die werkt met uw computers. Let op het type internetverbinding. Dit kan via WAN- of DSL-connectoren. Sluit de gekochte apparatuur aan op het lichtnet en schakel deze in.

Stap 2

Sluit nu de ISP-kabel aan op de WAN (DSL)-poort. Sluit desktopcomputers aan op vrije Ethernet (LAN)-connectoren. Voeg er een toe. Start uw internetbrowser. Voer het IP-adres van uw router in het url-veld van uw browser in en druk op de Enter-toets.

Stap 3

Er wordt een venster geopend met velden voor het invoeren van de login en het wachtwoord om toegang te krijgen tot de router. Zoek deze waarden op in de instructies voor uw netwerkapparatuur en voer ze in. Sommige routermodellen bieden aan om onmiddellijk na het openen van het instellingenmenu nieuwe waarden voor gebruikersnaam en wachtwoord op te geven. Volg deze procedure.

Stap 4

Als deze functie niet wordt geleverd door de firmware van het apparaat, opent u het menu Beveiliging. Ga naar het menu "Toegangsinstellingen" en stel nieuwe waarden in voor de gebruikersnaam en het wachtwoord. Het wordt aanbevolen om beide parameters te wijzigen, omdat het veel moeilijker is om een login-wachtwoordpaar te vinden dan alleen een wachtwoord.

Stap 5

Noteer de nieuwe gegevens zeker op een apart vel papier of in een dossier. Als u de waarden van de gebruikersnaam en het wachtwoord bent vergeten, klikt u op de knop Reset. Hiermee worden alle wifi-instellingen van de router gereset. In dit geval moet u de hardware volledig opnieuw configureren.

Stap 6

Zorg er bij het instellen van uw draadloze toegangspunt voor dat u het beveiligingstype van de hoogste kwaliteit selecteert (WPA of WPA2). Stel een sterk wachtwoord in om toegang te krijgen tot het netwerk. Als uw router geheime uitzendingen ondersteunt, schakelt u deze in. Hierdoor wordt de SSID van het toegangspunt verborgen, waardoor hackpogingen worden voorkomen. Onthoud dat om toegang te krijgen tot de router via een Wi-Fi-kanaal, u eerst verbinding moet maken met het draadloze netwerk. Daarom moet het zorgvuldig worden beschermd.

Aanbevolen: